icon

Prečo pes zrazu viac pije a ciká?

2. dec 2024

Máme malé plemeno psa vnútri. Zdá sa mi že začal viac pit a viac cikať, doteraz vydržal v pohode kým prídem z práce teraz sa medzitým vycika vnútri. Najskôr sme mysleli že ak prechladol ale teraz sme si všimli že asi to bude z toho že viac pije. Doteraz z misky za deň vypil tak tretinu vody teraz je polovica misky vypita.Neviete čo to môže byť? V noci vydrží bez cikania.

Strana
z2
zojazoja
2. dec 2024

Môže to byť, že je mu teplo keď sa kúri teraz v zime. Môže to byť choroba nejaka a nemusí to byť absolútne nič. Keby to bolo také jednoduché určovať diagnózu cez net. Ja som raz bola som psom na veterine lebo sa mi zdalo ze tiež že pije o dosť viac ako druhý pes. Diagnoza: po rôznych testoch žiadna. Len to, po dlhšom patrani veterinara, že tento pes má úplne iný jazyk ako ten pes druhý a preto si inak naberá vodu a nám sa zdá ze pije viac a dlhšie.

autor
2. dec 2024

@zojazoja hmmm. Ani v lete toľko nepil... Ako idem to sledovať, to som si len včera všimla,že koľko vody v miske ostalo... Budem to sledovať...

sofia1979
2. dec 2024

Sledovať ak tak smer veterinár tu neporadíme môže to byť všetko aj nič

asdfka
2. dec 2024

nechcem strasit, mali sme civavu, zacal pit viac vody, stale viac a viac a nakoniec mu bol diagnostikovany cushingov syndrom.

autor
2. dec 2024

@sofia1979 to pitie by mi nevadilo, doteraz pil dosť malo..ale vadí mi že potom neudrží moč kým prídem z práce

autor
2. dec 2024

@asdfka preboha to je čo. Ako sa to lieči?

autor
2. dec 2024

@asdfka čítam teraz... To bral lieky potom?

bykaterina
2. dec 2024

urcite smer veterinar, moze to byt aj cukrovka

autor
2. dec 2024

@bykaterina idem to ešte sledovať pár dní...lebo len včera som si uvedomila že vypila veľa vody... Tak uvidím či to nebola nahoda

hyta
2. dec 2024

Určite treba odsledovať, koľko vody denne vypije. Môžu to byť i choré ľadviny, cukrovka.... ja by som radšej nečakala a išla na veterinu.

mondolina
2. dec 2024

vyšetriť u veterinára obličky, našej maltezáčke sa takto prejavilo zlyhávanie obličiek. posledný rok nosila už plienky.

sofia1979
2. dec 2024

Chápem no náš ani veľa cez deň nepije a to je tiež doma buď je to teplotou, alebo nejakou chorobou ťažko povedať možno by som šla radšej, nás to tak mal dávnejšie a mal zápal močového mechúra

autor
2. dec 2024

@mondolina chudiatko a aká bola stará keď sa jej to prejavilo?
@hyta
@sofia1979 zbehnem tam...musím sa objednať,lebo u našej sa objednáva...

autor
2. dec 2024

@mondolina a ako jej to zistili? Z moču? Lebo si neviem predstaviť odobrať jej moč...

aandrea9
2. dec 2024

Naša 11 ročná mačka keď začala piť omnoho viac vody ako bežne tak mala akutne zlyhanie obličiek. Tak radšej smer veterinár.

autor
2. dec 2024

@aandrea9 a mala aj iné príznaky? Lebo náš pes je úplne v pohode. Ja som si to všimla len včera,tak počkám ešte dva tri dni... Lebo zas niekedy vypila viac aj predtým...

aandrea9
2. dec 2024

Ona sa tvárila, že úplne v pohode.. typická macka...ale zvracala bielu penu. Na druhý deň jej z krvi diagnostikovali tie obličky a už prestavala aj papať.

autor
2. dec 2024

@aandrea9 joj to ma mrzí. A prežila to?

aandrea9
2. dec 2024

Nečakaj, ak sú to obličky tak to môže mať fatálne následky.

autor
2. dec 2024

@aandrea9 😥

aandrea9
2. dec 2024

Chodili sme týždeň na infúzie každý deň a potom mesiac oblickova dieta a výsledky sa vrátili do normálu 🙏 len treba ist včas.

autor
2. dec 2024

@aandrea9 tak to som rada...

mondolina
2. dec 2024

z krvi.

autor
2. dec 2024

@mondolina vdaka

colsami
2. dec 2024

Moze to byt hocico. Oblicky, pecen, cukrovka, cushing, zapal mocaku, alebo aj pyometra, hocijaky iny zapal - pretoze vtedy je spotreba vody v organizme vyssia. Tu nie je co cakat, treba sa objednat k vet a riesit.

asdfka
2. dec 2024

Autorka: bral kortikoidy, ale stale pil vela vody 900ml. Nakoniec mu zlyhalo srdce.

colsami
2. dec 2024

@asdfka kortikoidy samo o sebe maju vedlajsi efekt ze pes neprimerane vela pije. Takze tieto ten prijem vody len podporia... Samozrejme, ked ich treba tak treba - len reagujem na to, ze ten samotny prijem vody nemal preco klesnut pri takychto liekoch,...

sofia1979
2. dec 2024

@mondolina presne to ma napadlo ze obličky

maminkadeticiek
2. dec 2024

Mam s tymto skusenosti pri psej cuktovke.Je to udrzatelne s injekciami inzulinovymi ak je to ono.V opacnom pripade je to postupne smrtelne.A treba nie sledovat,ale vziat krv a vysetrit.

martinatom1
2. dec 2024

Moze to byt vela veci, od "banalneho" zapalu mocaku az po rozne vazne veci. Urcite veterinar a vysetrit. Viem o com hovorim.

Strana
z2