Prečo sa pes šúcha zadkom po zemi?
Preco to robi?Odvervneny je pravidelne,kazde 3 mesiace,je pravda ze na prechadzke pozerie rozne veci,aj hovna ,neda si povedat.Co s nim treba robit sny to nerobil,lieky,atb?
Keď to nie sú parazity, môže ísť o plné análne vačky, treba s tým ísť k veterinárovi, ktorý psovi vačky vytlačí
@columbovazena analne vacky,ci žľazy ma v poriadku,to ma vyšetrené.
Väčšinou je na to len zopár dôvodov:
Zapálene alebo plne analne vačky
Trhlina na ritnom otvore kvôli tvrdej stolici napr
Parazity (ak je podozrenie odporúča sa ďalšia dávka po 14tich dňoch nakolko tabletka alebo gél je schopná zabiť len dospelých jedincov parazitov, vajíčka sa ďalej liahnu a je to kolobeh)
Čerstvo ostrihany pes
Hemoroidy
To sú také tie základne bežne stavy ktoré to môžu spôsobovať.
@maddie1711 on sa zasa tak casto nesucha,tak mozno ho vidim raz za tyzden,dnes to naprikld spravil,ten zadok ma v poriadku,skontrolovaný veterinarom.Skor ak kadeco pozerie vonku tie parazity jedine.Snad to nie je nákazlivé?
Moja sa sucha vzdy ked ju treba odcervit je tiez pravidelne kazde 3 mesiace a niekedy 2-3dni pred sa uz zacne suchat. To, ze pravidelne odcervujes neznamena, ze parazity nemoze dostat ja by som dala preventivne tabletku a uvidis ci prestane moja vzdy den po uz sa nesucha vobec.
Nas si vysucha rit po kazdom nalozeni a ja som rada, ze si ju takto vypucuje. Podotykam, ze je pravidelne odcervovany a pravidelne sa mu cistia aj zlazy. Ma proste taky zvyk bez ohladu na to, ci je po odcerveni dlhsi cas alebo par dni.
@mandzula no je to nechutne ,ked to robi po tráve sa to este da ale po dlážke🤮Nic, dam tabletku.A budem strazit lepsie co na prechadzke da do papule.Dakujem a pekny den prajem.
nemal by dávať do papule vôbec nič
Pozri po tabletke na hov… či tam nevidíš parazity (červy) väčšinou ide o skrkavky (vyzerajú ako špagety)
Odcervit
@maddie1711 no idem mu dat tabletku a skontrolujem hov..na,ale mne sa zda ze on aj mesiac po tabletkách to robi,

Asi bude mať upchaté análne žľazy, skús zavolat veterinárovi. On to vie vytlačiť 🙂