icon

Skúsenosti s elektronickými obojkami pre nemeckého ovčiaka

30. sep 2025

Dobrý deň, je tu niekto kto ma skúsenosti s elektronickým obojkami pre Nemeckého ovčiaka ? Ktorý vy ste mi poradili na výcvik ? Vďaka

colsami
30. sep 2025

Za prve, elektronicke obojky sa fakt nedavaju stenatam. Za druhe, vyuzitie elektronickeho obojku urcite nechaj na vycvikara. Nech Ta s nim zauci niekto OSOBNE.

Dat stenatu elektronicky obojok, bez skusenosti a podla internetu - to je naozaj cele zle a mozes si znicit psa.

A myslim to v dobrom.
Toto su ako posledne moznosti, ked vycerpas vsetky ostatne metody pri vycviku, co si pri 6 mesacnom stenati este isto nevycerpal/a.

autumn1
30. sep 2025

Ja mám skúsenosť s týmto https://www.elektricke-obojky.sk/vycvikove-oboj... ale nakalibrovať len pod skúseným trenérom!!!! Inak to môže viac uškodiť ako pomôcť. Ja nič silnejšie ako vibrácie som nikdy nedala. A treba dbať aby bol pevne (nie škrtil) ale ak nie je pevne tak potom to je celé zle, zbytočne sa dávajú vysoké korekcie a pes to aj tak nebude cítiť.

wolf_
30. sep 2025

Napíšem to takto... Ak musíš pokladať takúto otázku vo fóre, tak žiadny. Nemyslím to zle, ale takéto pomôcky patria do rúk výhradne človeku, ktorý veľmi dobre vie čo robí.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená