icon

Ako upokojiť kocúra počas ohňostroja?

ovaaa
27. dec 2024

Dobrý deň, viete mi prosím odporučiť niečo osvedčené, že by môj kocúr spal počas ohňostroja alebo bol v kľude?U nás to riadne trieska, ďakujem

kopytko03
27. dec 2024

Tabletku ti predpíše veterinár, dávkuje sa podľa váhy. Ale moja osobná skúsenosť, moja s tabletkou bojovala. Nevedela čo sa deje keď ju to začalo klátiť, silou mocou sa stavala na nohy, zvalilo ju, zase vstávala, nebolo to vôbec tak že by si ľahla a zaspala. Bolo mi jej tak ľúto, že som si odvtedy povedala že radšej vydrží tých 15 minút ohňostroja než celonočný zápas so stavom, ktorý jej nebol príjemný.

zuzus46
Autor odpoveď zmazal
colsami
27. dec 2024

Nic take by som nedavala. A najma nie u zvierata, u ktoreho nemate odsledovany efekt. Farmaka, ktore maju v takychto pripadoch tlmit, mozu na niektore zvierata posobit opacne, tj zviera ma paradoxnu reakciu - miesto stlmenia nastane este vacsia excitacia, a to je velmi tazko potom. Zvieratu doslova "prepne".

A pripravky na prirodnej baze vacsinou u zvierat, ktore z toho maju paniku, nefunguju... Takze je to tazko. Ja by som kupila prepravku, nech kocur nemoze splasene behat skakat, zatemnila, dala do tichej miestnosti pripadne ku sebe, pripadne pustila hudbu a cely ten cas preckala.

zuzus46
Autor odpoveď zmazal
paulina19
27. dec 2024

@ovaaa Tak u nás sa zatiahnu rolety a nechá sa zapnuté svetlo a tvárime sa že je všetko v poriadku, žiadne upokojovanie a hladkanie, mačka vtedy vycíti, že sa niečo deje.
Z voľne dostupnych tabletiek je dobrý Beaphar No stress 😉

ovaaa
autor
27. dec 2024

Ja som volala veterinárovi a povedal mi, že nech mu dám okolo 20.00 polovicu Dithiaden, proste oblbovák. Je tu niekto, kto to dal zvieraťu? Možno to nechám tak ako každý rok a nejak to dáme ale stresuje riadne....noo.

aandrea9
27. dec 2024

@ovaaa nedávaj ľudské lieky kocurovi prosím ta 🙏 naša najväčšia streserka zalezie za záchodovu misu a je tam do stvrtej do rana. Už piaty silvester. Určite ani tvoj kocúr nečumí von oknom, zalezie tam, kde najmenej pocuť to trieskanie. Nejako to všetci prežijeme dúfam 🙏

aandrea9
27. dec 2024

@ovaaa skus radšej Zylkene kapsuly, nám ich dala vete na upokojenie stresujuceho kocúra. Cikal kade tade po byte.

kopytko03
28. dec 2024

@ovaaa Ak je pravda to čo si napísala, tak v prvom rade zmením veterinára. Vážne ti povedal, aby si kocúrovi dala proti stresu antihistaminiká? Neverím, že by toto poradil veterinár.

ovaaa
autor
28. dec 2024

@kopytko03 Veterinár mi odporučil pol tabletky a dokonca môjmu bratovi aj iný veterinár, ten to ale dáva psom. To, že ty máš problém veriť nie je môj problém. Realita

ovaaa
autor
28. dec 2024

Ďakujem všetkým za odpoveď a tému ukončujem.