Ako upokojiť kocúra počas ohňostroja?
Dobrý deň, viete mi prosím odporučiť niečo osvedčené, že by môj kocúr spal počas ohňostroja alebo bol v kľude?U nás to riadne trieska, ďakujem
Nic take by som nedavala. A najma nie u zvierata, u ktoreho nemate odsledovany efekt. Farmaka, ktore maju v takychto pripadoch tlmit, mozu na niektore zvierata posobit opacne, tj zviera ma paradoxnu reakciu - miesto stlmenia nastane este vacsia excitacia, a to je velmi tazko potom. Zvieratu doslova "prepne".
A pripravky na prirodnej baze vacsinou u zvierat, ktore z toho maju paniku, nefunguju... Takze je to tazko. Ja by som kupila prepravku, nech kocur nemoze splasene behat skakat, zatemnila, dala do tichej miestnosti pripadne ku sebe, pripadne pustila hudbu a cely ten cas preckala.
Ja som volala veterinárovi a povedal mi, že nech mu dám okolo 20.00 polovicu Dithiaden, proste oblbovák. Je tu niekto, kto to dal zvieraťu? Možno to nechám tak ako každý rok a nejak to dáme ale stresuje riadne....noo.
Ďakujem všetkým za odpoveď a tému ukončujem.

Tabletku ti predpíše veterinár, dávkuje sa podľa váhy. Ale moja osobná skúsenosť, moja s tabletkou bojovala. Nevedela čo sa deje keď ju to začalo klátiť, silou mocou sa stavala na nohy, zvalilo ju, zase vstávala, nebolo to vôbec tak že by si ľahla a zaspala. Bolo mi jej tak ľúto, že som si odvtedy povedala že radšej vydrží tých 15 minút ohňostroja než celonočný zápas so stavom, ktorý jej nebol príjemný.