icon

Prečo kastrovaný samec morčaťa skáče na samičku?

jessi288
12. okt 2025

Dobrý večer,chcem sa informovať ma niekto skúsenosť do samcom a samičkou morčiatka? Samec je vykastrovany no napriek stále vyskakuje na samičku,samička stále píska alebo plače alebo ako to nazvať.Neviem či sa jej to páči ,či s ním chce nieco mať u mačiek viem že takto si k sebe volajú kocúra plačom keď majú ruju .ďakujem za každú radu

anna777115
12. okt 2025

Tak on pud ešte može mat, len už nenapari. Ja mám kastrovaneho kocura a ked sa paria mačky, tak prejavuje veĺky zaujem.

michaela329
12. okt 2025

@jessi288 kedy bol kastrovany? Lebo ešte par mesiacov môže mať taký "dobeh"-kym sa hormóny ustalia. Alebo skákať zo zvyku.

alexxandraa
12. okt 2025

My máme morčatá - samca kastrovaného asi v 2 mesiacoch (hneď ako sme zistili, že je samec), už má 5 rokov a žije spolu s tromi samicami, jedna je jeho sestra, a dve sú mladšie. Skáče občas na tie mladšie, na sestru si nedovolí😉, ale nikdy žiadnu nenapáril. A áno samice kvičia, keď ich naháňa, ale skôr od radosti. Keď ich dačo bolí, tak kvíkajú inak.

kyrakyra
13. okt 2025

Je tu u nich aj prejav dominancie. Ked si urcuju hierarchiu tak kludne moze skakat aj samicka. ale ano ako pisali par tyzdnov po kastraci je este plodny.

kyrakyra
13. okt 2025

Ak je samicka nesterilizovana mava obdobie ruje. vtedy sa aj u nas nahanaju vsetci navzajom. este ju to caka lebo ked neboli sterilizovane vzdy sa vyvinuli cysty a aj tak musela na operaciu nakoniec.

dada2703
15. okt 2025
@kyrakyra

Je tu u nich aj prejav dominancie. Ked si urcuju hierarchiu tak kludne moze skakat aj samicka. ale ano ako pisali par tyzdnov po kastraci je este plodny.

@kyrakyra určite nieje plodný iba ma v sebe este hormóny...