Túžim po psovi, ale partner nesúhlasí. Čo robiť?
Ahojte. Mam taky partnersky problem a to s mojim snom a tym je pes. Velmi strasne tuzim po psovi avsak partner nie, nieze by nemal rad psov ale hovori ze to chce velku zodpovednost, dalej čas, skore vstavanie, vencienie v dazdi snehu vetre, zničene veci na začiatku možno aj potom ak natrafime na ješitneho, obmedzenie v cestovani a atd atd …… chcem tak vela proste on ma svoj PC a dokonca aj PS takze ma konicek ma kde travit cas, ale v ten moment sa ja nudim a teda psik by mi pomohol… nasla som aj alternativu kde sa da ako dobrovolnik vencit alebo strazit psov od ludi kt to v dany moment potrebuju a tu uz zacal ze ale ved cudzi pes snad ho nechces nosit k nam a co ak bude agresivny kusne ta alebo nieco ine ?? Neviem uz co na to povedat a robit lebo on vravi ze ja ho s tym psychicky vydieram a ze kazdy den pocuva len o psovi, poradte mi nieco
@ki__ nie su to blabolu, ze na psa bude menej casu. Zalezi dost aj od toho aky je pes. Vyzaduje si len prechadzku alebo potrebuje aj pravidelny trening? Myslis, ze kazdemu psovi staci sa prejst vedla kocika? Druha cast zalezi od dietata. Je pokojne alebo uplakane cele dni? A tretia vec - aka je ochota muza pomoct? Pises ze sa striedate s vencenim. Vies si predstavit, ze priatel s nim prestane chodit uplne, alebo ho vezme len za dom cvrknut a vrati sa?
Ja som tiez mala predstavu ako pises. Ale prislo dieta, ktore revalo den, noc. Muz na to nemal nervy, takze sam neostal s malym nikdy...lebo on nevie co ma robit, ved furt len reve....z prace chodil az vecer takze nehrozilo, ze by siel poobede vcas sa vyvencit a aby pes cakal od 8 do 19 je podla mna tyranie. Kedze ako babatko spal cez den v kociku, tak som vzala psa so sebou. Ale! Kocik nesmel na minutu zostat stat. Takze sme spolocne dve hodiny vkuse kracali a kracali bez prestavky! Nemohla som mu ani len hadzat loptu, lebo ako som co i len kocik na mieste hojadala a hybala hore dole tak do dvoch minut rev na celu ulicu a museli sme bezat domov. Ked dieta podrastlo malo zas ine potreby ako dieta. Dieta chce aj cas na ihrisku, vencenie ho nebavi...v kociku sa vozit nechce, tak zrazu z dvojhodinovej chodze je dvojhodinove statie na useku 200metrov....🤦
@wolf_ tak ano. Chlpy su .. ale s tym sa musi ratat. My sme mali napr.aj perzsku macku a 3 psov naraz. A ta jedna macka narobila 2x viac bordelu ako ti 3 psi dokopy. Doma sme si povedali, ze macku uz vzivote nikdy. Vyhadzovala kamene zo zachoda, cikala vsade inde len nie do toho zachoda (aj ked ho mala cisty), vsetko pazurmi doskrabala, skakala mi po linke, casto chlpy vracala. Proste otras. Zlate psi.
A mimochodom, moj chlap tiez nechcel psa. A teraz by ho nevymenil za nic na svete 😀 paradoxne, ti dalsi dvaja prisli uz na jeho ziadost z utulku tulacik v brezne 🙂
@ktochytavzite Tak s tvojim stravovanim psa ti pes uhynie to mas pravdu.U nas sa pes dozil 14 rokov a zomrel kvoli rakovine.Dieta ti zaspi same od 4/5 rokov uplne v pohode.
Tiez som bola dieta a nikto ma neuspaval.
Pes a dieta nie su rovnake, ale ten kto sa nedokaze postarat o psa sa nebude vediet postarat ani o dieta.Aj k psovi treba vstavat a tiez sa niekedy nevyspis do prace ani minutu.
Tu vobec nejde o to ci sa niekto sprava k psovi ako ku decku.Pes je ziva bytost a nie alarm.
Takze ak sa ti pes nedozije samostatnosti dietata tak je to vo vacsine pripadov o ludskom zlyhani a zlej starostlivosti.
Nezobrat psa na veterinu len preto, ze to nie je dieta tak srat na neho je cisty egoizmus.
Ja psa nemam na to, ze by som si na nom mastila ego a ani z neho nerobim cloveka.Ma uplne normalnu starostlivost.Chce sa socializovat, jest, mat hygienu, bezpecny domov.Ak ma zdravotny problem tak mu pomozem.
@ktochytavzite
Keď si myslíš, že mu stačí jašterica a zopár čerešní tak to sa fakt nečudujem, že sa ti psy nedožívajú.
Však skapú hladom alebo sa im upchajú črevá, priotrávia sa.
Ty si pletieš psa a vlka.
Pes už dávno nežije vo vlčej svorke, sú šľachtené ich vrodené charakteristické črty sú zdeformované a nie nedokážu prežiť bez človeka dlhodobo pretože vzťah a človek je vybudovaný už veľmi dlho.Sú na nás odkázané.
Ak sa o psov nebudeme starať tak sa premnožia, budú roznášať choroby a budú agresívne, hladné.
Už to nebudú tie zlaté psíky keď vyrastú na ulici.
Ten vzťah pes a človek je výhodný aj pre nás a mne osobne príde zvláštne nedať psovi najesť keď tú možnosť mám.
Môj pes by tiež zjedol kadečo, ale stačí mu jedna vec a hnačkuje aj týždeň.
Ľudia tiež nemôžu jesť všetko.
@medda_beda nas pes miniem na ho 100 e rocne cca na deri omnoho cbiacej ro len srraca rzyzdenne je 100€ na deri,ja neciem co to tu porovnabatze ke eidenne jasne ze diezta je financne,fyzi,psych narocnejsie ako oes pes proste len dramatizujes a robis z komara somara.Pozri sa mas dokaz ze oes by nezahynul a prikladom je naor oes dingo kr prezil aj bez oho aby sa on clovek srzaral -a uz nepis nezmysli
@medda_beda a inaknemozem za zo ze mas precilibeneho osa nemas nahodou z chocnej?😉Nas zozere cserko a srolicu ma ukazkovu😆 a inak k rym preklepom mam pokazeny rel cize chapem ze sa zle cirza po mne
@aceris nie, neviem si predstaviť že sa priateľ len tak prestane starať. Keďže členovia domácnosti nie sú len moja starosť. Či je to dieťa alebo pes.
Posledné týždne mi dieťa reve od rána do večera, v noci knemu vstávam hádam aj milión krát. Som rozbitá, unavená, vyčerpaná. Namiesto toho aby mi priateľ povedal, že on sa o malého nebude starať, lebo nevie čo sním, veď furt len reve, mi navrhol že ostane doma z práce nech si oddychnem aj ja.
Samozrejme, ak čas alebo okolnosti inak nedovolia, tak pes ide len na krátku prechádzku, vycikať sa, vykakať sa. Kľudne aj viac krát za deň. A vynahradíme mu to cez víkend s výletom alebo len s bláznením dole na záhrade. A ak sa stane, že nemôžme ísť nikam cez víkend tak nič sa nestane, pes nezdochne. Má doma kopu hračiek, viem ho zabaviť aj bez toho aby sme opustili byt. Starostlivosť o psa nie je len o venčení od rána do večera. Ani predtým sme sním nechodili na 5 hodinové prechádzky, keďže obaja sme chodili do práce a pes je zdravý, šťastný a nato, že má špeciálnu diétu je v skvelej forme. Dovolím si povedať, že mu ani príchodom bábätka nič nechýba.
To že starostlivosť o všetko ostala len na tebe, mi je ľúto. Ale za to nemôže pes.
@ktochytavzite nezmysly píšeš akurát tak ty. Pes prežije aj keby žral s prepáčením len hovná. Ale to neznamená, že ma plnohodnotný, zdravý a šťastný život. Ak sa nevieš starať o psa, nemaj psa. Jednoduché. To že sa chváliš stým, že tvoj pes zožerie všetko je viac ako smutné... Ja viem, že niektorí ľudia chovajú psa ako prasa, ale to nie je nič s čím by sa mali chváliť.
Na psa miniem ročne oveľa viac ako 100€. Už len očkovanie, odčervenie, niečo proti kliešťom a blchám stojí viac. Ale ty očividne ani tie základné a povinné veci neriešiš a ešte sa ideš chváliť? No mám dosť.
@ktochytavzite ak na psa minies 100e rocne tak to je chudak a ani nechcem vediet co zerie. Uz len kvalitne granule stoja 14kg aspon 80eur...veterinar raz rocne ak len ockovanie tiez do 50e....plus odcervovak, proti parazitom🙄 nedajboze choroba a zaplatis neocakavane aj 1000🫣
@ktochytavzite Dobre, nerozumela som ani pol slova.Prepáč.
@ktochytavzite Môj muž má vyštudovanú veterinu takže tu píšeš nezmysli skôr ty.
Ty nemáš poňatia kedy je psovi zle keď mu dáš zožrať všetko a finančne ťa výjde 100€.
Ten možno už len dožíva a umrie v bolestiach.
Úplne chápem aj partnera. U nás je to rovnako. Manžel chce psa a ja nie. Máme dosť starosti okolo domácnosti, detí a prace. Nepotrebujeme dalsie povinnosti a o vydavkoch ani nehovorím-hlavne veterina.
@ktochytavzite Môj pes žije život ktorý stojí zato.Ja na ňom nešetrím a ani na ňom šetriť nemienim.
Nemusí žrať odpad a byť sám.
Je to živá bytosť a tak sa k nemu aj správam.Keby mi bol príťažou tak by som ho nemala.
Aj decko ti zožerie hovno, sople.
Nejak by prežilo, ale to neznamená, že sa tak má žiť.
Spoluobčania vyrabujú bedne.Teraz tak máme žiť všetci lebo sa tak dá nejak prežiť?
Ty si rob čo chceš, ale pravdu nemáš.Ty máš psa ako príťaž, neviem načo ti bol.
@ktochytavzite ty pises na mobile? Notebooku? Skus pisat pomalsie a precitat si to po sebe. Ved sa to vobec neda citat..
@medda_beda ano ani nase babky a prababky ro nebedeli a cuduj sa ,psy ziju a ako rasa necbyhynuls
@trema mam pokazenu klcbesu nejdu mi spravne pismena
@aceris
@aceris ok odcervenie som nezaratala,a sampon,kliestye nema hranuke ma kvaliyrnr ale ekdze ich zozere aj za 2 dni rai moc sa nam neminaju,ro ze zere po detoch ma neyrapi varysinou je ro ryza cestoviny a k romu mu dam nase bio vajce.Ma rad aj chlieb ryakze styary chlieb zozere a neyrapim psa ani nemam bycirky vycirky by sim mala kebyze mu kupujem haraburdy z psieho obchodu oblecenie a kopec nezmyslov ky len zaryazuju planeru.Ale byt stye ru sekra a kazdy kyo ma racionaony a zdravy nazor hned pomaly zozerierye od nenavisti
@medda_beda
@medda_beda aby si sa ty nad tym rozculovala. a zasa reoee o hovnach a detoch.
@medda_beda kašli na ňu, nemá zmysel sa nejako s ňou dohadovať, ona má svoju pravdu a každý okolo je tupý. V každej téme o psoch sa zapája aj keď sú pre ňu otravný ako sa sama vyjadruje. Má nevychovaneho kríženca boc, ktorého označuje ako neurotickeho psa s adhd lebo sa dožaduje logicky ich pozornosti. Každý kto sa ku psom správa normálne je podľa nej sektar a všetci sú mimo len ona nie. Škoda sa ňou zapodievať. Na začiatku som jej chcela dať rady ako kynológ ale všetko neguje a ona vie najlepšie.
@ktochytavzite Veď aj ty máš zase reči o tom ako pes hovno zožere tak čo sa čuduješ 😂.Inak psa som ešte nevidela zožrať psie hovno.
Každý živý tvor inteligenciou 2/3 roky vopchá do úsť kadečo.
@natall113 No veď ako som písala.Mala si namiesto psa zabezpečiť alarm na dvor a nie zviera ktoré sa potrebuje socializovať :D.
Nevravím, berie ho vonku nemá ho zavretého, ale jej postoj je taký, že ja fakt nechápem načo jej bol pes alebo prečo si nehľadala plemeno ktoré socializáciu nepotrebuje.
A tak či onak nechať psa o zvyškoch a čerešnách.
By som bola zvedavá či by jej toto stačilo.
@ktochytavzite Myslíš tie psy, domiešané ktoré sa dožili tak 7 rokov na dedine a tie domiešané psy u ktorých nevieš určiť ich povahové črty, nevieš či znesú deti atď?
No hej prežili, ale o dosť kratšie než by dožili na normálnejšej strave.
@medda_beda ano suhlas jedna vec je mat vztah k zvieratam a druha vec respektovat milujuceho partnera. V skutocnej laske neexistuju podmienky bud alebo neexistuje. Aj moj manzel mal psa ktory s nim dokonca spal, ale z lask j manzelke mu urobil koterec, spolu sme mali krasnych este troch psikov s spolu vychovali 3 uzasne deti ale bez bud alebo!
@moncici7 Vzal si ťa takú aká si a je to v poriadku.Mne by však takýto partner nevyhovoval.Boli by sme odlišní a taký človek by sa mojím manželom nestal lebo skôr či neskôr by mi ten človek vadil.Ani ako frajer by dlhodobo neuspel.Našla som si milujúceho partnera ktorý má taký istý vzťah k zvieratám, prírode a obaja sme spokojní.
No buď alebo urobil tvoj manžel.Dal psa do koterca.Takže ti ustúpil.
Ja som nechcela mať pri sebe človeka s inými hodnotami takže sme obaja spokojní.
Nikto nikoho nenúti ustupovať.Vždy existuje rozchod keď sa dvaja nevedia zhodnúť už na začiatku.
@medda_beda my sme spolu stastni velmi velmi dlho on sam urobil ten koterec nik ho o to neziadal a o jeho psika som sa potom prevazne starala ja, necitas pozorne co pisem, my sme sa predbiehali v tom kto komu skor vyhovie, lebo jemu zalezalo na mne a mne na nom 🙂
@moncici7 Ale veď to je v poriadku, že to takto máte 🙂.
Ja ani môj manžel však takto nastavení nie sme.Nedokážeme ľúbiť človeka ktorý ma v tomto iné hodnoty preto ani jeden z nás takého partnera nechcel ktorý by nesúhlasil so zvieraťom v domácnosti.
Takto sa nemusíme nijak dohadovať lebo obaja sme na rovnakej vlne.
@medda_beda ale ved ja som nepovedala ze nemam rada zvierata, praveze mam ved som sa starala o psikov ako som pisala, ale on sam dal psika do koterca nik ho o to neziadal. Si to nepochopila
@moncici7 Ja som to pochopila.Nikde nepíšem, že nemáš rada zvieratá.
Spomenula si mu však, že ti vadí pes vo vnútri v posteli?
Ak áno tak to urobil kvôli tebe nie kvôli sebe.
Čo je úplne v poriadku tak či onak.

Čítam tu komentáre, že ak budeš mať dieťa tak psa treba ajtak venčiť, a na psa už nebudeš mať čas. Bláboly..
Máme malé bábätko, a na psa si rovnako nájdeme čas ako predtým. Chodíme ho venčiť na striedačku, raz priateľ, raz ja. Chodíme kočíkovať so psom. Chodíme na výlety s kočíkom aj so psom. Chodíme na návštevy (kde su psy tolerovaný) aj s bábätkom aj so psom.
Keď ku nám príde návšteva, donesie niečo aj bábätku aj psovi.
Každý deň si nájdem čas na hranie sa a túlenie so psom.
Pes sa nemusí sám nakŕmiť, lebo mám čas mu dať jesť!
V žiadnom prípade, nechcem porovnávať dieťa so psom. Ale obidvaja si vyžadujú určitú formu pozornosti, starosti a zodpovednosti.
@ktochytavzite A veta "kým bude dieťa konečne samostatné, pes uhynie" je strop. Vieš, že sa vieš postarať aj o dve bytosti naraz? Dokonca aj o viac. Alebo keď máš dve deti, tak jedno necháš na pospas, kým to druhé nebude samostatné?
Ľutujem tvojho psa, že si myslíš že ak zje jašterice a čerešne, je najedený. To ozaj si za tých 24 hodín nevieš nájsť 20 minút na nakrmenie psa?