Problémy s uškom u psa
Ahojte, chcem sa spýtať, či niekto nemal podobný problém, resp. či sa niekto nevyzná. Náš pes (7 rokov) mal pred pár týždňami zápal v uchu, kvasinky (mal hnedý smradľavý vytok), veterinár ho preliečil, výtok aj smrad prešiel. No cca o 2 týždne opäť mu začal trochu výtok a smrad. To už mu veterinár urobil cytológiu, kde zistil veľa kvasiniek v uchu, trochu krvi, zúžený zvukovod a nejakú hmotu v uchu. Dal mu kvapky s tým, že v pondelok máme prísť a pod narkózou mu riadne pozrie a prečistí to uško. Je mi jasné, že zápal v uchu u psa s visiacimi ušami nie je nič nezvyčajné, čo ma však zarazilo, že povedal, že hmota v uchu môže byť buď zaseknutý predmet (napr. vata) alebo prerastené tkanivo zo zápalu alebo nádor. Máte niekto skúsenosti, vedomosti, čokoľvek, čo by ma skôr povzbudilo ako vystrašilo? Ďakujem!
@zojazoja mňa trochu vystrašila tá "hmota" v uchu.
@zojazoja no len dúfam, že to nebude nádor. Tvoji to mali tiež?
@anonym_autor moja mala neustále problémy s ušami,stále zápal...potom sme zistili,že to má spojitosť s plnými análnymi žľazami.Tak chodila k vetovi pravidelne na vytláčanie a potom už zápaly neboli.
neviem,čo má tvoj pes v uchu,akú hmotu,dosť čudný výraz...
@zojazoja no len dúfam, že to nebude nádor. Tvoji to mali tiež?
@anonym_autor ja teraz riesim s mackou - sice nie usi, ale nosnu dutinu. Na rtg vsetko v poriadku, len sa veterinarovi zdala vacsia nosova dutina. Ale kedze to nemal s cim porovnat, tak mu to moc nepomohlo. Dal kvapky. Nezabrali. Teraz dostala kortikoidy na tri tyzdne. Ak nepomoze, potom len narkoza a prezrie jej nostek aj priedusnicu + vyter.
No povedal, ze to moze byt od virozy, cez polyp az po rakovinovy nador. Bez dokladneho vysetrenia to nevie urcit. A tu ti tiez nikto nepovie, co tvoj pes ma. Ludia maju stovky skusenosti, kazda je ina. Ty ver, ze havino je v poriadku, netrap sa vopred - nepomoze to ani tebe, ani jemu. Uzivaj si ho a ak bude problem, ries ho az potom. Drzim nam obom palce 🙂
Ahoj, necitam komentare zatial, ale ano, aj nadory v uchu su bezna vec u psa. A ano, blbo sa to riesi... Vsetko zavisi od toho, kde to je umiestnene, akeho charakteru, ake velke, ci sa to da dobre vybrat, aka je prognoza. Ale nie si prva ani posledna, na veterinach bezne.
@anonym_8bb3a7 verím, že náš psík je v poriadku a určite aj vaša mačička 🐶🐱 Len je to nepríjemné riešiť, nikdy náš pes nemal takéto problémy.
@colsami myslíš aj rakovinové nádory? To si zas nemyslím, veterinár povedal, že je to to rarita, ale teda stretol sa už s tým.
@anonym_8bb3a7 verím, že náš psík je v poriadku a určite aj vaša mačička 🐶🐱 Len je to nepríjemné riešiť, nikdy náš pes nemal takéto problémy.
@colsami myslíš aj rakovinové nádory? To si zas nemyslím, veterinár povedal, že je to to rarita, ale teda stretol sa už s tým.
@anonym_autor ano aj zhubne aj nezhubne nadory. Som veterinarka. Robi sa potom rozna chirurgia, az po resekcie, prip. konzervativna terapia ak chirurgia nie je mozna. Aj s takym som sa uz stretla. Neviem nakolko ma Tvoj veterinar velke alebo referencne pracovisko, ale na takych sa to robi bezne, az taka rarita to nie je.
@colsami tak ja budem dúfať a veriť, že to nie je prípad nášho psa. Dá sa podľa nejakých príznakov a indícii prepokladať, čo najskôr by to mohlo byť?
@colsami tak ja budem dúfať a veriť, že to nie je prípad nášho psa. Dá sa podľa nejakých príznakov a indícii prepokladať, čo najskôr by to mohlo byť?
@anonym_autor nie, neda. Treba len preciznu a kvalitnu diagnostiku. A ked sa zdiagnostikuje co, ake a kde vsade to je, potom sa da hovorit o moznostiach terapie a prognoze... Drzim palce.
Zapal ucha sa často opakuje keď sa už ráz vyskytne. Po preliečeni je potrebné pravidelne čistiť uši. Tiež pomáha aj propolis aby sa to neopakovalo, len uška musia byť preliečene, nesmu tam byť rany ani poškodený bubienok.

@anonym_autor úplne normálne bežné a pravidelne sa toto robí na veterine, ze ho uspia a pozrú ucho hlbšie. Aj mojim to robili.