icon

Petardy a ich vplyv na zvieratá počas Silvestra

Dnes o 01:42

Milé dámy, viem, že 99,9% z vás ma budú odsudzovať a kopať do mňa. Ale prisahám, že keby sa mi dostal do rúk len jeden z tých retardovaných slaboduchých jedincov, čo toto nezmyselné "vítanie Nového roka" sprevádzajú petardami, tak ho dokopem tak, že by už v živote nevstal a žral by do konca života cez slamku. Dôvodov je hádam dosť, lebo každý normálne zmýšľajúci človek vie, aké to sú. A to nespomínam ani tých státisíce zvierat na celom svete, čo na Silvestra uhynú kvôli debilite človeka.

Strana
z2
moonlight1210
Dnes o 11:08
@d_ivana

@anonym_autor Ja som bola veľmi prekvapená, keď začali strieľať prvé petardy. Žila som v domnení, že je to od januára 2025 zakázané. Manžel ma vyviedol z omylu, že je to zakázané mimo Silvestra medzi 18:00 - 01:00. Akože vážne? Kto už by len strieľal petardy o 14:00? Alebo o 6:00 po funuse? To sa páni politici ani nemuseli unúvať s takým zákazom.

@d_ivana praveze ich strielali pomaly od konca novembra.
Praskanie guliciek na ulici. Petard. A pod.

Teraz to pocut len 31.12. Malo by od 18:00, ale zacali hadzat petardy a odpalovat prve obcasne ohnostroje uz tesne pred zotmenim, takze okolo 16:00.

wolf_
Dnes o 11:14
@alica110

@nicoletta98 NO neviem, nejakému panovi z Budejovic odtrhlo od zapastia obe ruky. Ano, je to jeho sprostost, ale toto nezelam ani nepriatelovi.

@alica110 koľko z tých "petardohádzačov" má úplne u zadku aký to má dopad a keby im povieš, že je to nebezpečné/škodí to tomu a tomu/trpí ten a ten, tak ešte výsmešno-agresívne na just to bude hádzať, pomaly ako keby ich tešilo to utrpenie druhých. Skrz toto nemám akosi dôvod cítiť ľútosť..

mandzula
Dnes o 11:21

Mnohi ludia su blbci, to je holy fakt. Sebecki, bezohladni, dolezite je len to, ze sa par minut zabavia. Za mna plati - kolko hodis petard, tolkokrat si retard.

anonym_bdb498
Dnes o 11:30
@anonym_38e11f

Nechápem čo to riešite veď bol Silvester a odjakživa ľudia vítajú nový rok s ohňostrojom a petardami, je to milá tradícia. Ja som pozerala z okna ohňostroje čo robili po okolí a dnes budeme mať novoročný ohňostroj čo usporiada naša dedina. Určite sa tam pôjdeme s deťmi pokochať sa. A to mám malé deti aj psa a čo raz do roka vydržia aj zvieratá ohňostroj, nič im to neublíži. Ja nechápem pomaly každému niečo vadí, čo tak trochu pokory a tešiť sa aj z maličkostí.

@anonym_38e11f na tomto nic mile nie je, ale ked uz to niekto nutne potrebuje k zivotu tak 20 minut od polnoci na silvestra a bodka, vybavene. Alebo vymysliet tichu svetelnu sou, aj to sa predsa da. Nie ze cele dni predtym aj potom tu buchaju petardy. Plus dnes sme sa boli prejst a ten bordel co z toho zostal vsade, vratane detskeho ihriska…Inak uplny zakaz, plus zakaz predaja a likvidacne pokuty, nie tie smiesne co su teraz. A na urgente si preplatit osetrenie vzniknute z pouzitia pyrotechniky.

nicoletta98
Dnes o 11:35
@alica110

@nicoletta98 NO neviem, nejakému panovi z Budejovic odtrhlo od zapastia obe ruky. Ano, je to jeho sprostost, ale toto nezelam ani nepriatelovi.

@alica110 úplne dobrovoľne 💁🏻‍♀️

viestta
Dnes o 11:43

@d_ivana tak neuveris, u nas sa nasli taki, ktori strielali aj mimo tych tebou menovanych hodin (jedna rodinka si robila ohnostroj medzi panelakmi na Stedry den o pol siestej, asi aby Jezisko nezaspal roznos darcekov) a dnes ked sa zotmie este budu strielat.
@anonym_autor tiez nepochopim na co je to dobre, ale zas nemam potrebu nikoho skopat tak, ze bude na slamku odkazany po zvysok zivota

anonym_38e11f
Dnes o 12:13
@anonym_bdb498

@anonym_38e11f na tomto nic mile nie je, ale ked uz to niekto nutne potrebuje k zivotu tak 20 minut od polnoci na silvestra a bodka, vybavene. Alebo vymysliet tichu svetelnu sou, aj to sa predsa da. Nie ze cele dni predtym aj potom tu buchaju petardy. Plus dnes sme sa boli prejst a ten bordel co z toho zostal vsade, vratane detskeho ihriska…Inak uplny zakaz, plus zakaz predaja a likvidacne pokuty, nie tie smiesne co su teraz. A na urgente si preplatit osetrenie vzniknute z pouzitia pyrotechniky.

@anonym_bdb498 Neviem ako u vás no u nás sa bucha len o polnoci cca pol hodinu pokiaľ všetci všetko vybuchaju a potom máme ešte novoročný ohňostroj čo trvá cca 15 minút. Ja vážne nič zlé na tom nevidím.

motylik2559
Dnes o 14:55

@anonym_autor Ja pre zmenu milujem, ked tí co petardy a ine chujoviny strielaju, ze inu vyhovorku akoze je to len 1 vecer v roku🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ To ako fakt??? Jeden vecer? Kazdy jeden co sa na toto odvolava si serie do huby, pretoze tu to trieskaju min. od zaciatku decembra kazdy jeden vecer len co sa zotmie a pokial to bude ako pominule roky tak do polky januara! Takze s vyhorkou ako som uz citala kadekde (aj inde nez tu) nech idu do .....niekam. Ludia su maximalne bezohladní. Mali by zakazat totalne predaj. U nas to hadzali dokonca aj nad jazerom, kde sa ludia zvyknu kupat ci ladove medvede alebo v lete, voda od toho znecistena a mrtve ryby vyplavali na hladinu v tej oblasti, kde to trieskali. Nehovoriac,ze je kusok odtial les a tam nasli mrtve male vtaciky....Takí ludia su tak blbí, ze okrem nich samich ich nezaujimaju iní ludia ci zvierata (domace aj divo zijuce)...

anonym_c0136f
Dnes o 15:09

@anonym_autor ja ťa chápem. Mne včera ten rachot spilustil šialenú migrénu. V noci som bola aj pokecať so záchodovou misou. Ďakujem krásne za také milé spríjemnenie.

U nás to rachalo od 17 .00 do 03.00. Nonstop. Jedna naša mačka doteraz nevyšla zo skrine, kde je skrytá. Vonkajšie poulicky prišli až teraz. A našťastie sú v poriadku. Vonku bordel po petardach.

anonym_c0136f
Dnes o 15:12
@anonym_38e11f

@anonym_bdb498 Neviem ako u vás no u nás sa bucha len o polnoci cca pol hodinu pokiaľ všetci všetko vybuchaju a potom máme ešte novoročný ohňostroj čo trvá cca 15 minút. Ja vážne nič zlé na tom nevidím.

@anonym_38e11f príď si užiť k nám a pochopíš, čo proti tomu máme. Susedia naložili na fúrik a strieľali priamo v obývanej oblasti. A išli asi podľa rozpisu, jeden dobuchal, začal druhý. Úplná nádhera, keď ti to strieľa pod oknami. Na budúci Silvester ťa srdečne pozývam.

anonym_bdb498
Dnes o 15:13
@anonym_38e11f

@anonym_38e11f to byvate na lazoch? Lebo inak neverim, vsade kde som bola sa bucha minimalne tyzden pred silvestrom priebezne a na silvestra cele poobedie, zakaz-nezakaz.

anonym_c0136f
Dnes o 15:14
@viestta

@d_ivana tak neuveris, u nas sa nasli taki, ktori strielali aj mimo tych tebou menovanych hodin (jedna rodinka si robila ohnostroj medzi panelakmi na Stedry den o pol siestej, asi aby Jezisko nezaspal roznos darcekov) a dnes ked sa zotmie este budu strielat.
@anonym_autor tiez nepochopim na co je to dobre, ale zas nemam potrebu nikoho skopat tak, ze bude na slamku odkazany po zvysok zivota

@viestta ja som pacifista, ale včera s tou migrénou by som bola asi tiež schopná niekoho skppat. Ty už nevieš, čo máš robiť. Potrebuješ ticho, ale nie. Ešte o 03.00 ráno rachetle a petardy priamo pod oknom. Dnešné ráno som ledva stala na nohách. Hlavne, že si susedia užili

liusa82
Dnes o 16:10

no ja som ho tento rok travila doma na dedine a tu buchali tak cca pol hodku od polnoci do takej pol jednej ale v meste to bol vždy otras čo si pamätám.Našťastie mačka moja len ležala a celý ho prespala.U mňa mačky čo som vždy mávala s tým problem nemali ani v byte v meste skôr asi psikovia to viac pretrpia a celkovo zvieratá vonku

wolf_
Dnes o 17:23
@anonym_38e11f

@anonym_38e11f u nás búchajú už pár týždňov, búcha to aj práve teraz a ešte pár týždňov bude. Podaktorí aj z okna petardu hodia a neriešia, či tade práve nejdeš. Každý rok takto. Fakt nevidíš na tom nič zlé?

Strana
z2