Shiba Inu
Ahojte, je tu niekto kto má psíka Shiba-inu? Už dlho o ňom premýšľam, ale veľa ľudí ma od neho odhovára. Viem, že je dosť samostatný a tvrdohlavý, ale podľa mňa, ak by bol dobre socializovaný, tak by bolo to vpohode. Neviem ale, aké skúsenosti máte s ním vy, ako sa správa k ostatným psikom, celkovo aké máte s ním skúsenosti?
Ja bývam na sídlisku kde je snáď milión psickarov a tejto rase by som sa oblúkom vyhla
Veľmi veľmi náročný pes a podľa často až necvicitelny (vystriedali viacero trénerov a efekt veľmi nízky)
Poznám takých čo sa denne stretávajú s inými psami a teda majú kopec priestoru na socializáciu a aj tak nič moc
Velmi narocny pes, pre velmi skusenych ludi. Ako sa tak zamyslam, pravdepodobne nepoznam jedineho normalneho shiba inu co by bol vychovany dobry psik. Zial. Vsetko des a hroza.
Náročné plemeno pre skúseného psickara. Majú ťažké povahy. Poznám v okoli asi 10 týchto psov a vychovaný je len jeden jediný a to ho ma pani na dôchodku (bývala veterinárka a celoživotna chovatelka psov). to iste platí podľa mňa aj pre weimara alebo Maďarsku vyzlu.
Prosim zienky tie co ste uz prispeli do tejto diskusie zaujimalo by ma ake konkretne negativne skusenosti ste mali s tymto plemenom, velmi ma to zaujima. Vdaka za odpovede
Prosim zienky tie co ste uz prispeli do tejto diskusie zaujimalo by ma ake konkretne negativne skusenosti ste mali s tymto plemenom, velmi ma to zaujima. Vdaka za odpovede
@anonym_6dd72e psy co ja poznam/zazivam, totalne ignoruju majitelov. Su reaktivne na druhe psy (tj po vsetkych stekaju a chcu ich napadat). Su agresivne na ludi (mnohe zo strachu)... Ak treba s nimi nejaku manipulaciu, su agresivne aj na vlastnych majitelov... Prehnane strachove reakcie...
chovám psov dlhé roky a tomuto plemenu by som sa vyhla . Je to uštekané , nevrlé a reaktívne plemeno . Často napáda vlastného pána, stačí ho chcieť len vyčesať. Prakticky nevychovateľný .
cestou do prace stretavam pana, co chodi s tymto psikom, neviem sa nan vynadívať, nemám pocit, že by bol nejaky problemovy, v Japonsku su dokoca psie kaviarne s tymto plemenom, len myslim, ze ked su prave v pohybe tak ich nemôzes hladkat, keby boli problemove, asi by take kaviarne nemohli byt... ak je pes problemovy treba ho dat vycvicit profesionalom. tolko len môj nazor 🙂
Tvrdohlavy Japonec ktoreho neuplatis a neoblbnes.ten roztomily zjav klame.je to diabol a ak nemas skusenosti tak sa popozeraj po inom plysakovi.
Haha, riadne negatívne ste všetky zhodnotili tohto skvelého psíka :D My máme Shibu 10 rokov, psa, nekastrovaný, čistokrvný s rodokmeňom. (Ešte od čias, kedy nebol tak populárny). Je to náš prvý pes. Iného už by sme nechceli. Ono asi záleží, čo od psa očakávaš. Nikdy to nebude typický pes, má mačaciu a svojskú povahu ale my sme ho vycvičili bez pomoci cvičiteľa do takej miery, čo nám vyhovuje. Keď chodíme venčiť na lúku v pohode ho púšťame bez vodítka. Je silno naviazaný na nás, svoju rodinu, k cudzím je odmeraný a nedôverčivý (dá sa kúpiť za dobrótku) Keď bol v puberte bolo to náročné ale stačilo neustupit a potom sa upratal. Je veľmi rozumný a inteligentný, vyslovene na ňom vidno ako premýšľa. Keď bol mladší nebol moc na hľadkanie teraz je to neskutočný maznoš. Ako som hovorila, my už len Shiby. A nie sú uštekané, sú práveže tiché a čistotné, nebrešú zbytočne, len pes je silno ochranársky a teritoriálny, vonka sonduje a značkuje okolie. Nesnesie sa s dominantými psami ale inak v pohode socializovaný. Najviac neznášam to jeho plznutie 2x ročne. Zdravý je tiež, bez problémov zatiaľ.
Ak máš reálny záujem najprv by som riešila s chovateľmi či si vhodná na takého psíka a keď tak po rodičoch s dobrou povahou . My sme cvičiteľa nepotrebovali ale odporúčam.

CPZ Nova bana si pozri na fcb oni maju skusenosti je to velmi narocne plemeno na vychovu