Prečo pes zrazu viac pije a ciká?
Máme malé plemeno psa vnútri. Zdá sa mi že začal viac pit a viac cikať, doteraz vydržal v pohode kým prídem z práce teraz sa medzitým vycika vnútri. Najskôr sme mysleli že ak prechladol ale teraz sme si všimli že asi to bude z toho že viac pije. Doteraz z misky za deň vypil tak tretinu vody teraz je polovica misky vypita.Neviete čo to môže byť? V noci vydrží bez cikania.
@zojazoja hmmm. Ani v lete toľko nepil... Ako idem to sledovať, to som si len včera všimla,že koľko vody v miske ostalo... Budem to sledovať...
Sledovať ak tak smer veterinár tu neporadíme môže to byť všetko aj nič
nechcem strasit, mali sme civavu, zacal pit viac vody, stale viac a viac a nakoniec mu bol diagnostikovany cushingov syndrom.
@sofia1979 to pitie by mi nevadilo, doteraz pil dosť malo..ale vadí mi že potom neudrží moč kým prídem z práce
@asdfka preboha to je čo. Ako sa to lieči?
@asdfka čítam teraz... To bral lieky potom?
urcite smer veterinar, moze to byt aj cukrovka
@bykaterina idem to ešte sledovať pár dní...lebo len včera som si uvedomila že vypila veľa vody... Tak uvidím či to nebola nahoda
Určite treba odsledovať, koľko vody denne vypije. Môžu to byť i choré ľadviny, cukrovka.... ja by som radšej nečakala a išla na veterinu.
vyšetriť u veterinára obličky, našej maltezáčke sa takto prejavilo zlyhávanie obličiek. posledný rok nosila už plienky.
Chápem no náš ani veľa cez deň nepije a to je tiež doma buď je to teplotou, alebo nejakou chorobou ťažko povedať možno by som šla radšej, nás to tak mal dávnejšie a mal zápal močového mechúra
@mondolina a ako jej to zistili? Z moču? Lebo si neviem predstaviť odobrať jej moč...
Naša 11 ročná mačka keď začala piť omnoho viac vody ako bežne tak mala akutne zlyhanie obličiek. Tak radšej smer veterinár.
@aandrea9 a mala aj iné príznaky? Lebo náš pes je úplne v pohode. Ja som si to všimla len včera,tak počkám ešte dva tri dni... Lebo zas niekedy vypila viac aj predtým...
Ona sa tvárila, že úplne v pohode.. typická macka...ale zvracala bielu penu. Na druhý deň jej z krvi diagnostikovali tie obličky a už prestavala aj papať.
@aandrea9 joj to ma mrzí. A prežila to?
Nečakaj, ak sú to obličky tak to môže mať fatálne následky.
@aandrea9 😥
Chodili sme týždeň na infúzie každý deň a potom mesiac oblickova dieta a výsledky sa vrátili do normálu 🙏 len treba ist včas.
@aandrea9 tak to som rada...
z krvi.
@mondolina vdaka
Moze to byt hocico. Oblicky, pecen, cukrovka, cushing, zapal mocaku, alebo aj pyometra, hocijaky iny zapal - pretoze vtedy je spotreba vody v organizme vyssia. Tu nie je co cakat, treba sa objednat k vet a riesit.
Autorka: bral kortikoidy, ale stale pil vela vody 900ml. Nakoniec mu zlyhalo srdce.
Mam s tymto skusenosti pri psej cuktovke.Je to udrzatelne s injekciami inzulinovymi ak je to ono.V opacnom pripade je to postupne smrtelne.A treba nie sledovat,ale vziat krv a vysetrit.
Moze to byt vela veci, od "banalneho" zapalu mocaku az po rozne vazne veci. Urcite veterinar a vysetrit. Viem o com hovorim.

Môže to byť, že je mu teplo keď sa kúri teraz v zime. Môže to byť choroba nejaka a nemusí to byť absolútne nič. Keby to bolo také jednoduché určovať diagnózu cez net. Ja som raz bola som psom na veterine lebo sa mi zdalo ze tiež že pije o dosť viac ako druhý pes. Diagnoza: po rôznych testoch žiadna. Len to, po dlhšom patrani veterinara, že tento pes má úplne iný jazyk ako ten pes druhý a preto si inak naberá vodu a nám sa zdá ze pije viac a dlhšie.