Túžim po psovi, ale partner nesúhlasí. Čo robiť?
Ahojte. Mam taky partnersky problem a to s mojim snom a tym je pes. Velmi strasne tuzim po psovi avsak partner nie, nieze by nemal rad psov ale hovori ze to chce velku zodpovednost, dalej čas, skore vstavanie, vencienie v dazdi snehu vetre, zničene veci na začiatku možno aj potom ak natrafime na ješitneho, obmedzenie v cestovani a atd atd …… chcem tak vela proste on ma svoj PC a dokonca aj PS takze ma konicek ma kde travit cas, ale v ten moment sa ja nudim a teda psik by mi pomohol… nasla som aj alternativu kde sa da ako dobrovolnik vencit alebo strazit psov od ludi kt to v dany moment potrebuju a tu uz zacal ze ale ved cudzi pes snad ho nechces nosit k nam a co ak bude agresivny kusne ta alebo nieco ine ?? Neviem uz co na to povedat a robit lebo on vravi ze ja ho s tym psychicky vydieram a ze kazdy den pocuva len o psovi, poradte mi nieco
Ahoj autorka , príd ku mne , môžes mi ich venčiť, pomojkat sa s nimi, pohrať, polubit ich ..mám ich 6 kusov aj veľkosť si mozes vybrať,🙂 sú to veľké lásky ale aj veľa starosti a zodpovednosti 😊🙈
@natall113 och zasa ty?uz som si myslela ze sa neozves😅Je jedno ze je vychovany,nevychovany ,bolo tu spominane ze psy su narocnejsie ako deti ,resp najskor si kopli do prispievatelky kt si dovolila poznamku ako moze niekto psa porovnavat s dermi.
A veru tazko toto porovnavat,este tak porovnat osa a macku,alwbo iny ,zvierci druh.Tal by sa dalo rozoberaz co je menej a viacej narocne ale s dermi to je na mile vzdialene.Maj sa💁♀️
@ktochytavzite máš nejaký problém so mnou? Točíš úplne o inom, reagujem na tvoj príspevok kde hovoriš že pes berie jedlo zo stola a to teda je o vychovanosti či nevychovanosti. Ja som neporovnavala takže úplne mimo odpoveď.
Buď vymeniť partnera alebo sa zmieriť s tým že pes nebude.
Resp. ešte môžeš skúsiť alternatívu že dones psa a uvidíš koho máš vedľa seba v posteli a veľmi rýchlo zistíš, že či je to človek s ktorým chceš dožiť :D
Skús ho prehovoriť na dočasku, dohodnite si ju na dobu určitú, aby bolo jasné, kedy to skončí. A potom nech sa partner vyjadrí. Uvidíš aj sama, ako to bude fungovať.
Pes je zodpovednosť nedaj Boh veterinár a choroby, poplatky.Obmedzenie čo sa týka dovoleniek, budeš sa ponáhľať domov, lebo pes...nehovorím o upratovaní, keď si teda nekúpis psa čo neplzne.Ano, je to láska, super spoločník, ale stále poďme už domov je tam sám.Nehovorim o tom, že kto dlho pracuje pes je tam sám atď...môže stekať denne počujem psov čo zavijajú za majiteľmi.Najdi si iné hobby môžeš chodiť venčiť, cvičiť príde mi to, že ho chcela len preto, že on sa hrá na Pc a ty sa nudis.My sme za problemy s chrbticou psa dali sumu ako za dovolenku.V tomto má priateľ pravdu pes je veľké obmedzenie
@luccija to je ťažko vysvetľovať niekomu, kto po psovi túži. Tiež som psa veľmi chcela a keď sa pominie, určite už žiadneho chcieť nebudem, aj keď ho milujem nadovšetko. Človek pochopí, až keď si to skúsi. Aj keď teda som rada za túto skúsenosť a neľutujem to. Takže aj autorka potrebuje svoju skúsenosť. A tá dočaska by bola dobré riešenie pre nich.
@natall113 ty ma stale klikas tak na co ma klikas ked nevies na co nadvazujem??
@akvi ale to sa neda nasilu,si vezmi ze ty mapr neznasas macky si aj na ne alergick a priatel by ti chcel doniest macku,tolerovala by si to?To si veci bez ktorych sa da zit,to vencenie utulkovych je ok,alwbo potom pockat na dom so zahradou a tam by mohla mat vlastneho uz,ak by sa dohodli zelen vonku.
@ktochytavzite ťažko sa to vysvetľuje, ak ty nemáš takéto túžby. Ja som celý život túžila mať mačku a psa. Naši mi to nikdy nedovolili. Takže keď nastal správny čas, tak som si zaobstarala aj mačku aj psa. A to ja som na mačky alergická a neodradilo ma ani toto. Paradoxne, mne sa alergia pri mačke skoro úplne stratila. Tu je zbytočné sa baviť o nejakom racionalnom uvažovaní. Proste ak veľmi túžiš po niečom, tak je ťažké si to racionálne odôvodňovať, že prečo nie. Ja tým nechcem povedať, že v autorkinom prípade je dobrý nápad zaobstarať si psa. Ani náhodou. Len ju proste chápem a navrhla som aj dobré riešenie. Ak by ho mne pred 10 rokmi navrhol, tak by som rýchlo vytriezvela z tej túžby.
@ktochytavzite ja viem veľmi dobre, ty si melieš v každej téme svoje a odveci.
Ja som veľmi silná psíčkarka, ja by som si išla za svojim. Ty musíš vedieť ako to máš nastavené v hlave. Keď psíka veľmi chceš, choď si za tým. Ja za seba môžem povedať, že lepšie som urobiť nemohla. A to mám dosť chorého psíka, čiže obmedzení sme ale vôbec neľutujem
Je velka pravda, ze so psikom by mali suhlasit obaja. Ja som nesmierna psickarka, pre mna je pes nevyhnutnost, cize ja by som do vztahu s clovekom, co psa nechce ani nesla, ale ty uz v nom si. Je to iste obmedzenie ako vsetko v zivote (aj praca je a este ake neziaduce, najma casovo a energeticky :D), ale stale zavisi od priorit, ja mam zivotny styl, do ktoreho pes zapasuje na 100%, cize pre mna to ziadne obmedzenie nie je, resp. jedno z tych, ktore praveze chcem 🙂 Ak je partner nastaveny nepriatelsky voci tomuto napadu, nebude to robit dobru atmosferu... psik je zivy tvor, cize je aj chory obcas, aj ma zazivacie problemy, aj ma svoje nalady a povahu a ked s tym partner nie je stotozneny, hrozi riziko, ze na to bude reagovat velmi nepriatelsky, a to nebude dobre ani pre teba, ani pre psika. Proste toto je jedno z tych rozhodnuti, s ktorym musia byt stotozneni obaja.
Aj moj bol a nakoniec mal 3 :D
vymeň muža 😁 život je príliš krátky na to, aby nám niekto niečo prikazoval, zakazoval. ☝️
Zalezi akeho psa by si chcela. Kazdy ma svoju typicku crtu, vyhodu a nevyhodu. Tiez som milovnicka zvierat ale uz ziadne nechcem doma. Je to velka starost, zbytocna zodpovednost navyse. Ale chapem, ze sa nudis v zivote, takze ti to nikto aj tak nevyhovori, takze si ani nevies predstavit co to je za zodpovednost
Ja som psíčkárka a psov proste milujem. Sú to perfektni kamoši, sú členovia rodiny, dávajú veľa radosti....ale.... psík je živý tvor, vyžaduje starostlivosť, pozornosť, nedá sa len tak odložiť. Na to treba myslieť. Psík bude s tebou 12-18 rokov a bude tvojou súčasťou. Treba premyslieť, či ho budeš mať kde dať postrážiť, keď pôjdete na dovolenku.... atď. No ja tvrdím, že všetka obeta za to stojí ❤️🐶💓
Mozno tvoj partner realne psov ani nema rad. Inak by nebol tolko proti. Mozno to ma naucene z domu este. Kazdopadne dam ti otazku trosku inak. Chces si zalozit rodinu? Chces deti? V akej dobe? Ide o to, ze sama som si zazila prichod dietata k 2rocnemu hyperaktivnemu psovi. Bolo to pre mna aj psa peklo. Muz mi nechcel pomahat s dietatom ale ani so psom. Pes zacal chradnut, lebo ja som nemala priestor venovat sa len a len jemu. A to ver, ze je neskutocne potrebne. A aj ked pride dieta, pes potrebuje tiez cas venovany len pre neho. U mna sli vsetky konicky co som so psom mala bokom. Netesilo to mna, ani toho psa. Ale samozrejme, ze su zvykol. Tym chcem povedat, ze ak bude mat tvoj chlap podobny pristup, ostane vsetko tebe na krku a mozes sa zblaznit. Preto treba naozaj zvazit akeho psa a kedy si zadovazit.
Tvoj priateľ má pravdu… nájdi si svoj vlastný koníček ako má priateľ videohry… pes nie je hračka, ktorú v prípade potreby odložíš ako hru, to si treba uvedomiť… keď prídu choroby stojí to nemalé peniaze a aj obetu, takže živého tvora fakt neprirovnávaj ku koníčkom
To co tvrdi tvoj partner je 100% pravda. Toto vsetko ta caka, ked si zaobstaras psa. Plus zdravotna starostlivost. Ty pises, ze chces psa, ked on bude hrat playko a ty sa bides nudit - a toto je nepripustne! O psa sa musis starat stale, aj ked budes napriklad chora...
Mame 2 psov, chceme ist na dovolenku - hotel bude stat 300€. Jeden pes ked k nam prisiel, znicil (obhryzol) niekolko dveri, ked zostal sam. Druhy pes pri hre zranil (lahko) syna, lebo je to velke plemeno.
Skor ako si zaobstaras psa, pozeraj sa na to aj z tejto strany, predstav si negativa a ako by si to riesila.
@vyhuelka trosku by som ta poopravila. Preco by nemohol byt pes konickom? Moje boli vzdy mojim konickom. Robili sme agility, obedience, dog dance, dog diving. Dostalo ma to medzi ludi, chodili sme na sutaze. No potom sme sa rozhodli pre dieta a konicky su prec pre neochotu obetovat sa druhej polovicky....
@natall113 dobre dusicka ,uz si kludnejsia?
@teki1 Jej priarel ma pc ro je prenho dolezirejsie ako pes.A ked bude marz svojho syna,dceru porom zisti co je laska,nie prichodom nechceneho psa.
No má toto neexistuje rada, pes je zodpovednosť a potrebuje veľa casu a venovania sa. Má svoje potreby a je to na veľa rokov. Ja osobne nemám nič proti psom ale doma v byte by som ho jednoznačne nechcela a ak by chcel partner, žiaľ .. smola. Neustupila by som. Som rada že v tomto sme na rovnakej vlne
Za mna- partner ma pravdu, ja mu rozumiem 🤷🏼♀️ a ty si najdi konicek, pes nie je o tom, ze ked sa partner venuje svojmu konicku (PC a PS), tak ja sa nudim (co mas 10 rokov mimochodom?), tak si chcem kupit psa aby som sa nenudila 🤦🏼♀️
@ktochytavzite pokial je ten pc jeho naj konicek a to najdolezitejsie teraz, vobec sa to nemusi zmenit prichodom dietata! Urcite za tym pc neprestane sediet dlhe hodiny ani potom. Tento druh konickov prechadza lahko do trvalej zavislosti a nedokazu sa toho chlapi vzdat pre nikoko a nic.
@ktochytavzite ja som kľudná stále, človek ako ty ma nerozhodí 😂

@ktochytavzite my mame psa v byte a teda, samozrejme, nemame ziadne potraviny, hotove jedlo ci jeho zradlo ulozene tak, aby k tomu mal pristup, cize ani keby bol bez dozoru, nema sancu zozrat cokolvek, nepomohlo by mu vyskocenie na 7 polic. A k tomu hovnu sa radsej vyjadrovat nebudem.