Ako prepraviť mačiatko na dlhú cestu zo Slovenska do zahraničia?
Ahoj.
Chcem sa opýtať,či ste si niekto brali mačiatko zo Slovenska niekam do zahraničia.
Veľmi chceme mačiatko, ale keďže tu v nemecku samotné mačiatko predávajú od 100e ....obyčajné čo u nás ľudia darujú. Plus kastracia atď... tu je to veľmi drahé. Na Slovensku mam veľa možností mať mačiatko zadarmo. Myslela som,že by som si zaobstarala mačiatko na svk,dala ho kastrovať a urobila všetko čo treba,že by ma to vyšlo lacnejšie.. ale ako dať tú dlhu cestu?
@ktochytavzite ty si nejaký zvláštny tvor. 🤣písala som,že pes má stal.len základy,očkovania a dobrú stravu a naraz bum ,vážny problém s kĺbom a pekných pár eur išlo na operáciu a následnú starostlivosť,ktorá bude až do konca života. Píšem o Tom,že kto si zoberie zviera,preberá finančnú zodpovednosť. Aj keď podľa toho ako sa prezentujes,si myslím,že ,skôr akoby si dala peniaze na operáciu,by si zaplatila 50 za uspatie a zobrala ďalšie zviera do foroty... Ale aj takí sú medzi nami,žiaľ. O moju mamu sa netreba starať,nemaj starosti. Ale tebe by som odporučila nejakého plyšáka,menej stojí. Môžeš skúsiť steiff ,budeš mať pocit,že máš aj papierové doma😉🤦
@ktochytavzite načo beriete strážneho psa v aute? Stráži vám auto? Ideál v lete,však? Čo ,veď to je len čo? Zver....
@maciatkolulu lebo sam by na tyzden asi nebol,ze?
Presne tak ja by som stareho psa neoperovala,a nehanbim sa za to,je to lepsi nazor ako ked niekto povie ze pri katastrofe by najskor ratoval svojho psa a nie cloveka.Aj to tu uz zaznelo.No len ked sa budes mozno musiet starat tak ju supnes do starobinca a budes za nou chodit sonpsom,lebo ved pes je clenom rodiny😉
Veterinár ti môže dať lieky na mierne utlmenie, aby bola kľudná po ceste.Plus vybaviť očkovania, pas atd
@monsterablue presne to som si (žiaľ neskoro) povedala... stále to tu sledujem. Niekto sa pýta na niečo a dostane milión nežiaducich rád ....
Ja proste neviem byť stručnejšia... som taká "omačkova" 🙈 ale do budúcna už viem,že sa TU už radšej nepýtať nič 😃
@valik111 aby ťa celá tá sranda nevyšla drahšie, pretože na prevoz zvieraťa cez hranice potrebuješ čip, očkovanie a petpas. A keď to všetko spočítaš plus čas na to vybavenie, plus to cestovanie, ktoré nemôžeš dopredu vedieť, ako bude tvoja mačka znášať , tak možno by bolo jednoduchšie predsalen kúpiť v mieste bydliska. S tým cestovaním je to ako s ľuďmi, niektoré zvieratá znášajú dobre, niektoré sa priam tešia a niektoré trpia a môžu aj zvracať. U mačky by som sa bála hlavne dehydratácie, lebo ak bude v strese, čo isto bude, tak to bude najväčší problém. Hladná vydrží, ale dehydratácia môže skončiť zle. A dopredu ti veru nik nepovie, ako to zrovna to tvoje mačiatko zvládne.
@ktochytavzite ale autorka píše o mačke do bytu
Tak Ti poviem, spytaj sa hociktoreho utulku na FB, prevazaju macky aj do CZ, aj do DE a AT. Poradia Ti, ako ju najjednoduchsie previezt. Povedia Ti, ake ockovania, pas a co vlastne na ten prevoz potrebujes. Ceny si zistis v mieste odberu macky, tie sa vsade lisia, niekde kastracia stoji 50 eur, niekde 100 eur, tak je to aj s ockovamim a cenami za pas. Ja pocitam, ze na prevoz treba klietku s malym zachodikom, lebo to nie je pes, na voditku ju nevyvencis. Ked budete stat prikrmite a date vodu, samozrejme tak, aby vystresovane maca neutieklo z klietky.
@valik111 tak ono keby si aj mačku chcela zo Slovenska previesť cez hranice zrejme by potrebovala pas. Tak to už náklady naaciatko zo Slovenska možno vyrovnáš kúpnej cene mačky v zahraničí. Skús si to prepočítať.
Dobrý deň.. tiež by som sa rád informoval ohľadne dlhej cesty s mačkou.. o mesiac sa vraciam do Španielska ale beriem zo sebou aj svojho 12 ročného kocúra. Trasa je dlhá cez 2.800km no plánujem sa po ceste 2x ubytovať po cca 10h jazdy v hoteloch aj s ním. Veľmi rád by som ho nechal iba v zadnej časti auta + prístup do kufra cez sklopení sedačku a predok auta oddelil sieťkou tak aby sa tam nemohol dostať. Máte stým prosím niekto skúsenosť? Prípadne neviete či by to pri policajnej kontrole rešpektovali v krajinách (Rakúsko, Nemecko, Francúzsko a Španielsko)? Ďakujem za odpovede
@valik111 nekupuj adoptuj..ale úplne malé mačiatko ti nevykastruju. Cestu zvládne v pohode, teda aspoň naša každú cestu na svk prespí, max kuka z okna 😁

@ktochytavzite a este dodam ja som normalna ale psa mam na strazenie dvora a je to oes ,nie clen rodiny.Cize ja ti tvoj nazor neberiem ale ty toez nevnucuj svoj nazor tym ktori maju psa ako pomocnika ,nie clena rodiny.