Ahojte maminy chcem sa opýtať má niekto skúsenost s operáciou strabizmu u detí? Všetko okolo toho by ma zaujímalo a najmä to či po operácii prestal tento problém úplne? A koľko rokov mali deti keď ich operovali?
Ja som mala ako dieta operovany strabismus.
Ked som mala 5 rokov obidve oci, ked 10 tak iba lave oko.
Ja mam za sebou operácie strabizmu. Síce už daaaavno to bolo,ale možno aj to ti pomôže.
Operovali ma v Bratislave. Prvú som mala ako trojročná (vtedy doktor sa vyjadril, že je to už neskoro), poslednú ako osemnásť ročná.
Po operácii mi rodičia niekoľko dní, či týždňov netuším, dávali kvapky a masť.
Musela som aj cvičiť s očami. Sledovať predmet do strán. Zo začiatku to bolo nepríjemné.
Po operáciách sa mi znížili aj dioptrie. Čo sa týka škúlenia operácie to vykorigovali a neskulim.
Držím palce
@gabikaa96 pripnem sa k Vašej diskusii, lebo so synom nás to zrejme tiež čaká. On má nielen divergentný strabizmus, ale aj narušené binokulárne videnie. U neho to zanedbal jeho očný lekár, nakoniec sme išli k súkromnej. Má 7 rokov, už rok cvičíme synoptofor a zhoršuje sa to. Mám riadne obavy, čo bude teraz v apríli v NUDCH Kramáre, kde ideme na vyšetrenie kvôli operácii.
@deti95060810 prosím ťa ktorú dr v za myslíš?
@deti95060810 môžem sa opýtať ale keď okuliariky nemá škuli? Napravila to len tak že keď ma okuliariky neskuli dobre rozumiem ? Ďakujem
@paulatomcova dcéra neškúli vôbec...asi s okuliarmi, ani bez okuliarov
@husky25 i Dobrý deň Mohla by som sa vás spýtať boli ste prijatí deň pred operáciou alebo vás robili v ten deň kedy ste prišli lebo si ma plánované operáciu na stredu a povedali nám že v stredu na no do 8. tam máme byť a všade čítam že sa operuje na druhý deň po prijatí a ešte by som sa chcela spýtať ako to je po operácii či budem mať dieťa obidve oči prelepené celý deň?
@evka1810 no mne sa zdá že sme prišli deň pred operáciou , večer už nejedol ani ráno , mohla som s ním ísť až dole na operacku kde mu dali oblbovak a keď začínal zaspávať tak ho zobrali a to iste po operácii išla som za ním dole a potom na izbu , keď sa začínal preberať a komunikovať tak mu odlepili jedno oko a po hodine dvoch aj druhé , nesatasire narkozu bral dobre hneď sa najedol a potom už chodil po izbe a do herne , mala som tiež veľké obavy ale všetko bolo super 🙂 akurát sa príprav na to že rodič nedostane žiadne jedlo iba dieťa a nedalo sa ani priplatiť , teda pokiaľ sa to nezmenilo
@husky25 dakujem krasne za vasu skusenost no neviem nam povedali aby sme prisli v stredu rano na príjem do 8 hodiny aby sme tam boli a operaciu by mal mat taktiež v stredu tak som zvedava dufam ze ho nebudu operovať az vo stvrtok..a chcem sa spytat naozaj dieťaťu nemozem dat ani piť? Chapem jest nemoze ale moj syn sa bežne vnoci budi a pyta si vodu a rano vstava aj o 5 a hned chce pit aj jest neviem ako toto zvladne ..kolko nemoze vobec pit alebo myslite ze rano mu mozem dat aspon trochu vody? A izby boli ake mali ste normalne postel?
A ta strava to ma uz známi upozornili a potom ste to ako riešili z jedlom pre seba? Dakuje pekny den
@pajka83 Dobry Den vsetkym ano synček 2roky uz mame po operácii je to 3 dňová hospitalizácia
Prisli sme v utorok kym nas prijali urobili nejake vysetrenia a vsetko boli sme na izbe ja som si zaplatila VIP izbu za 50€ na noc ale poviem vam ziadna vyhrá to nebola bola som sama to bola výhoda a ze mate kupelnu tiez fajn ,televizor na ktorom boli 4 programy a diaľkové ani neslo..
Stravu tam rodič nedostane ale dole je bufet kde sa da vsetko kupit den pred operáciou sme sa hrali v herni mal obed, veceru a od polnoci nemohol jest ani pit ,,
Chvalabohu sme my isli prvy o 7 ho brali dole na operáčku kde som mohla ist snim tam mu dali oblbovacku a potom mi ho vzali na sálu .
Povedali ze mam rátať hodinu ale on bol dnu dokopy 2 hodiny ..nekonečne čakanie cakala som ho dole pred sálou ,ked ho prebrali dali mi ho na ruky mal zapálene ode očká isli sme na izbu dali infúziu spal 2 hodiny a potom ked sa prebral chcel si odlepiť očká nevidel nic to bol plač az prisla sestrička a jedno ocko nam odlepila aby aspon na to jedno videl..a druhe mal zalepené do rana ..
Potom uz sa ukludnil aj najedol , napil a zaspal opet a vecer uz sme sa hrali v herni vsetko bolo ok,
A na druhy den vysetrenia a pustili nas asi o 11
Celkovo hodnotím vsetko dobre su tam profesionáli a o očká sa velmi dobre postarajú
@pajka83 ni zatial staci jedna predpísali aj okuliare a v juni mame na Kramároch kontrolu tak uvidime co ako sa zmenilo ale vidno velky rozdiel nemozem povedat ze je to uz 100% ale ano velmi vidno…
No aj ja som sa toho jedla a pitia bala najviac kedze mali mi vstava aj o 4:30 ako aj bolo tam a chcem pit jest a som ho len zachovala ze neskor a nemame cajik a tak vsetky vody a jedlo som poskryvala do skrine aby nevidel a nepytal ma ale bolo to náročné a o pol 6 uz sme sa hrali v herni aby som ho zabavili a pred 7 nas brali na sálu
@evka1810 ahoj, prosím ťa, môžem sa opýtať ako vyzerali izby, aké boli detské postieľky a koľko detí bolo na izbe? Dcérka 15m, ide tiež v apríli na operáciu a dosť sa bojím, ze budeme na izbe s nejakým starším dieťaťom a predsa len, naša je zvyknutá na ticho a kľud. 😉 Ďakujem ti. 😊
@kolobezkabicykel ahoj no ostatné izby som moc videla kedze som mala tu VIP ale co som videla cez okienko nevyzerali zle boli tam vecsinou 3 postele ale ake som naozaj nevidela ..(nejako som nechcela zazerať 😂)
Ale ja som si tiez koli tomu zaplatila radsej izbu aby sme boli sami kedze maly rano skoro vstava a chodi pomerne skoro spat a hej boli tam dost staršie deti vsetko taky školáci, syn tam bol najmladší
Tak uz musite zvážiť ci to zvladnete s ďalšími 2 detmi a mamkamy na izbe ..ale tie izby nevyzerali zle a mozno trafíte ze budete aj sama na izbe ale to tazko povedat no ..
Tak vam prajem nech vam vsetko dobre dopadne a nech to zvladnete drzim palce ✊
Potom napiste ako ste dopadli
@evka1810 ďakujem pekne. No ja by som tiež mala rada izbu pre seba, ale tak dopredu sa nedá zarezervovat, tak budem dúfať, že to pôjde. Tiež snáď budú rozmýšľať, ze keď dcérka chodí spat o 19, ze nemôžem chcieť aby spolubývajúci boli od siedmej po tme a v tichu 🫣
Dúfam, že dopadne všetko dobré. Ďakujem tk. 💗
my sme sa operácii vyhli... v ZA je super lekárka, okuliarmi to krásne napravila...