icon

Pomoc psíkovi po operácii problému s platničkou

00dominika00
11. feb 2024

Ahoj, mali ste niektorá podobný problém? Ráno úplne prestal chodiť na zadné, už večer ho operovali v Sibre v Bratislave. Dosť ma trápi, že včera v tých labkách mal ešte cit, no po operácii už nie. Veterinár vravel, že to môže byť ešte opuchom miechy. Snáď to bude pravda.

lilyianka
11. feb 2024

@00dominika00 a naozaj bol problém v platničke? Nám tiež z hodiny na hodinu ochrnul pes,ale úplne celý a bolo to niečo iné.

colsami
11. feb 2024

Moze aj nemusi. Je to velmi vazna operacia aj diagnoza. A tiez Vam iste hovorili ze nikdy nie je 100%na prognoza. Toto je velmi specificka otazka na babske forum, psa treba nechat v rukach odbornikov a riadit sa ich pokynmi, drzim palce.

00dominika00
autor
11. feb 2024

@lilyianka áno, robili MRI 🙂

00dominika00
autor
11. feb 2024

@colsami vraveli že je šanca 60-70% čo je celkom vysoké číslo. Písala som sem najmä preto, lebo viem, že sa už niečo podobné riešilo len trochu bokom. 🙂

mistymay33
11. feb 2024

@00dominika00 aka je to rasa? Ak ho operovali vcas, tak je vysoka pravdepodobnost, ze bude chodit. V sibre su machri, postavili na nohy nejedneho ochrnuteho psa.

nataly420
12. feb 2024

Och to mi je luto :/

colsami
12. feb 2024

@00dominika00 ja rozumiem ze sanca je celkom vysoka, ale napriek tomu hovorim ze operacia je vazna a prognoza vzdy otazna.
Nie je to ako osteosynteza ze proste spravim operaciu zlomeniny a vieme ze v 99,9% kost spravne zrastie a pes funguje a hotovo..

00dominika00
autor
12. feb 2024

@mistymay33 maltezák. Sibru sa mi podarilo vybaviť ešte v ten deň a to bola sobota. Ako klobúk dole za ochotu. Trenčín nás odbil, že nebudú môcť ani v nedeľu, ani v pondelok.

00dominika00
autor
12. feb 2024

@colsami rozumiem. Miesta okolo miechy sú na operáciu veľmi nebezpečné. Len nechápem ako je napríklad možné, že u ľudí s poškodenými platničkami odporúčajú skôr cvičenia. Ktovie či by to pomáhalo aj psíkom, že by rehabilitácie vedeli včas platničku napraviť. 🙂

colsami
12. feb 2024

@00dominika00 pretoze clovek citi ze nieco nie je OK ovela skor ako zostane takmer imobilny. U psikov majitelia pridu s takymito problemami uz ked je velmi zle, pretoze pes to nedokaze povedat ludskou recou takze problem vidite uz vtedy, ked je zle a je potrebna operacia. Cvicenim by ste len viac ublizili, ono tu platnicku nijak "nenapravi", to sa da len operacne v takychto pripadoch.