Podkus u psov: Zlepší sa to u šteniatka?
Dobrý deň prajem, chcem sa opýtať máme šteniatko (10t)austrálskeho ovčiaka, ma podkus cca 3-4mm je možné že kým dospeje sa mu skús vzrastie niejako? Myslím tým, že či je šanca že sa mu to zmenší pripadne vzrastie na normálny skús? Môže mať niejake vážne následky ak bude dospelý a byt s tým problémy? Ďakujem veľmi pekne.☺️
Ano je to mozne. Je uplne bezne, ze u psov rastie spodna sanka nerovnomerne. Pes nemusel a nemusi byt pet kvality (ak vobec ma rodokmen), pred 2 tyzdnami mohla papulka vyzerat inak. Kazdopadne urobte fotku a informujte chovatela (pokial vas na to neupozornil), nech to mate evidovane.
Kazdopadne, ovela vacsie predkusy/podkusy u rastucich steniat urcitych plemien som videla a pekne sa to spravilo. Samozrejme, nie je to pravidlo. Zuby su vzdy loteria. Mozem mat 5 generacii bezchybneho skusu a plneho chrupu ale kym mi stena nedospeje a neprezubi, nie je garancia ze sa to nevyvinie aj inak. Zial...
Co sa tyka obmedzeni do buducna - s takymto podkusom, keby aj trochu vacsim, absolutne ziadne.
Ak je pes bez papierov tj nie od chovatela, tak vymozitelnost aspon nejakej ciastky bude nulova.
@colsami boli sme oboznámený aj všetko, my sme ho chceli ako miláčika a nie vystavneho, máme od neho všetko papiere a podobne, všetko nám bolo ukázané vysvetlené už od chavtelky, boli sme nesmierne radi aj sme za ich prístup. Ja sa len pytam, pretože na internete sa neviem dobadat k presnej odpovedi ako ste mi poskytli vy takže Vám ďakujem veľmi pekne ☺️
@samueldzurny2004 no tak potom super, ak ste s tym boli oboznameni ze to nemusi byt ok, je to korektny chovatel. A uz ako bude, ukaze cas. Nic nie je stratene, naozaj to moze pekne dorast, ale aj ostat... Drzim palce.
@colsami Áno ďakujem, ako vravím máme komplet od neho EU pass, všetko, rodokmeň čiže papiere všetko, chceli sme miláčika, nie na výstavy keďže až zas taký veľký čas by na to nebol…je postarané všetko nám oznámili, ukázali, povedali že problém to robiť nebude to ste mi aj vy napísali že absolútne žiadny aj keby mu ostal v dospelosti (myslím tým napríklad poškodené ďasná,…)a zas na druhej strane je niejaka šanca že sa mu to pekne vzrastie a nebude podkus vôbec. Snáď som Vás dobre pochopil. Ďakujem krásne☺️

@samueldzurny2004 a chovatel od ktoreho ste kupovali co povedal? Predal to ako pet kvalitu? Dobra chovka vie svoje odchovy zhodnotit uz v stenacom veku...