Príznaky chorého škrečka - zlepené oči a strata srsti
Ahojte baby, dnes som v zverimexe kupila škrečka a všimla som si že má stále zavreté oči aj cez deň aj večer (na nete som našla že to môžu byť zlepené oči) a malo sa hýbe plus akoby mu chýbala časť srsti. Keď som ho brala myslela som si že spí moc som si ho neprehliadla pozorne. Mladá predavačka mi moc k nemu povedať nevedela pýtala som sa či je to samec či samica. Možno nejaký dôchodcovsky škrečok. Prikladám fotku

Smer veterinar.
Smer veterina a moc ho nechytajte, riadne umyť ruky, či to nie je pleseň..
@kavasmliekom nieje to môj prvý škrečok je kupovaný v super zoo. Len sa slušne pýtam nemám záujem o uštipačne komentáre ale k veci
Náš 🐹 mal zalepené oči a stratu strsti keď sa blížila jeho smrť - zomrel na starobu.
veď ja som slušne odpísala, ze vo zverimaxe nevieš čo kupuješ a ani pôvod áno vek nevieš. Treba ísť na veterinu.
No tak tomuto vravím nešťastný výber. Zdravý určite nebude. Za život som mala niekoľko škrečkov a ani jeden takéto príznaky nemal, ani ku koncu života.
Rýchly google search: diagnóza zlepené oko, vyskytuje sa v dôsledku očnej infekcie alebo u starších jedincov... Tá srsť nemusí súvisieť, ale tiež to nebude znak prosperity. Môžu to byť parazity, pleseň, mykóza... Každopádne, veterinár čo najskôr, nech chudákovi pomôžu.
@katkatet koľko ho máte tieto dzungalske žijú rok ale výnimočne dlhšie ale ak mu vypadáva srsť je už starý nás sa dožil dva a pól roka veterinár bol prekvapený keď som išla za ním s tímto problémom bol už starý tiež mu vypadáva srsť
Veterina , skreckovia nie su drahy , urcite tam zbehni
@katkatet už si vytrpel dosť, kto vie kde sa narodil a koľkí boli v obchode kým ste ho kúpili, možno ešte deň predtým mu srsť sklbal nejaký zúrivý silnejší skrecok. Nechajte ho v klude a co najšetrnejšie vezmite na veterinu. Aspoň ja by som mu teda pretrela ocka tampónom namočeným v repikovom odvare, alebo očianke.
Hlavne potrebuje určite kľud, nechať spať a ošetriť očká
@katkatet a dajte mu nejaké mäkké natrhané servítky bez vône, nech sa mu lepšie spí, to seno vyzerá dosť tvrdé, mohol si na ocko ublížiť aj na niečom podobnom a môže si to ešte zhoršiť. Nech ma toho materiálu aj dosť, aby spal v klude, zahrabaný, nech ma pocit istoty. Takto určite nemá vyzerať, už na pohľad trpí
Tak baby už zomrel, nešťastný výber starého škrečka 😑
Ak budeš kupovať nového škrečka, tak zváž kúpu od chovateľa a prosím zabezpeč mu vhodné podmienky. Toto čo vidím na fotke nie je vôbec na chov zvieraťa vyhovujúce .
@katkatet uz je to asi jedno, ale mne ten skrecok neprisiel podla foto stary - ti maju taku inu srst trosku. Skor bol chory a na to zomrel. Radsej klietku aj vsetko poriadne vydezinfikuj.
Nášmu vypadáva srsť na brušku úplne. Vyzerá to zle. Asi sa tuez budeme pripravovať na najhoršie
:(
Máme ho už rok. Tiež kúpený v super zoo. Nabudúce kúpim už len od chovateľa.

@katkatet a my podľa toho ako mame vedieť, či mu niečo je? Zo zverimaxu by som nekúpila ani rybičky. Práve preto, že nevieš, čo kupuješ. A vieš, že škrečok je hlodavec a aktívny je v noci? Možno mu vadí svetlo 🤔