Skúsenosti so stafordširským bulterierom vonku a vnútri
Dobrý deň, píšem radšej anonym, očakávam totiž veľa hejtu.
Chcem sa spýtať, či máte niekto skúsenosť s plemenom stafordširsky bulterier. Zvažujeme s mužom fenku StB, avšak máme pár otázok a osobne nepoznáme nikoho s týmto psíkom.
So psami máme skúsenosti, avšak s týmto plemenom nie. Preto dosť pozeráme a čítame o tomto plemene. Dočítala som sa však, že je to veľmi spoločenský pes (nám vyhovuje), avšak milovník gauča a domáceho prostredia a to je pre nás problém. Muž alergik a po dlhšom pobyte vnútri so psami a mačkami má problémy, inak vonku ok. Z toho dôvodu psík do domu nesmie, mal by však zateplenu búdu, koterec a veľký dvor pri rodinnom dome a v chladnom počasí vyhrievanú garáž. Čítala som však, že tieto psíky zle znášajú samotu (nemusí byť dlhá, vraj stačí samota v noci). Je to pravda? Naozaj by bol s týmto psíkom problém, keby bol cez noc sám vonku? Doteraz sme mali všetko psíkov, ktorým toto nevadilo. Viem, že väčšina chovateľov máva stb dnu, avšak ak náš bude v noci doma, muž je do rána v úvodzovkách udusený.
Ešte by ma zaujímalo, ako je to s chorobami? Mávate časté problémy? Veľa som sa dočítala o častých zdravotných problémoch a napríklad problémoch s krmivom, krmenim a trávením a taktiež aj o problémoch so socializaciou s inými psikmi. V našom susedstve spolu všetky psíky (3 fenky, 2 psy a donedávna aj naša fenka) veľmi dobre vychádzajú, často venčime spolu a bolo by nám ľúto, keby náš psík mohol pozerať iba spoza plota.
Za vaše rady a najmä odpoveď, či mávate tohto psíka vonku/dnu
Ďakujem, Dominika.
Moja kamarátka má tohto psíka vonku celoročne. Je socializovaná aj s inými psami a miluje deti
Pozdravujem. Máme fenku stafordširskeho bulteriera s PP, má 6 rokov, na choroby zatiaľ netrpí. Je to veľmi rodinný psík, sme pre ňu všetkým. Miluje spoločný čas, so synom, ktorý má 5 rokov sú veľkí parťáci. V zime, v daždi, vetre, doslova pretrpí venčenie, potrebuje citiť teplo domova. Srsť tohto plemena nie je prispôsobená na pobyt vonku v chladných mesiacoch a nekorešponduje to ani s jeho povahou a individuálnymi potrebami. S týmto poznaním sme si ju zadovážili z CHS. Volila by som iné plemeno vzhľadom k vašim preferenciám.
Přidávám se, máme skoro roční fenku a je to přílepek, nulový osobní prostor, strašné navázáná na náš všechny. Bez kontaktu vydrží jen krátkodobě. Je to nejlepší pes na světě, ale pokud chcete/ musíte psa na ven, pořiďte si jiné plemeno, stafík bude trpět.
Viem,že tu veľmi nechceš radiť o iných plemenach, ale asi vidíš, že tento by u vás nebol zrovna spokojný. My máme rotvajlerku, tiež sú to skveli psy, kľudni, rodinni, poslúcha aj 3r syna, granule si vezme z misky až keď jej dá povel ,,voľno,, keď ju krmi🙂 podľa toho čo píšeš by vám mohol ,,sedieť,,.

Máme stafordsirskeho teriera, a teda ten psík naozaj miluje rodinu a potrebuje byť vo vnútri, na tie zimy veľmi ani koterec nepomôže sú náchylné na zápal močových ciest nakoľko majú krátku srsť, čiže počas najväčších zím určite pelech vo vnútri, a áno trpia sami vonku, náš ide von a po 10 minútach pozerá pri dverách očkami už chcem ísť dnu, tak isto, keď prší, ak chcete čisto vonkajsieho psa určite nie títo rasu, ale skôr vlčiak a podobne