icon

Psík do trojizbového bytu - za a proti

21. máj 2025

Zvažujeme psíka. Máme dve malé deti, bývame v trojizbovom byte a obaja s manželom pracujeme, no vieme si rozložiť čas. Na jednej strane si viem predstaviť, že by nám psík priniesol radosť, naučil deti zodpovednosti a bol ďalším členom rodiny. Na druhej strane mám rešpekt – z povinností, neporiadku, venčenia v daždi a z toho, ako to celé zvládneme. A cekovo - je to vhodné? Kvoli malému výbehu

Strana
z2
denkabemommy
22. máj 2025
@dada2703

@denkabemommy tým myslíš chorých psov ci akých? Ze častejšie na veterine a jedna návšteva 200-300eu?? To im robia čo??

@dada2703 blízka kamarátka má fr.buldočka a ten pes reálne toľko stojí 😆 už má neraz zľavu u veterinára, lebo stále nejaká blbosť okolo toho psa, odbery, lieky,... Nie je to samozrejme každý mesiac ale tak 5x do roka určite. Úplne kazový kus vychytala 😅🙈. Má ešte druhého psa a ten mimo bežných očkovaní ku veterinárovi nechodí.

michaela329
22. máj 2025

Úprimne - ja by som si psíka k deťom nebrala. A to sme dva roky dozadu prišli o fenku, ktorú sme mali 12 rokov. Je to ďalší člen rodiny, doslova môže vyžadovať pozornosť ako ďalšie dieťa. Takže by som počkala aspoň kým deti nebudú v puberte. Naši si tak obstarali maltezaka a bol to taký akurát čas, kedy už sme všetci vedeli zodpovedne k nemu pristupovať.

bg92
22. máj 2025

Psovi je jedno ci je v jednoizbaku alebo 6izbaku, vnutro bytu nie je pre neho vybeh takze z tohto hladiska je to jedno, on v byte nebeha a nevenci sa, toto su mylne predstavy. Vencit ho treba vonku - steniatko v podstate kazdu chvilu. Nas uz dospely psik sa venci 3-4x denne, z toho jedna dlha prechazka/nahanacky s inymi psikmi. Ale nas je extremne nenarocne gaucove plemeno, aktivnemu pracovnemu plemenu to nebude stacit.
Takze velkost bytu by som neriesila, skor to ci sa hodi do vasho zivotneho stylu. Plus ak si napr pedant ohladom cistoty v byte, priprav sa na zblaznenie, najma jesen/zima. Ja vysavam a vytieram kazdy den. Ale teda nemenila by som, neviem si predstavit ze by tu s nami nebol 🙂

bg92
22. máj 2025

A este k tomu ze nauci deti zodpovednosti, nuz podla mna nie, jedine ze by boli deti uz velke a psa by si brali na svoju ziadost ako “svojho”. Ten pes je a vzdy bude tvoja zodpovednost - ty si tu ten dospely. Neviem ake male mas deti, ale predpokladam ze same na prechadzku s nim pojdu najskor za par rokov.

gomak
22. máj 2025

a hlavne myslite na susedov...

gab1sol
22. máj 2025

Máme v byte veľkého psa - labradora. Má 10 rokov. Napr. tomuto nášmu vyhovuje byt, máme síce predzáhradku, ale stačil by mu aj balkón, kde by mal miesto na vyvalenie sa. On väčšinu dňa spí, oddychuje. Ale zasa chodíme s ním 4x do dňa na prechádzky. Ráno medzi 6-7 v čase/nečase tak polhodinu-trištvrte hodinu. Na obed ďalšia polhodinová, okolo štvrtej hodinová a viac a večer štvrťhodinku. Tento týždeň som na neho sama a musím dať mužovi obdiv, je to zaberák pre mňa pokryť všetky vychádzky.
Ale zasa je to miláčik. Jemu stačí, keď sme pri ňom, keď cíti našu prítomnosť. A keď ťa čaká taký živý tvor doma, je to na nezaplatenie. Ale máme obaja prácu, kde to vieme spoločne vykryť.
Čo sa týka starostlivosti - aj preto sme si vybrali čistokrvného s papiermi a dobrým rodokmeňom. Chceli sme eliminovať choroby. Ale aj tak sa tomu úplne nedá zabrániť. Ten náš má aktuálne za sebou polročnú liečbu (chemoterapiu), ktorej cena so všetkým sa vyšplhala na 5-ciferné číslo.
Psík je niečo úžasné, vie byť tak verný a oddaný, ale treba si to veľmi dobre zvážiť, všetky možné okolnosti. A ak sa pre psíka už rozhodnete, musíte do toho všetko dať.

Strana
z2