Petardy a ich vplyv na zvieratá počas Silvestra
Milé dámy, viem, že 99,9% z vás ma budú odsudzovať a kopať do mňa. Ale prisahám, že keby sa mi dostal do rúk len jeden z tých retardovaných slaboduchých jedincov, čo toto nezmyselné "vítanie Nového roka" sprevádzajú petardami, tak ho dokopem tak, že by už v živote nevstal a žral by do konca života cez slamku. Dôvodov je hádam dosť, lebo každý normálne zmýšľajúci človek vie, aké to sú. A to nespomínam ani tých státisíce zvierat na celom svete, čo na Silvestra uhynú kvôli debilite človeka.
@nicoletta98 NO neviem, nejakému panovi z Budejovic odtrhlo od zapastia obe ruky. Ano, je to jeho sprostost, ale toto nezelam ani nepriatelovi.
@alica110 koľko z tých "petardohádzačov" má úplne u zadku aký to má dopad a keby im povieš, že je to nebezpečné/škodí to tomu a tomu/trpí ten a ten, tak ešte výsmešno-agresívne na just to bude hádzať, pomaly ako keby ich tešilo to utrpenie druhých. Skrz toto nemám akosi dôvod cítiť ľútosť..
Mnohi ludia su blbci, to je holy fakt. Sebecki, bezohladni, dolezite je len to, ze sa par minut zabavia. Za mna plati - kolko hodis petard, tolkokrat si retard.
Nechápem čo to riešite veď bol Silvester a odjakživa ľudia vítajú nový rok s ohňostrojom a petardami, je to milá tradícia. Ja som pozerala z okna ohňostroje čo robili po okolí a dnes budeme mať novoročný ohňostroj čo usporiada naša dedina. Určite sa tam pôjdeme s deťmi pokochať sa. A to mám malé deti aj psa a čo raz do roka vydržia aj zvieratá ohňostroj, nič im to neublíži. Ja nechápem pomaly každému niečo vadí, čo tak trochu pokory a tešiť sa aj z maličkostí.
@anonym_38e11f na tomto nic mile nie je, ale ked uz to niekto nutne potrebuje k zivotu tak 20 minut od polnoci na silvestra a bodka, vybavene. Alebo vymysliet tichu svetelnu sou, aj to sa predsa da. Nie ze cele dni predtym aj potom tu buchaju petardy. Plus dnes sme sa boli prejst a ten bordel co z toho zostal vsade, vratane detskeho ihriska…Inak uplny zakaz, plus zakaz predaja a likvidacne pokuty, nie tie smiesne co su teraz. A na urgente si preplatit osetrenie vzniknute z pouzitia pyrotechniky.
@nicoletta98 NO neviem, nejakému panovi z Budejovic odtrhlo od zapastia obe ruky. Ano, je to jeho sprostost, ale toto nezelam ani nepriatelovi.
@alica110 úplne dobrovoľne 💁🏻♀️
@d_ivana tak neuveris, u nas sa nasli taki, ktori strielali aj mimo tych tebou menovanych hodin (jedna rodinka si robila ohnostroj medzi panelakmi na Stedry den o pol siestej, asi aby Jezisko nezaspal roznos darcekov) a dnes ked sa zotmie este budu strielat.
@anonym_autor tiez nepochopim na co je to dobre, ale zas nemam potrebu nikoho skopat tak, ze bude na slamku odkazany po zvysok zivota
@anonym_38e11f na tomto nic mile nie je, ale ked uz to niekto nutne potrebuje k zivotu tak 20 minut od polnoci na silvestra a bodka, vybavene. Alebo vymysliet tichu svetelnu sou, aj to sa predsa da. Nie ze cele dni predtym aj potom tu buchaju petardy. Plus dnes sme sa boli prejst a ten bordel co z toho zostal vsade, vratane detskeho ihriska…Inak uplny zakaz, plus zakaz predaja a likvidacne pokuty, nie tie smiesne co su teraz. A na urgente si preplatit osetrenie vzniknute z pouzitia pyrotechniky.
@anonym_bdb498 Neviem ako u vás no u nás sa bucha len o polnoci cca pol hodinu pokiaľ všetci všetko vybuchaju a potom máme ešte novoročný ohňostroj čo trvá cca 15 minút. Ja vážne nič zlé na tom nevidím.
@anonym_autor Ja pre zmenu milujem, ked tí co petardy a ine chujoviny strielaju, ze inu vyhovorku akoze je to len 1 vecer v roku🤦♀️🤦♀️🤦♀️ To ako fakt??? Jeden vecer? Kazdy jeden co sa na toto odvolava si serie do huby, pretoze tu to trieskaju min. od zaciatku decembra kazdy jeden vecer len co sa zotmie a pokial to bude ako pominule roky tak do polky januara! Takze s vyhorkou ako som uz citala kadekde (aj inde nez tu) nech idu do .....niekam. Ludia su maximalne bezohladní. Mali by zakazat totalne predaj. U nas to hadzali dokonca aj nad jazerom, kde sa ludia zvyknu kupat ci ladove medvede alebo v lete, voda od toho znecistena a mrtve ryby vyplavali na hladinu v tej oblasti, kde to trieskali. Nehovoriac,ze je kusok odtial les a tam nasli mrtve male vtaciky....Takí ludia su tak blbí, ze okrem nich samich ich nezaujimaju iní ludia ci zvierata (domace aj divo zijuce)...
@anonym_autor ja ťa chápem. Mne včera ten rachot spilustil šialenú migrénu. V noci som bola aj pokecať so záchodovou misou. Ďakujem krásne za také milé spríjemnenie.
U nás to rachalo od 17 .00 do 03.00. Nonstop. Jedna naša mačka doteraz nevyšla zo skrine, kde je skrytá. Vonkajšie poulicky prišli až teraz. A našťastie sú v poriadku. Vonku bordel po petardach.
@anonym_bdb498 Neviem ako u vás no u nás sa bucha len o polnoci cca pol hodinu pokiaľ všetci všetko vybuchaju a potom máme ešte novoročný ohňostroj čo trvá cca 15 minút. Ja vážne nič zlé na tom nevidím.
@anonym_38e11f príď si užiť k nám a pochopíš, čo proti tomu máme. Susedia naložili na fúrik a strieľali priamo v obývanej oblasti. A išli asi podľa rozpisu, jeden dobuchal, začal druhý. Úplná nádhera, keď ti to strieľa pod oknami. Na budúci Silvester ťa srdečne pozývam.
@anonym_38e11f to byvate na lazoch? Lebo inak neverim, vsade kde som bola sa bucha minimalne tyzden pred silvestrom priebezne a na silvestra cele poobedie, zakaz-nezakaz.
@d_ivana tak neuveris, u nas sa nasli taki, ktori strielali aj mimo tych tebou menovanych hodin (jedna rodinka si robila ohnostroj medzi panelakmi na Stedry den o pol siestej, asi aby Jezisko nezaspal roznos darcekov) a dnes ked sa zotmie este budu strielat.
@anonym_autor tiez nepochopim na co je to dobre, ale zas nemam potrebu nikoho skopat tak, ze bude na slamku odkazany po zvysok zivota
@viestta ja som pacifista, ale včera s tou migrénou by som bola asi tiež schopná niekoho skppat. Ty už nevieš, čo máš robiť. Potrebuješ ticho, ale nie. Ešte o 03.00 ráno rachetle a petardy priamo pod oknom. Dnešné ráno som ledva stala na nohách. Hlavne, že si susedia užili

@anonym_autor Ja som bola veľmi prekvapená, keď začali strieľať prvé petardy. Žila som v domnení, že je to od januára 2025 zakázané. Manžel ma vyviedol z omylu, že je to zakázané mimo Silvestra medzi 18:00 - 01:00. Akože vážne? Kto už by len strieľal petardy o 14:00? Alebo o 6:00 po funuse? To sa páni politici ani nemuseli unúvať s takým zákazom.
@d_ivana praveze ich strielali pomaly od konca novembra.
Praskanie guliciek na ulici. Petard. A pod.
Teraz to pocut len 31.12. Malo by od 18:00, ale zacali hadzat petardy a odpalovat prve obcasne ohnostroje uz tesne pred zotmenim, takze okolo 16:00.