Stále si vyčítam smrť psíka

9. máj 2024

Ahojte. Uz su tomu 4 roky, ale obcas sa mi vrati trauma z choroby nasho psika a z jeho smrti. Dnes mi to strasne prislo luto, tak pisem tu 😢 mal 12 rokov a chronicke zlyhanie obliciek. Samozrejme sme zacali a liecbou a jeho hodnoty sa krasne zlepsovali alebo aspon nezhorsovali. Zacala mu rast nova srst, bol vesely. Akurat mam strasne vycitky z krmenia. Psik si ma jedlo uzivat a ten nas ani nanho nepozrel. Mal nulovy apetit. Tak som to vzala po svojom, jedlo mu mixovala a davala striekackou. Bol to vzdy celkom boj..potom som sa ho snazila rozptylit prechadzkou alebo hrou, co ho vzdy bavilo. Co si o tom myslite? Ja sa mu hocikedy este ospravedlnujem, ked mi to napadne 😭 Teraz mame 3 roku ineho psika a snazim sa vyvarovat chybam, ktore som robila pri nom (kedze bol zanedbavany zo strany rodicov, kedze vtedy som este bola dieta)

dorothee
9. máj 2024

Tvoj psik bol uz stary a chory,je normalne,ze mal zly apetit.Aj starsi ludia uz maju zlu chut do jedla.Urobila si maximum co si mohla.Tvoje vycitky su normalne,ale neopodstatnene.Uz je to prilis dlho,netrap sa tym,sustred sa na to co je teraz,lebo ti budu unikat pekne chvile so psikom co mas teraz..

autor
9. máj 2024

@dorothee podla mna som utrpela pri tom nejaku traumu, lebo sa to tahal tento stav vysetreni a cakania na vysledkov atd., 7 mesiacov a potom ked som ho videla zomierat..potom sa mi objavili uzkosti a panicke ataky, lebo som si to vycitala a plakala kazdy den mozno tri mesiace.

autor
9. máj 2024

@dorothee a dakujem ti za povzdbudenie ❤️

83lenka83
9. máj 2024

Moja čivava mala problém so štítnou žľazou, do mozgu sa mu nedostával signál, že je najedený. Stale jedol a pil. Nikdy nemal dosť. Stále plakal pri miske. Nedala som mu. Dala som iba denný pridel. Nič naviac. Nemám výčitky aj keď on sa trápil. Je to choroba. Aj ľuďom v nemocnici alebo v domácom ošetrení robia veci, ktoré nie sú príjemné ale veľakrát nutné.

dorothee
9. máj 2024

Kolko mas rokov?Asi si este mladucka bola ze?V takom mladsom veku je normalne ze ta smrt zasiahne,aj ked je to smrt zvierata..Clovek ktory je citlivy a ma rad zvierata,to moze tazko prezivat.Casom by vsak ta bolest a pocit straty ci vycitky svedomia mali polavovat.U teba sa to nedeje,trva to uz prilis dlho.Ak mas pocit,ze to zasahuje do tvojho bezneho zivota,ze preto nedokazes fungovat uplne normalne,tak by asi nebolo zle,keby si skusila poriesit nejaku terapiu,kde by sa ti ulavilo,mozno ti terapia ukaze cestu ako sa cez to preniest..

hyta
9. máj 2024

Smrť nás negatívne zasiahne v každom veku. Nemáš si čo vyčítať. Pre svojho psíka si robila maximum. Choré zvieratká často trpia nechutenstvom, no výživu potrebujú. Určite si mu tým kŕmením život o kúsok predĺžila. Bodaj by každý psík mal takú skvelú opateru. Užívaj si život, venuj sa súčasnému psíkovi a netráp sa zbytočne spomienkami.❤

jomarch
9. máj 2024

robila si to co si v tej chvili citila ze je spravne. myslim ale ze kazdy by v danej situacii konal rovnako - psiky su zive tvory ktore potrebuju potravu, urcite si mu tym nijak neublizila, prave naopak. aj clovek ked je chory, tak strati apetit, no vieme si vyhodnotit, ze to jedlo potrebujeme, aby sme prezili, tak sa premozeme. psiky si to takto nevyhodnotia, ale ten tvoj mal stastie, pretoze ty si to riesila zanho. drzim palce. je to klise, ale cas je najlepsi lekar.

autor
9. máj 2024

@83lenka83 ano, snazila som sa to takto brat. Ale dnes od rana ma to zase nejak tazi. Snazim sa na to nemysliet. Boli sme vtedy rozhodnuti ho nedat utratit, kedze este vzdy bol na tom dobre.

autor
9. máj 2024

@dorothee
@hyta
@jomarch dievcata dakujem ze som si mohla precitat par utesujucich slov ❤️ posielam vam vsetkym srdiecko..

autor
9. máj 2024

@83lenka83 a je mi velmi luto, ze aj ty si zazila nieco podobne. To muselo byt hrozne, snad este horsie, co sme prezivali my 🥲❤️

maria1989
9. máj 2024

Je bezne, ze zviera pri zlyhani obliciek nechce prijimat potravu. Preto majitelia krmia striekackou (pripadne daju zaviest vyzivovu sondu).

rozculena
9. máj 2024

ak nechcel jesť,tak na tom dobre nebol..........ja som musela 2x rozhodovať o uspaní,bolo to dávno,ale vždy sa rozplačem,keď si na to spomeniem.....

autor
9. máj 2024

@rozculena jeho vysledky sa zlepsovali, behal, hral sa, mal chut na pamlsky. Len ta dieta mu nechutila. Povedala by si, ze je to zdravy psik.

rozculena
9. máj 2024

😢

autor
9. máj 2024

@rozculena je mi luto aj tvojej situacie. Ked mame zvieratka, tak musime asi ratat so vsetkymi situaciami a hoci si to nechcem pripustit, tak nasi milacikovia maju aj tak velmi kratky zivot ☹

autor
9. máj 2024

*nechceme

kassandraa84
12. máj 2024

Uz je to treti den, co sme dali uspat nasu skoro 16r sucku shitzu, nemozem na to prestať mysliet, mam miestami vtierave myslienky ci sme urobili dobre ale tak zverolekarka nam to vysvetlovala, bolo tam toho uz vela .. bolo to uz pre nu tazke, ale stal le si vycitam ci sme mali ju tu nasilu este drzat ...infuziami a koniec nezvratny ...je to hrozne, ale hrozne je aj pozerať na ten zalostny stav na nich - neme ubolené tvaricky- to uz nieje plnohodnotny zivot....je mi z toho tazko a smutno tiez 🥺 nasa uz nechodila, nevedela sa postavit, bola slepa a hlucha, kym jej chutilo jest a trochu chodila bolo to este ok, ale zlyhavanie ladvin, nechodenie, vsetku potrebu robila uz pod seba....nic ju nebavilo, a nejedla uz ...posledne dni....trvalo to dlhsie ale toto uz boli tie posledne dni ..ke to hrozne, ale tych 16r je dost, je mi ztoho rovnako zle ako ked mi nahle zomrel otec ked som mala 23...

autor
12. máj 2024

@kassandraa84 to mi je strasne luto, sucitim s tebou. Pokial na tom psikovi vidis, ze chce, ze sa snazi a chce zit, ked stale rozmyslas nad eutanaziou a nie si rozhodnuta, tak cas na to urcite nie je - tak nam bolo povedane. Nevycitaj si to, ak uz vasa fenka nevladala a videla si na nej, ze to ide k horsiemu..aj ja sa uz snazim inak na to pozerat. Lebo neuveris, co sa mi stalo v ten den, co som pisala prispevok. Citala som knihu a bolo tam podobne meno ako nasho psika a jeho brat sa volal tak ako terajsi nas psik. Bolo tam napisane, ze (meno) je akoby nahradou (meno), ktory zomrel. Toto nemoze byt nahoda, uplne mi vysli slzy stastia, ze snad je vsetko ok a panbozko mi to dal vediet.