Čivava má podkus

lalia333
4. aug 2017

Dobrý deň chcela som radu od vas páči sa mi fenka civava a chcela by som si ju kúpiť ale ma podkus viete mi povedat čo to je a ako to treba liečiť???? Vopred ďakujem za odpovede

hettinka
4. aug 2017

Má preukaz pôvodu? Ak nie, nekupuj

lalia333
autor
4. aug 2017

Je bez papierov

moonlight1210
4. aug 2017

@lalia333 tu pisu, ze to nemusi byt problem, pokial nie je podkus velky. navyse sa moze rastom este upravit.
vyrazna vada je to len vtedy, ked chces psika na vystavy.

http://www.tulko.sk/poradna-pre-psov/topic/podk...

rdi
4. aug 2017

No podla mna by to nemusel nejaky problem, pokial s nou fakt nechcete chodievat po vystavach a tak. Mozno bude mat len trochu problem so zuvanim, ked sa jej nebudu niekde zubky stretavat ale povedzme si tak ako to je, ani ludia nie su vsetci dokonaly 🙂

0silvia0
4. aug 2017

@lalia333 no veď všetky čivavy vyzerajú trocha ako jemne zdegenerované, takže jeden podkus hore dole 😀 No teraz som nasrala asi všetkých čivava-fanúšikov, pardon, ale musela som 😔

hettinka
4. aug 2017

@lalia333 bez papierov ... takže z množiarne... NEKUPUJ v žiadnom prípade. A nie je o o tom, že budete alebo nebudete chodiť na výstavy.
To píšem z vlastnej skúsenosti, okrem tej estetickej vady môže mať kopu iných zdravotných problémov, za veterinára dáš viac, ako za psíka s papiermi. My máme fenku z množky a mala zápal žalúdka, rok sme ju dávali dokopy.

lalia333
autor
4. aug 2017

@moonlight1210 Ja nechcem na vystavy len taketo maznacika doma ako male.dieťa

hettinka
4. aug 2017

@lalia333 v prvom rade, pes nie je človek a ani dieťa. Pes je pes.
Naštuduj si najskôr, čo starostlivosť o psa obnáša, špecificky čivava. I ked je to malý psík, je dosť temperamentný a ak nemá správnu výchovu, z maličkého šteniatka vyrastie veľký problém. A jeho optická vada bude to najmenšie zlo.

A pozri si, o čom sú množiarne a prečo netreba kupovať psíka bez PP. Ja som tiež tu chybu urobila a hoci máme našu sučku radi najviac na svete, vypiplali sme ju, odblšili, vyliečili, socializovali, učili hygiene, nikdy by som už takéhoto psíka nechcela.
Ak sa môžem spýtať, koľko eur za neho chcú? Alebo ti ho ponúka niekto zadarmo?

http://www.slobodazvierat.sk/STOP-mnozitelom.40...

nyusika
4. aug 2017

@hettinka
ja by som kazdeho jedneho, co vedome kupi psika od tych kryplov, brala na zodpovednost presne tak, ako tie spiny mnozitelske.

ja na hento ani nemam slov, to je taky hyenizmus, kto dokaze ublizit dietaty, staremu cloveku a zvieratu, je len kus hnoja, nie clovek

hettinka
4. aug 2017

@nyusika tak veru. Další nás psík už bude určite s PP. Ale zatiaľ naša Lady žije a je v rámci možnosti zdravá. Jej sestrička je hlucha. Šteniatka mat nebude nikdy, tak sme sa rozhodli.

nyusika
4. aug 2017

@hettinka
ja mam jazvecika z utulku 🙂