icon

Postrelený pes

27. júl 2025

Ahojte, dnes nám utiekol psík a prišiel domov a mal postrelenu lopatku. Takto tiež pred 5 rokmi utiekol a tiež ho niekto postrelil do zadku, boli sme na veterine a veterinár povedal že to sa nevyberá že to sa zarastie. Myslíte že sa to zarastie aj pri lopatke? Alebo s ním treba ísť? Psík je inak v poriadku nič také mu není. 😕 Nechápem tých ľudí....😕😔

Strana
z2
petulda333
27. júl 2025

Ja osobne by som sla

tramtada31
27. júl 2025

Bože toto je otázka, určite chod na veterinu, nevieš, či nemá niečo poškodené, to uvidíte až na rontgene

anonym_bd7433
27. júl 2025

@anonym_autor teraz je obdobie polovania, dávajte si na psa lepší pozor, to nie je vina poľovníkov! Takého psa si môžu zmýliť s lesnou zverou, jediný kto tu má zodpovednosť, ste vy!

andreatytler
27. júl 2025
@anonym_bd7433

@anonym_autor teraz je obdobie polovania, dávajte si na psa lepší pozor, to nie je vina poľovníkov! Takého psa si môžu zmýliť s lesnou zverou, jediný kto tu má zodpovednosť, ste vy!

@anonym_bd7433 Toto nebol polovnik. Ak by ho strelil polovnik, tak by mal tu labku na franforce. Toto sa zda ze bol streleny zo vzduchovky.

autor
27. júl 2025
@andreatytler

@anonym_bd7433 Toto nebol polovnik. Ak by ho strelil polovnik, tak by mal tu labku na franforce. Toto sa zda ze bol streleny zo vzduchovky.

@andreatytler presne tak. Proste niekomu vadilo že šiel po ulici 🤷‍♀️ nám po dvore denne chodia psy a nikdy by som žiadnemu neublížila. Nechápem tých ľudí vôbec 🤦

michaelam2
27. júl 2025
@anonym_autor

@andreatytler presne tak. Proste niekomu vadilo že šiel po ulici 🤷‍♀️ nám po dvore denne chodia psy a nikdy by som žiadnemu neublížila. Nechápem tých ľudí vôbec 🤦

@anonym_autor
@anonym_autor jasne ze chod na veterinu…
A nie neschvalujem taketo spravanie vobec ale prepac to si neviete zabezpecit psa aby neutekal?? Tiez to neznasam ked vidim len tak na ulici psa, ako ja mam vediet ci mi neublizi? Strazte si ho a nebudete mat taketo problemy.

andreatytler
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tiez nechapem ze niekto striela zive tvory pre zabavu, ale na druhej strane chapem ze ludom vadi ked po ulici ide pes bez voditka a majitela. To si musite zabezpecit, pre dobro toho psa.

sissy27
27. júl 2025

@anonym_autor sorry, ale nie si ty tak trosku na hlavu?? Pes vam uteka a ty to neriesis a este rozmyslas, ci sa obtazovat na veterinu ?? Neschvalujem postrelenie zvierata, ale co ked vam ho zrazi auto, pobije sa s inym psom, zautoci na dieta?? A ako je mozne, ze vam po dvore behaju cudzi psi?
Takze v prvom rade je tu na nepochopenie vase spravanie !

anonym_cc3630
27. júl 2025

@anonym_autor nám tiež v práci postrelili psíka cca pred 2 týždňami, v dedine. Psík mal prestrelene pľúca, čreva, veterinár nevedel už pomôcť...

lb1984
27. júl 2025

@anonym_autor urcite ist na veterinu. Nech ránu precisti .....

anonym_bd7433
27. júl 2025
@andreatytler

@andreatytler na tom sa ale nemení fakt, že si ma zabezpečiť, aby jej pes neuchádzal! Nestalo sa to prvý krát.

anonym_4adedc
27. júl 2025

Ja by som sa bála cudzieho psa, ktorý ide po ulici sám a nikde nikoho. Môže napadnúť aj dieťa. Ak behal po cudzom dvore, tak sa nečudujem, ze ho postrelili. Prečo vám ten pes uteká ? ???

anonym_bd7433
27. júl 2025
@anonym_4adedc

Ja by som sa bála cudzieho psa, ktorý ide po ulici sám a nikde nikoho. Môže napadnúť aj dieťa. Ak behal po cudzom dvore, tak sa nečudujem, ze ho postrelili. Prečo vám ten pes uteká ? ???

@anonym_4adedc lebo sú absolútne nezodpovední a potom chodia plakať na MK, že im niekto striela psa! Takí ľudia nemajú mať ani čo psa, keď nie sú schopní ho zabezpečiť!

vkatush
27. júl 2025

1. Určite ísť na veterinu skontrolovať.

2. Lepšie si zabezpečiť a strážiť psa. Ak ujde, idem ho hneď hľadať a nečakám, kedy a v akom stave sa vráti domov. (Áno, chápem, stane sa niekedy, že môže ujsť, ale robím pre to niečo).

3. Chápem aj tých ľudí, čo majú doma už pripravenú vzduchovku. Aj my máme a kľudne ma za to odsudzujte. Ešte sme ju síce nepoužili. Zatiaľ stihli ujsť alebo sme to riešili s obcou/políciou. Ale pravidelne v dedine uteká jeden niečo ako rotvajler, len o ulicu ďalej a bol u nás dosť často. Majiteľ má na háku. Povedala som, že najbližšie strieľam, je mi to jedno.
Len tento týždeň nám asi 3x prišli rôzne cudzie psy behať po dvore, predvčerom som sa dokonca zobudila na mega vrčanie a útočenie rovno pod oknom, našťastie moje sú zatvorené vo voliére v noci. Zase nenechám ublížiť sebe, deťom alebo mojim psom, lebo niekto sa nevie postarať o svoje zvieratá a hlavne ak sú agresívne (tvoj byť nemusí alebo nemusí byť pri tebe, ale netušiš ako zareaguje na cudzích psov alebo ľudí bez teba).

lb1984
27. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja to na jednej strane chápem - existuju psy zdrhaci avšak je na vás aby ste si ho zabezpečili. Strelne poranenie nieje sranda min v tom že pes tu bolest cítí a ty nemáš ani lieky ktore by mu mohli s tým pomoct, aj sa rana zapálí bude to horsie. Já niekedy ludi nechapem chyba základne IQ a EQ? Ak by teba postrelili do lopatky sedela by si doma že sa to možno zrastie? Kusok sucitu s tým psom aj ked je to asi vaším postojom "iba" zviera.....

lb1984
27. júl 2025
@vkatush

1. Určite ísť na veterinu skontrolovať.

2. Lepšie si zabezpečiť a strážiť psa. Ak ujde, idem ho hneď hľadať a nečakám, kedy a v akom stave sa vráti domov. (Áno, chápem, stane sa niekedy, že môže ujsť, ale robím pre to niečo).

3. Chápem aj tých ľudí, čo majú doma už pripravenú vzduchovku. Aj my máme a kľudne ma za to odsudzujte. Ešte sme ju síce nepoužili. Zatiaľ stihli ujsť alebo sme to riešili s obcou/políciou. Ale pravidelne v dedine uteká jeden niečo ako rotvajler, len o ulicu ďalej a bol u nás dosť často. Majiteľ má na háku. Povedala som, že najbližšie strieľam, je mi to jedno.
Len tento týždeň nám asi 3x prišli rôzne cudzie psy behať po dvore, predvčerom som sa dokonca zobudila na mega vrčanie a útočenie rovno pod oknom, našťastie moje sú zatvorené vo voliére v noci. Zase nenechám ublížiť sebe, deťom alebo mojim psom, lebo niekto sa nevie postarať o svoje zvieratá a hlavne ak sú agresívne (tvoj byť nemusí alebo nemusí byť pri tebe, ale netušiš ako zareaguje na cudzích psov alebo ľudí bez teba).

@vkatush ak máš zabezpečeny pozemok preco ta ohrozuju ini psy a máš potrebu strielat? Toto nepochopím ja. Zato že ten pes má debila majitela ten pes nemoze.... Ano štvalo by má ak by ten pes zdrhal. Kazdopadne pred 2 dnami 2 na volno pusteni psy drbali do brány v lokalite kde býváme. Do 10 minut bola pritomna policia mestska a zabezpecili odchyt. Takže neverim že sa to nedá riesit inac..... 112 pes nás ohrozuje a máš odchyt. Urob to vždy a určite budeš mat pokoj lebo si na to daju sakra pozor....

stanka_k
Autor odpoveď zmazal
curlie
27. júl 2025

Už raz vám ho postrelia a vy ste tak nezodpovední, že sa to stane zase (alebo nebodaj medzi tým už viac krát). To vám príde normálne? Načo ho máte? Ako terč? Uvedomujete si, že ho to určite bolí?

Pýtať sa na postrelenie v téme na MK...Fakt nie ste v poriadku!

sweaaa
27. júl 2025

Ja žijem v BA a tu ľudia čo majú psov z útulkov skoro každý je dostrielaný. Nevyberá sa to. Môj pes má len 2 broky zo vzduchovky, susedov 7. Na dedinách to tak je, že "ľudia" len tak z nudy strieľajú do psov z okna. Ak to nie je život ohrozujúce, nevyberá sa to.

hiro
27. júl 2025
@anonym_bd7433

"si môžu zmýliť s lesnou zverou" to nemyslíš vážne že poľovníci strieľajú na čo sa pohne ani nevedia čo to je. Ale to by zase vysvetľuje toľko správ, zastrelil rybára, pomýlil si ho s diviakom, zastrelil kamaráta poľovníka, pomýlil si ho s...

anonym_bd7433
27. júl 2025
@hiro

"si môžu zmýliť s lesnou zverou" to nemyslíš vážne že poľovníci strieľajú na čo sa pohne ani nevedia čo to je. Ale to by zase vysvetľuje toľko správ, zastrelil rybára, pomýlil si ho s diviakom, zastrelil kamaráta poľovníka, pomýlil si ho s...

@hiro áno, bohužiaľ, toto sa deje. A nie úmyselne, ale väčšinou, čo počúvam, tak si pomýlili s diviakom v diaľke (veľkosť, farba psa, ide v nízkom behu). Poľovník je v kryte, je šero, slabá viditeľnosť, pes nemá reflexný obojok, a pohyb v kríkoch môže evokovať zver. A potom zlyhá to najdôležitejšie a to je rozhodnutie. Poľovník si nie je istý, ale aj tak vystrelí, lebo si myslí, že ide o zver. Tu sa láme chleba. Každopádne, nikto nie je neomylný, i poľovník urobí chybu, ktorá by sa stať nemala, no o to viac by si psíčkari mali strážiť psov.

vkatush
27. júl 2025
@lb1984

@vkatush ak máš zabezpečeny pozemok preco ta ohrozuju ini psy a máš potrebu strielat? Toto nepochopím ja. Zato že ten pes má debila majitela ten pes nemoze.... Ano štvalo by má ak by ten pes zdrhal. Kazdopadne pred 2 dnami 2 na volno pusteni psy drbali do brány v lokalite kde býváme. Do 10 minut bola pritomna policia mestska a zabezpecili odchyt. Takže neverim že sa to nedá riesit inac..... 112 pes nás ohrozuje a máš odchyt. Urob to vždy a určite budeš mat pokoj lebo si na to daju sakra pozor....

@lb1984 mám zabezpečený dvor. Ale už sa dokonca stalo, že jeden väčší nám rozbil prednú bránu, toľko do nej skákal, lebo sa snažil dostať k našej sučke. Alebo manžel vybehol autom do obchodu, záležitosť 5-10 minút a vtedy ti nabehne agresívne plemeno na dvor a ty len rýchlo utekáš s deťmi dnu, aby nezaútočil na nich. Políciu môžem volať, ale za tých 10 minút vieš koľko sa toho môže stať, kým prídu (a ja nemám nonstop mobil pri sebe, keď sa hráme vonku)? A nie, nedajú si sakra pozor. Sú tu "psíčkari" známe firmy, ktorí budú platiť pokutu a dostávať upozornenia, ale neurobia si so psami nič. Kto nezažil, nepochopí.

A to som ten typ, čo sa psov nebojí a pôjde sama odchytiť cudzieho a nájsť majiteľa. Ale ak mám pri sebe svojich psov alebo deti, pre mňa to mení situáciu a ten pes je pre mňa nepodstatný, nič. Budem sa brániť, dôležitá je bezpečnosť a zdravie nás.

hiro
27. júl 2025
@anonym_bd7433

@hiro áno, bohužiaľ, toto sa deje. A nie úmyselne, ale väčšinou, čo počúvam, tak si pomýlili s diviakom v diaľke (veľkosť, farba psa, ide v nízkom behu). Poľovník je v kryte, je šero, slabá viditeľnosť, pes nemá reflexný obojok, a pohyb v kríkoch môže evokovať zver. A potom zlyhá to najdôležitejšie a to je rozhodnutie. Poľovník si nie je istý, ale aj tak vystrelí, lebo si myslí, že ide o zver. Tu sa láme chleba. Každopádne, nikto nie je neomylný, i poľovník urobí chybu, ktorá by sa stať nemala, no o to viac by si psíčkari mali strážiť psov.

"lebo si myslí, že ide o zver"? Poľovník keď je v tom kryte môže zastreliť hocičo? Stačí že si myslí že je to divá zver? To nie je žiadne obmedzenie že teraz môžeš zastreliť len napríklad zajaca?

januska12323
27. júl 2025

Takí majitelia ako vy by mali mať na starosti len plyšového psa a nie živé zviera. Ty si máš zabezpečiť aby ti pes neutekal a nečudovať sa až keď sa niečo stane.

anonym_bd7433
27. júl 2025
@hiro

"lebo si myslí, že ide o zver"? Poľovník keď je v tom kryte môže zastreliť hocičo? Stačí že si myslí že je to divá zver? To nie je žiadne obmedzenie že teraz môžeš zastreliť len napríklad zajaca?

@hiro samozrejme, že si poľovník nemôže dovoliť pomýliť psa s diviakom. Má zákonnú povinnosť presne identifikovať zver pred výstrelom. Strieľať na niečo len preto, že si myslel, že to je diviak, je hrubé porušenie poľovníckej etiky aj zákona. On je povinný vykonať lov tak, aby neohrozil človeka, domáce zviera ani iné druhy zveri, ktoré nemá povolené loviť. A predsa sa to stane. Dokonca, ak zastrelí psa, ktorý bol viditeľne označený obojokom a reflexnou vestou, alebo bol v blízkosti majiteľa, ide o neoprávnený výstrel. V takom prípade hrozí odobratie poľovníckeho lístka, trestné oznámenie a dokonca aj odňatie zbrojného preukazu. No stále to neospravedlňuje ani jedného, ani druhého. Poľovníka by nemal robiť ktokoľvek a psa by mali mať len zodpovední ľudia.

ildiko36
27. júl 2025

@anonym_autor treba to nahlasiť na policii keď sa guľa vybere oni zistia komu to patri

anonym_77f723
27. júl 2025

Aj ja by som strieľal na cudzieho psa. Treba ho strážiť aby neutekal kadetade.

anonym_77f723
27. júl 2025
@januska12323

Takí majitelia ako vy by mali mať na starosti len plyšového psa a nie živé zviera. Ty si máš zabezpečiť aby ti pes neutekal a nečudovať sa až keď sa niečo stane.

@januska12323 presne tak.

ildiko36
27. júl 2025
@anonym_77f723

@januska12323 presne tak.

@anonym_77f723 ja stym nesuhlasím , ja už fakt mám vsetko zatvorene a dávám si pozor ale niekedy pes stojí pri brane a keď deti otvaraju branu po medzi nohy že ich dobre že nezvali ale ujde🤦..Mame psa z ulice ktorej sme dali domov..musim si sadnuť do auta a chodit okolo mesta ca hodinu, tak beži za autom keď sa unavy si sadne do auta, je to na nervy ale keď sme ju príjali tak berem za ňu zodpovednosť

btus
27. júl 2025
@michaelam2

@anonym_autor
@anonym_autor jasne ze chod na veterinu…
A nie neschvalujem taketo spravanie vobec ale prepac to si neviete zabezpecit psa aby neutekal?? Tiez to neznasam ked vidim len tak na ulici psa, ako ja mam vediet ci mi neublizi? Strazte si ho a nebudete mat taketo problemy.

@michaelam2 je ťažké zabezpečiť psa, aby neutiekol. Nam utiekol samojed ( výška v kohútiku 59 cm, váha cca 27kg , vrátila nám majiteľka) z klietky na výstavu. Našťastie bol v tej klietke v garáži. Bol tam preto, že deň predtým nám rozhrýzol dvere medzi garážou a miestnosťou vedľa garáže. A keď sme ho nechali na dvore ( máme 2 psy, ktoré nám nikdy z dvora neušli), tak cez cca 20 cm medzeru medzi plotom a zemou sa pretiahol k susede. A to mávame doma "na prázdniny" na 2 týždne ešte 2 psi od kamarátky, takže 4 psi neušli nikdy ( tiež samojedy) ale tento, to bol nezmar. Pridávam fotku klietky, z ktorej sa to podarilo. Nechápali sme, ako sa z nej vytiahol. https://www.superzoo.sk/dog-fantasy-klietka-skl...

Strana
z2