Ako ukľudniť psa pri petardách?

3. dec 2022

Viem, že teraz je obdobie kedy petardy rachaju jedna radosť ale nemáte niekto overený spôsob ako ukľudniť psa? Konkrétne teraz už asi 2 hodiny hádžu neďaleko deti pirátov a moji dvaja psy sa idú zblázniť a ja už pomaly tiež...na Silvestra bývame mimo domu v oblasti kde je ohňostroj zakázaný, niesu na to teda tak zvyknutý. Dnes je to ale už extrém stále štekajú a trasú sa v kúpeľni kde je to najmenej počuť. To viazanie na ukludnenie sme skúšali nepomohlo. Ak máte nejaké overené triky sem s nimi. Ďakujem

syslik81
3. dec 2022

pokial si im uz nekupila nic na ukludnenie tak jedine neako zbavit kym to neprejde .. a na druhy rok sa dopredu pripravit a zajst k veterinarovi ..

autor
3. dec 2022

@syslik81 doteraz sme nemali s tým problém ako som písala na Silvestra sme mimo domu a doteraz v našej dedine nebývali petardy celý december...tento rok sa to nejako zmenilo..mám tabletky na ukludnenie ale nezaberajú...sama veterinárka hovorila, že to treba dávať aspoň dva dni vkuse a nie dať a čakať zázrak za 10min u nás sa to potvrdilo..

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
erickatt
3. dec 2022

Zas ich nemozes stále dopovat cely mesiac. Nepomaha ani ked si s nimi a mojkas ich? Skus ked zacnu buchat davat maškrty, a chvalit. Aby si spojili ten zvuk s odmenou.

autor
3. dec 2022

@estrella5 ďakujem, o tom tréningu som niečo čítala, plánujem to začať praktizovať. Dnes nemali záujem o nič, mladší má 3 roky miluje hračky ale odmietal ich, starší má 14 rokov toho už hračky nezaujímajú ale za maškrtami sa ide pretrhnúť
@erickatt je mi to jasne, tabletky sme skúšali len dva krát minulý rok. Budem určite skúšať ďakujem

sonka_miro
3. dec 2022

Nam zvyklo pomoct.viazanie a ked si najde svoje miesto. Na ukludnenie ziadne tablety,gely nic neoporucam. Pouzivali sme aj mi asi 3 roky no posledna skusenoat 4 roky dozadu nam dali nejaky gel ktory ho paralizoval ale doslova cca od 22 do rano do 8 sa nevedel ani postavit na mohy aj chcel ale atale spadol. To je neskutocny oblbovak oni su navonok akoze kludny ale v skutocnosti je to este horsie pre jich lebo nevedia co sa deje a ani sa branit .najlepsie.keby petardy ani nevyrabali kolko zla to len robi ci uz zvieratam ludom rozne zranenia, ten smrad a bordel potom. Ja to neuznavam.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. dec 2022

@estrella5 jasne chápem budem to postupne skúšať, len sa hlavne bojím o toho 14 ročného má slabé srdiečko, snažim sa aby bol čo najmenej v strese

lenkakravcova
3. dec 2022

A keby si im nejako znemožnila to počuť? Napr obviazať hlavu-ušká? Alebo nejaké sluchátka?
Teda ak by to zvládli nedávať si to dole. 😀 (aj keď neviem ci je to reálne).

sonka_miro
3. dec 2022

@estrella5 ja som.bola vtedy hotova z toho, este nikdy som ho tak zufaleho nevidela, tie smutne oci co nevedeli co sa deje. Fakt je to neskutocny bordel.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sonka_miro
3. dec 2022

@estrella5 nam to dali priamo na veterine ze to je dobre 😒

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
erickatt
4. dec 2022

A pritom je to trestne, buchat len tak. No s tym nik nic nenarobi

martina1985ba
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sabina230
6. dec 2022

Ahoj🙂) môj známy nedávno uviedol do predaja nový projekt/produkt s názvom ,,HLUCHÁTKA’’,v preklade tekuté špunty do uši pre zvieratká. Sú tvorené dvoma hlavnými zložkami: jedna časť sa postupne odparí (je na vodnej báze) a druhá sa prirodzene vstrebe (pôsobí hydratačne na sliznicu ucha). Hmota je podobná ušnému mazu, preto je absolútne bezpečná a prirodzená. Je to tekutý roztok ktorý po aplikácii stuhne a účinok je len dočasný (cca 2-12 hodín) potom sa rozpustí. Zviera vníma zvuky ale tlmene. Produkt bol samozrejme vytvorený a schválený v spolupráci s veterinármi, jedno balenie je na viac použití a je aj cenovo dostupné. 🙂) Ak som niekoho zaujala kľudne napíšte a pošlem vám link na stránku kde si toho môžete viac prečítať🙂)

simca06022011
6. dec 2022

@estrella5 no tak na môjho psa od malička spôsob skúseného trénera nefunguje.
Môj zvládne poľovačku, streľbu ale ohňostroj je konečná. 5 rokov som zo Silvestra nemala nič. Cirkus, stekot a nepomôže nevšímat si, ani zabaviť inak, ani hračky a maškrty. A ani kúpeľňa/ WC. Nič.

som_realistka
6. dec 2022

Lieky nie sú dobré, iba psika dostanú do stavu akejsi paralýzy, ale inak je v strese. Môže pomôcť tréning, ale treba začať skorej. Náš starší psík sa strašne bál búrky aj ohňostrojov, ale vtedy sme ho vzali dnu, a keď videl, že jeho pani-naša dcéra - nerieši žiadne nebezpečenstvo, tak si ľahol na svoje miesto a driemal, samozrejme, po očku sledoval nás, či je všetko OK, Mladší, to tak nerieši, berieme ho tiež dnu, sú zvyknutí byť spolu, ale mladý maznák sa natiahne pri sedačku a chrápe.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
6. dec 2022

@estrella5 no nas westik bytový si ohňostroj pozeral z okna v kľude :D a tento exot katastrofa. Ťažko sa to aj trénuje keď zažije to raz za rok realite.

zuzanamatejteo
30. dec 2022

Posielam navod na antistresovy uvaz. Ja viazem zimnym salom