Pomoc psíkovi po operácii problému s platničkou
Ahoj, mali ste niektorá podobný problém? Ráno úplne prestal chodiť na zadné, už večer ho operovali v Sibre v Bratislave. Dosť ma trápi, že včera v tých labkách mal ešte cit, no po operácii už nie. Veterinár vravel, že to môže byť ešte opuchom miechy. Snáď to bude pravda.
Moze aj nemusi. Je to velmi vazna operacia aj diagnoza. A tiez Vam iste hovorili ze nikdy nie je 100%na prognoza. Toto je velmi specificka otazka na babske forum, psa treba nechat v rukach odbornikov a riadit sa ich pokynmi, drzim palce.
@lilyianka áno, robili MRI 🙂
@colsami vraveli že je šanca 60-70% čo je celkom vysoké číslo. Písala som sem najmä preto, lebo viem, že sa už niečo podobné riešilo len trochu bokom. 🙂
@00dominika00 aka je to rasa? Ak ho operovali vcas, tak je vysoka pravdepodobnost, ze bude chodit. V sibre su machri, postavili na nohy nejedneho ochrnuteho psa.
Och to mi je luto :/
@00dominika00 ja rozumiem ze sanca je celkom vysoka, ale napriek tomu hovorim ze operacia je vazna a prognoza vzdy otazna.
Nie je to ako osteosynteza ze proste spravim operaciu zlomeniny a vieme ze v 99,9% kost spravne zrastie a pes funguje a hotovo..
@mistymay33 maltezák. Sibru sa mi podarilo vybaviť ešte v ten deň a to bola sobota. Ako klobúk dole za ochotu. Trenčín nás odbil, že nebudú môcť ani v nedeľu, ani v pondelok.
@colsami rozumiem. Miesta okolo miechy sú na operáciu veľmi nebezpečné. Len nechápem ako je napríklad možné, že u ľudí s poškodenými platničkami odporúčajú skôr cvičenia. Ktovie či by to pomáhalo aj psíkom, že by rehabilitácie vedeli včas platničku napraviť. 🙂
@00dominika00 pretoze clovek citi ze nieco nie je OK ovela skor ako zostane takmer imobilny. U psikov majitelia pridu s takymito problemami uz ked je velmi zle, pretoze pes to nedokaze povedat ludskou recou takze problem vidite uz vtedy, ked je zle a je potrebna operacia. Cvicenim by ste len viac ublizili, ono tu platnicku nijak "nenapravi", to sa da len operacne v takychto pripadoch.

@00dominika00 a naozaj bol problém v platničke? Nám tiež z hodiny na hodinu ochrnul pes,ale úplne celý a bolo to niečo iné.