icon

Skúsenosti majiteľov talianskych chrtíkov

19. jún 2025

Dobrý deň, majitelia talianskych chrtíkov ako ste spokojní s týmto plemenom? Kúpili by ste si ho znova?
Skusenosti & tipy & rady ? Uvítam akúkoľvek spätnú väzbu ohľadom tohto psika

biba_18
19. jún 2025

je veľmi jemný a subtilný. a veľa stresuje. na privolávačku veľmi nereaguje. vyžaduje spoločnosť. je kontaktný. oblečko je nevyhnutné. je dosť špindíra (v pohode sa vykaká aj doma keď ho dlho ignoruješ)...

biba_18
19. jún 2025

samozrejme že netreba písať že musia žiť v dome s rodinou a že cudzích veľmi nemusia. niektorí sú von dosť bojazliví. cvičia sa radi ale len keď z toho niečo majú, určite nereagujú na silu.
inak je to super zlatý havo a je to chrt, aj keď malý ...

teda čo? výcvik, socializácia, mimo ohradeného miesta na vodítku, na voľno iba za vysokým plotom (vedia vysoko skákať), nekričať, motivovať, byť dôsledný ... a ľúbiť 🙂

kiki68
19. jún 2025

Kamoska mala 3 a super psy, strasne zlate za mna, mala ich velmi dobre vycvicene a chodila na dlhe prechadzky. Mali dost vystavnu karieru

pipimonterova
19. jún 2025

Mala som talianskeho chrtika🥰..dozila sa 18 rokov.Bola papierova ale vystavy som s nou neabsolvovala.V tej dobe stala 30000sk.Ako isli roky schytala toho fakt ze dost.Najprv epilepsiu,potom milion nadorov a nasledne drahe operacie,vseliake alergie,potom zas chrup,potom nohy,zaludok tiez daco stale.Cize jej druhym domovom bola veterina.Za cely jej zivot ma stala vyse 10000e-pri najmensom.Cela vyplata isla na nu.Zboznovala som ju,bola skvela partacka,na druhej strane je to plemeno,ktore je PRESLACHTENE co je riadny problem,hlavne financny a tiez je to zle na psychiku,mat zo psa neustale maroda