icon

Pred a po adopcii zvieraťa: Čo očakávať?

21. jún 2024

pred a po adopcii..

Pred a po adopcii zvieraťa: Čo očakávať?
Strana
z2
syslik81
21. jún 2024

keby utulky nerobili tolko problemov a nieje tam taka birokracia mohlo by byt voc vysmiatych psov a maciek .. no mnohy co by aj adoptovali to vzdaju a radsej si kupia ...

laurita285
21. jún 2024

@syslik81 ale prosím ťa :D (inak tá gramatika, horor) všetci, ktorí chcú psa z útulku sa k nemu vedia dostať ak majú podmienky vhodné na chov zvieraťa.

andreafa
21. jún 2024

@syslik81 mam psika z utulku. Cestovali sme za nou 250 km... ziadna bYrokracia, ale chceli vediet, kde psik bude zit, ci nehnutelnost je moja. Zaplatila som 100 eur a pravne bol psik moj po 18 mesiacoch. Takze, tolko moja skusenost. Psik je zdravy, stastny a vdacny a ano, aj sa smeje 😊

autor
21. jún 2024

@syslik81 UTULKY NEROBIA PROBLEMY, MOZNO PAR narusenych jedincov ale utuky suplujus tat ktory uplne zlyhava

saraxyz
21. jún 2024

Tak to si len myslíš, že nerobia problémy. Ja napr. psa z útulku mam. Ale viem o x prípadoch, ze psíkov proste nedostali. Takže veta "UTULKY NEROBIA PROBLEMY" nie je pravdivá. Precitaj si aj tu témy, kde sa o tom píše.

3009
21. jún 2024

@saraxyz no ja mám už tretieho psíka z útulku a žiadne problémy som so žiadnym útulkom nemala. A niektorým útulkom sa nečuduj, že preverujú kam pôjde psík či mačička, lebo mnohí sa opätovne nájdu zasa na ulici a tomu sa chcú v útulku vyhnúť.

deti95060810
21. jún 2024

útulky suplujú štát? a čo vlastne čakáš od štátu... že bude dávať psov, mačky kastrovať, alebo bude prispievať na žrádlo, nedajbože na zverolekárov?
a kde sú ostatné zvieratá? prečo nie aj ovce, kone .... by nemohli mať takú vymoženosť?

lenkakravcova
21. jún 2024

@autorka
Mnohé útulky majú ako podmienku adopcie psa to, že bude vnútri. V dome.
Nechápem, prečo by som si mala dať psa do izby, keď mám obrovský pozemok. A nebol to pes kratkosrsty.

saraxyz
21. jún 2024

@3009 noooo. Nie všetky útulky preveruju.😉 nebudem rozpisovať , ale ja nám z niektorých utulkov pocit, že Iba peniaze potrebujú nahrabat. Ale ja mam z utulkom odkiaľ som brala psa dobrú skúsenosť

1mina
21. jún 2024

Ja osobne mám skúsenosť s dvoma utulkami ani v jednom nebol vôbec žiaden problém. Ten druhý si vraj overujú dosť, ale tiež sme pokecali a absolútne bez problému sme podpísali, naložili psíka do auta a šli domov. Už ju máme 8my rok a je úžasná 😍 plánujem aj ďalšieho psíka len z útulku, ale dúfam že to nebude tak skoro. Táto je uzasna

anouschka5
21. jún 2024

Áno len z útulku psíka - pracovníci preverujú podmienky preto sa možno niekomu zdá, že sú prísni

ktochytavzite
23. jún 2024

No .ono nerobia ale proste nie každých chce psa dnu.alebo prístup dnu,to radšej si kúpi kto neznesie chlpy doma tak psa bude mať na záhrade a veľa ľudí chce na záhrade mat psa ale ten prístup dnu ho odradí.

mikasa_ackerman
23. jún 2024

@ktochytavzite načo je potom niekomu pes, keď ho dá na dvor a koniec? Keď chce na stráženie, nech si kúpi kameru a alarm. Načo je niekomu pes-živá bytosť-člen rodiny, keď s ním nechce tráviť čo najviac času?

sense
23. jún 2024

Zrejme nie je útulok ako útulok, mama ma psa z útulku, chceli pôvodne iného ale ako vraví tento si ich vybral, a útulok nebol nič kontrolovať ani nevadilo ze pes bude bývať vonku cez deň, ma tam búdu, nie je uviazany, takže beha voľne po dvore... V noci a keď je zle počasie a v zime je na verande.... Kontrolovať neboli ani raz...
My máme tiež odchytenu mačku z nadácie ktorá zachraňuje zvieratá z ulice, tiež kontrolovať neboli, posielali sme ale nejaké fotky a aj videa plus sme s nimi riešili keď mala mačka problémy a teda náklady za liečbu išli do dosť vysoko...

ktochytavzite
23. jún 2024

@mikasa_ackerman na to aby strážil dvor?Na čo je niekomu pes vnútri keď prirodzene prostredie pre psa je príroda a nie izba 5 metrov?Proste psy odjakživa boli na dvere a co mali z toho následky?

autor
23. jún 2024

Realita je taká, že pes sa má tak, ako sa človek o neho stará. Psy v bytoch sa veľakrát majú fantasticky a slovenské psy vonku sú veľakrát úbohé chudiatka.

Áno, sú psy na dvoroch, ktoré sú voľne pustené. Dostanú nažrať a napiť, prvý rok života im niekto hodí loptičku a zvyšok života pozerajú cez mreže plotov. Desať rokov, jeden dvor, žiadny nový pach, žiadna nová stopa, žiadny fyzický kontakt, nič nové…veci, ktoré potrebuje každý mysliaci a cítiaci jedinec aby sa nezbláznil. Jediná výhra, že majú voľný pohyb, ale má sa pes v byte v porovnaní s ním až tak zle?

Ľudia, ktorí nechcú psa do bytu, lebo by sa trápil, sa veľmi mýlia. Stačí, aby si človek dal dokopy dva a dva, nebol v stáde a tupo nekonzumoval „názory“ našich dedkov a babiek, ktorí používali psov ako vec strážiacu obydlie v čase recesie.

ktochytavzite
23. jún 2024

Dnes sme boli v parku,psy tam mali svoju ohradku kde ich mohli paničky vyvenčiť,alebo pani,no nie všetci to využívali co je ok,jeden bol zviazaný na lavičke pri detskom ihrisku,ok pozeral a bol kľudný pokým neprišla jeho panička Q začala mu vedľa ihriska detského hádzať päty ktorý si len tak odložila zo stromu,pridali sa deti jedno jej a jdva cudzie,pekne apeloval pokiaľ to prišlo neostalo jedno dieta😉Normálne sa k nemu postavil a na držiaku obcural cudzie asi 1,5rocne,ta panick nič len ze sa netrafil,matka malého ochranného dieťaťa ho začala obliekať vodou..Tak som zahlásil nahlas poďte deti ideme tu pes ochrana deti.A panick so psom odišla tiež.
Inak my sme so psom veľa vonku,nás má na záhrade aj podnety ktoré by v byte nemal,napr naháňa vtáky,kt chce ukázať,naháňa jašterica a je venčeky,čiže myslím si ze na záhrade je mu oveľa lepšie ako dnu,a nám je samozrejme lepšie bez psa doma,mne by sa nechcelo stále upratovať a vadil by mi aj zápach psa doma.

nicoletta98
23. jún 2024

Aj my mame takú pred (čerstvo zachránená z mnozky) a po (u nás paru týždňov) 😊

autor
24. jún 2024

@ktochytavzite ahoj ty mas nejaku poruchu? nerozumiem tvoj text co pises

autor
24. jún 2024

@nicoletta98 wow tie zmenene oci

ktochytavzite
24. jún 2024

Anonym to je jedno o ja tebe tiež nerozumiem,čo sa nad nejakým psom rozplyvas

autor
25. jún 2024

@ktochytavzite nieje to jedno ty pises do mojej temy nie ja do tvojej 🙂 inteligencie si asi nepobrala co pozeram pri tvojom vyjadrovani

autor
25. jún 2024

mala som prveho psa bola to kríženka severského a ovčiarskeho plemena, prvé dva roky strávila na 2000 m štvorcových, mala krásny výbeh ale nemala kontakt. Nemala kontakt so zvieratami, nemala kontakt s ľuďmi, jediné pozitívne bolo, že behala. Paradoxne v akomkoľvek čase sme za ňou prišli, sedela po väčšinou pri bráne a smutne nás čakala alebo pozorovala dianie za plotom. Občas sa prebehla ale po rokoch bol ten priestor pre ňu tak nezaujímavý a bez podnetov, ako je pre akúkoľvek živú bytosť život v jednom priestore. Prečo asi? Lebo je to svorkové zviera, čo znamená, že potrebuje k životu spoločnosť, presne tak ako ju potrebujú ľudia.

Každý majiteľ psa, ktorý žije na dvore vám väčšinou povie, že pes väčšiu časť dňa prespí. Tri krát hádajte prečo??? Lebo 24 hodín nevydrží behať ako pajác a hľadať podnety v unudenom živote, sám a na tom istom mieste.

Vzali sme hyperaktívnu kríženku severského a ovčiarskeho plemena do bytu. Vyrástli sme na slovenskom obmedzenom „pes v byte trpí“, o to väčší šok nás ale čakal nasledujúce roky. Fenka bola šťastná, že má svorku . Bola šťastná, že má svoju blízku bytosť, keď mala vonku každý deň svojich 15 km, celý deň prespala, alebo si len tak presla po byte a „kontaktovala sa s nami“.

ktochytavzite
25. jún 2024

A ty nechodíš na záhradu?Stále si v izbe zavretá,keď ideš do prace pes zavretý v izbe 8h ti nevadí?Tak neviem ako ty ale my sme veľa na záhrade,na čerstvom vzduchu.

ktochytavzite
25. jún 2024

A inak neviem ako teba ale mňa iné psy nezaujímajú,hlavne ma nezaujímajú ich pocity,mne je to naozaj ukradnuté.Dam ti priklad teba napr nezaujímajú cudzie deti a to ako ich rodicia vychovávajú.

autor
25. jún 2024

@ktochytavzite Lieč sa!

ktochytavzite
25. jún 2024

Ty už si sa vyliečila?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal