Susedov pes napadol naše šteňa na Štedrý deň
Prosím Vás. Na štedrý večer okolo obeda sme sa prechádzali po dedine s našimi psami. Máme maličké šteniatko border kolie a druhu 10 mes. borderku. Z dvora vybehol susedovych pes a zaútočil na staršieho psa a zakusol sa mu do zadnej časti. Nebolo možné ho odtrhnúť. Majitelia absolútne nezáujem, že ich pes trhá nášho ( v podstate ešte stena). Môj muž musel do toho cudzieho psa kopať čo ho nechcel pustiť. Do mňa vtedy vletel taký jed, že by som toho psa na mieste zabila. Aj som povedala majiteľke,že to budeme riešiť.
Naše psy sme mali na vodítku, sú nekonfliktný,ľudia ich poznajú. Ako by ste to riešili?
Mám poslať email starostovi alebo ako? Bývame tu krátko. Už druhý krát nám napadli psa. Starosta nariadil, že psy nesmú svojvoľne pobehovať po dedine inak hrôzy pokuta. Neviem si predstaviť ako ubráni psa dieta.
Násho psa dokusal na chrbte ale našťastie nič vážne, keby ho muž nemal medzi nohami určite mu ide po krku.
Rovno na políciu a tvrdo riešiť tých čo si nevedia ustrážiť svojích bastardov.
a to riešiš až teraz ?
smer policia si mal isť už davno
@minesasubu bol štedrý deň a obaja sme boli z toho v šoku. Teraz je zbytočne volať policiu
@autorka
volať netreba stači isť na oddelenie a podať oznamenie
ale ktovie keď je to už tyždeň 🤔
ist na policiu spisat zaznam a ziadat o preplatenie nakladov za liecbu ..ak je pes poisteny tak cez poistku ...
My sme to nastastie riesili v dedinskej skupine, kde som urobila majitelom hanbu na 3 zimy (uviedla som ich ulicu a cislo domu) odkial pes vybehol a dohryzol nasho. Majitelia to vsak riesili a preplatili mi osetrovne (vyse 400€ cez ich poistku domacnosti). Urcite by som to riesila na policii lebo raz moze napadnut aj batola ci male dieta. To neni sranda.
Hneď ste mali volať políciu
Lenže ten pes nášmu našťastie nič nespravil. Premýšľam,že dám sťažnosť na starostu a ak to nebudú riešiť pôjdem na policiu
Moze ho pokutovat aj starosta. Ale, potom nepustajte dieta so psom same, ak vasho psa znova napadne pes, dieta bude mat obrovsku traumu. ZIal, aj taki ludia su a nie len na dedine
Tak predtym tu bolo napisané že tvoj muž držal vasho psa medzi nohami aby ho ten druhý nedohryzol a ze ma aj nieco na chrbte , alebo sa mi to len to len zdá ? teraz to tu nieje
chapem že ste nekonfliktný avšak toto moze viest k daleko vacsej tragedii ak to robia pravidelne - čo ked napadnu dieťa
odporúčam pre istotu nosiť spray a nastriekať potom psovi do očí. kopanie nepomáha. A ešte nahlásiť na policii.

Email starostovi? Čo tak ísť na políciu? To mi príde efektívnejšie
A doniesť účet za ošetrenie od veterinára, to ich iste poteší