icon

Prechádzky so psom v prírode

frederikasucha38
28. sep 2025

Dobrý deň,
už dlhšie mám problém s prechádzkami so psíkom. Aj kvôli nemu sme sa presťahovali na dedinu a myslela som si, aké to bude pre neho super, že naše prechádzky a venčenie nebude len po uliciach ale aj v prírode. No ostala som prekvapená, keďže v celom okolí, doslova komplet každá jedna lúka je opáskovaná a pasú sa na nej hospodárske zvieratá.
Chápem tú potrebu, no rozčuľuje ma, že s ním naozaj nemám kam ísť, len opäť po obci a betónových chodníkoch.
Nemám reaktívneho psa, no predsa je len vzrastovo väčší a bojím sa k zvieratám približovať, aby ich nesplašil. Kam sa s ním mám chodiť prechádzať, keď sa už ani v prírode nedá ? Väčšinou naozaj nemám čas ísť autom niekam inam, len aby sme sa mohli v kľude prejsť v prírode.
Potrebovala som sa len vyventilovať, keďže ma to rozčuľuje, nepotrebujem rady. No ale zaujíma ma, či ste sa s niečim podobným nestretli aj vy. Je ešte nejaká obec, kde sú všetky lúky/lesy ohraničené ?

sasa1310
28. sep 2025

@frederikasucha38 no najvyšší čas, aby sa zabehnutá dedina začala meniť podľa tvojich predstáv. Ty si si nepozerala okolie, keď si sa tam sťahovala?

frederikasucha38
autor
28. sep 2025

Sťahovali sme sa v zime, čiže som netušila ako to tu vyzerá v lete. Uštipačnosť si môžete nechať pre seba, skôr ma zaujíma, či je to bežné aj pre iné obce alebo je toto tu výnimka.

anonym_196791
28. sep 2025

@frederikasucha38 naučiť psa neriešiť iné zvieratá 🤷

janai1
28. sep 2025

No a čo keď sa tam pasú zvieratá? Tiež to tak máme na dedine a pes normálne behá pomedzi ne.

anonym_ad2479
28. sep 2025

@frederikasucha38 Však ak tam kravy nie sú tak tam chodte, u nás tiež majú posledné roky vo zvyku všetko opáskovať a nedajú potom pásku preč a je tam páska hoci tam kravy nie sú.

cukroska
28. sep 2025

My bývame v meste a u nás je naozaj kde ísť so psom, hlavne lesy,máme všelijaké trasy,lúky, nikde nie je oplotené. Byvame neďaleko cyklotrasy, chodia aj so psikmi,máme blízko priehradu, park aj les. Chodíme veľa po výletoch na prechádzky po dedinách a väčšinou neoplotené,ale nie všade, nájdu sa aj oplotené. To ma mrzí .A v lese sa nedá ?Ci nemáte blízko, alebo medvede...?

andrea_82
28. sep 2025

Ano, aj u nas v dedine to bolo tak. Prestahovali sme sa o kusok dalej, kde to nebolo, ale uz to postupne prislo aj sem. Chodime tade, kde su vyjazdene/vychodene cesty, nie priamo cez luku. Daju sa najst cesticky.

siska012
28. sep 2025

Nemáte tam nejaké lesné chodníky?? Psa by som k cudzej zvery určite nepúšťala , nosiť stopovacie voditko ak neposluchne na slovo 🙂

anonym_9fe626
28. sep 2025

Vies, to je ozaj take smiesne stazovat sa ze su opaskovane luky lebo cudujsasvete, maju tam sukromne pozemky... To je naozaj toto staznost na Lamparen.

Naozaj ak chces volnu prirodu, musis hladat volnu prirodu. Skoda ze ste si pred stahovanim nezistili, ale zas chapem, ved ono to vzdy tak byva, ze niektore veci clovek zisti az po zabyvani sa.

autumn1
28. sep 2025

Ja všade kde som bývala som mala priestor, či už len alebo lúky a bavíme sa o 2 najväčších mestách na Slovensku. Príklad včera 15km jedným smerom v lese a na lúke, dnes 10km iným smerom a každý deň chodíme máme XY trás dlhších aj kratších. Mamina býva na dedine a tiež má možností až-až kde chodiť so psom lúky aj lesy, chodí každý deň, nič opáskované nie je (lepšie povedané sú niektoré časti opáskované ale nie celé plochy)

janettdamian
28. sep 2025

U nás je o páskovaných pár pasienkov, čo patria družstvu a pasú sa tam v sezóne kravy, inak nič.

frederikasucha38
autor
28. sep 2025

Bývam v doline a kamkoľvek chcem ísť, vždy je tam lúka a na nej zvieratá a za ňou les. Chodníčky sú, to je samozrejmé, no každý jeden je niekde seknutý a ďalej sa už "nesmie" lebo je opáskovaný. Doslova sa cítim ako v obklopení kráv a oviec. Najhoršie je, že sa to nedá veľmi ani obísť, pretože jediné cesty, ktoré sú pomedzi tieto územia sú proste potoky.
Nemám sa na čo sťažovať, sú to súkromné pozemky prenajaté ako pastvisko, no som z toho sklamaná. Asi mi naozaj ostáva len nejako chodiť pomedzi tie elektrické oplotky a dúfať, že ma stádo nepodupe.

ukgirls
28. sep 2025

popytaj sa dedincanov.. ty najlepsie vedia kde sa da ist .. ja som sa s nicim podobnym nestretla u nas v meste je kopa miest kam sa da ist do prirody ... druha vec je - tie pozemky su sukromne-tiez by sa ti nepacilo keby ti zver plasili zvierata ci ludia... takze bude skumat nadalej alebo sa popytat popripade najst neaku kamaratku z dediny co bude chodit s tebou

anonym_2ba37f
28. sep 2025

@frederikasucha38 a kde to vlastne bývaš ? Možní bude vedieť niekto poradiť

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
anonym_a62b27
30. sep 2025

@frederikasucha38 ja sa vždy autom odveziem ďalej, aby som psíka potom mohla vyvenčiť na kľudných miestach