Prečo kocúr ciká vedľa záchoda?
Ahojte, máme problém s kocúrikom (5r., vykastrovaný). Začal cikať vedľa svojho záchoda - vždy v noci/nad ránom. Trvá to už pár mesiacov.
U veterinára sme boli - je zdravý. Dali mu nejaké lieky na upokojenie tie však nepomohli.
Záchodik je čistený pravidelne a podstielka menená tiež. taktiež je na dobrom mieste - predtým problém nebol.
Myslíme si, že dôvodom je, že sme zamedzili prístup do spálne..
Kocúrikovi sa samozrejme venujeme, má škrabadlo aj miesto na spinkanie.
Chcela by som sa len spýtať, či tu má niekto podobnú skúsenosť a že či stačí len vydržať a kocúrika to časom prejde a zvykne si na to. 🙂
Áno, je to zamedzením prístupu do spálne a dáva vám najavo svoju nevôľu… Poznám, naša mačička, keď nie je po jej tak 💩 inde ako má. Naša má len 10 mesiacov, tak verím, že sa to upraví. (Aj my nechceme aby bola v spálni a aj iné veci…) Neviem, čo poradiť, keď sa mu venujete, časom ho snáď prejde. Prip. kúpiť mu niečo, čo bude len jeho - nové škrabadlo/pelech/hračku. Držím palce 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
Možno na YouTube sú nejaké videá, ako na to…my tam tiež hľadáme rady často…
Ano, moze to byt tym ze ste mu zamedzili pristup niekde kde bol zvyknuty chodit. Macky su "psycho" 😁 tam realne niekedy staci ze presunies skrinu z jednej strany izby na druhu a ma problem... Skusali ste aj iny typ zachoda?
Ak to trva mesiace, zdravotny problem skor vyluceny, kedze odvtedy by sa to uz nejak bud zlepsilo, alebo zhorsilo... (Nevravim ze na isto, ale s vysokou pravdepodobnostou to nic zdravotne skor nebude).
@som_realistka do záchodika vie ísť úplne v pohode. počas dňa tam chodieva. dokonca má 2 a do oboch vie ísť bez problémov aj všade možne vyskočiť :D on to robí čisto vtedy keď spíme v spálni. Tak mi ostáva len dúfať a trpezlivo ráno upratať mláčku :D
Zachod ma kryty? Zavreta spalna je pre nu stres, pre nu to je jej rajon, ktory nedokaze preskumat a potencionalne nejake skryte nebezpecenstvo pred ktorym chce chranit aj vas. Skus ju tam zobrat niekedy aspon "pod dozorom" aby videla, ze je bezpecna.
Tiež ma napadlo, (možno nezafunguje), že keď tam pekne cez deň chodí, tak ho odmeňte mlskou… možno sa mu fixne - cikanie do záchoda + odmena (aj keď v noci nemá ako dostať), ale date mu ráno, ak sa pekne viciká kam má…ak nie tak smola
Ak tam predtým mohol a zrazu nemôže je to pre neho stres a týmto vám to dáva najavo
@nat994 nám takto štrajkoval psík, tiež pri zmene režimu v domácnosti. Treba vydržať, ak ste vylúčili zdravotné problémy. A odmeňovať počas dňa, keď ide na záchod.
Máme dvoch kocúrov ... raz som omylom zatvorila dvere na izbe, kde s dcérou spávame (spávajú obaja pri nás) a ráno pred dverami dve kôpky 😀 ... mačky sú mačky, s nimi človek nevyd.be.
@dzulli1980 🤣🤣💩💩👍🏻👍🏻
áno áno určite to bude tou spálňou. len by som chcela mať vidinu toho, že to raz prejde a zvykne si na to ☹
Ťažko povedať, časom sa ukáže. Ale ja to z Tvojho popisu vnímam tiež ako reakciu na to uzavretie spálne. Mám mačky už 20 rokov, momentálne máme štvrtú a piatu mačičku. Z piatich mačiek 4 boli "bezproblémové", vždy sme si vedeli vyjsť a Oliverko cikal mimo len keď mal problémy zdravotné. Zato teraz máme 2ročnú Cleopatru a jej brata a to je silná povaha. Ak jej niečo vadí, vyciká sa do vane (to sa ešte dá), alebo do jedného určitého kúta izby. Nie vždy identifikujem príčinu, ale hoci je veľmi prítulná a inak v pohode, stáva sa. Chvalabohu, je to stále menej, niekedy aj 3 mesiace sa to nestane. Boli sme u 2 veterinárov, obaja povedali, že zdravotný problém nie je, že je to buď priveľa energie a vekom to prejde, alebo akt nespokojnosti. Stačí, že sa v noci bijú s bratom, až sa na to mňaučanie zobudím, a ráno nájdem mláčku. Prídem o 2 hodiny neskôr domov a dcéra zabudne dať najesť po príchode, nájdem mláčku. Ale ako som písala, stáva sa to stále menej často a teda je možné, že si na novú situáciu zvykne a prejde to. Držím palce 🙂
@nat994 U nas sa toto zacalo diat tiez niekedy v takomto veku. U nasej bol nakoniec problem maly zachod. Poradili mi v macacej skupine na Facebooku. Neviem preco jej zacal byt po rokoch maly, ale bol. Kupili sme jej najvacsi jumbo zachod a prestalo to.

Ahoj, nemá problém s kĺbmi? Vie sa dostať do záchodíka bez nejakých zábran. Píšeš že ciká vedľa, možno iba nevie vliezť dnu. Keby "trucoval" tak urobí potrebu hocikam, aj v strede miestnosti, takto to vyzerá, že sa nevie dostať do záchodíka.