icon

Čo by mal vedieť 3-mesačný psík?

11. jún 2024

Ahojte, čo by mal vedieť psík vo všeobecnosti v 3 mesiacoch ?

syslik81
11. jún 2024

zalezi asi aj od velkosti..moj sa este len uci na wc ... vie maximalne vyjst schodami hore-dole uz nie a vyziera mijahody v zahrade ... je u nas len par dni ..doteraz bol mame za zadkom tak odkial ma co vediet?
vlastne este sa pekne nauzil na voditko ...

btus
11. jún 2024

@syslik81 po schodoch nemá psík chodiť aspoň do jedného roku, kým sa mu nedovyvýjajú kĺby!!!
@autor v 3 mesiachoch sa max. uči reagovať na svoje meno, nemal by sa už veľmi pocikávať dnu, aj na veľkú by sa mal pomaly pýtať. Mal by vedieť ísť na vychádzku na vodítku. V 3 mesiacoch by mal zvládnuť ľ km v pohode. Ale záleží od veľkosti psa. Pomaly učiť zákl. povely, výstavný postoj, mal by si zvykať na česanie. Kúpať ( iba v nutnom prípade pred výstavou) ináč tak 1x za pol rok.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
11. jún 2024

schodu su odjakziva hadka medzi doktormi -rovnako ako choditko pre dieta .. moj pes v pohode dava schody-sam bez nutenia a pod dozorom ... rovnako ako to robila jeho predchoddkyna a aj ine psy kt poznama..nikomu sa nic nestalo ... takze kazy nech vychovava podla vlastneho uvazenia ...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
11. jún 2024

Puppies can start using stairs when they are around 12 to 16 weeks old, but it depends on their breed and size. Before this age, puppies may not be as coordinated or nimble. It's also important to teach puppies to use stairs while they are still young enough to learn easily

wolf_
Autor odpoveď zmazal
wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
11. jún 2024

Stairs Aren't Hip
A study of 500 Newfoundland , Labrador, and Leonberger puppies found that puppies who climbed flights of stairs daily before they were 3 months of age had an increased risk of developing hip dysplasia. Although these breeds were selected for the study because of their relatively high incidence of hip dysplasia, the study seems to indicate that stairs represent a strain on any puppy’s joints, so consider ramps or carrying your puppy down stairs if possible https://madcapuniversity.com/blogs/articles-and...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
11. jún 2024

a vsade pisu ze je to ok po 12 tyzdni ..rovnako to mam od veterinara kde chodim ... ak si precitas xy clankov zo zahranicia vsade najdes to iste ... ale ty mas clanky z sk a sk veterinari vedia najlepsie .. preto pisem nech si kazdy vychovava ako chce ... moj pes je a bude ok rovnako ako pred nim ... - ty si pustaj kedy chces ja kedy chcem- otazka bola aj tak o niecom inom ako schodoch ;) no ty mas stale nutkanie v kazdej jednej diskusii presviedcat ludi o svojej a len svojej pravde a nic ine neexistuje-takze ta v tvojej genialite necham ... 😝

wolf_
Autor odpoveď zmazal
syslik81
11. jún 2024

@wolf_ kde ja radim? ja som napisala co vie moj .. a ked si sa do mna pustila tak som aj napisala nech si kazdy vychovava ako vie-kolko doktorov tolko nazorov .. to len ty si ides stale tu svoju ...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
libusak
12. jún 2024

3 mesacne stena mozete cvicit formou primeranou k veku. Neviem aku mate rasu a co od psa v dospelosti ocakavate.
Nemeckeho ovciaka som uz ucila chodzu pri nohe, sadni, lahni. Reagovat na meno a ocny kontakt je zaklad.
Schody a hrazda ako pisali damy vyssie by som do veku 15 mesiacov neodporucala. Prekazku az do 18 mesiacov

colsami
12. jún 2024

Su schody a schody, ak sa jedna o niekolko schodov ktore bezne ludia mavaju pri domoch - vystup do domu, na terasu, zostup do pivnice atd atd atd je OK na bezne fungovanie aj u stenata, ked je na zahrade a pod.
Ak sa jedna o cele schodiska a kazdodenne chodenie hore dole, to sa urcite neodporuca a clovek je na najlepsej ceste tie klby u rastuceho psa znicit.

Takze hlavne racionalne a realne to brat 😁 👌

wolf_
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
12. jún 2024

A co by si chcela od neho?Zvlastna otazka ,asi najsmor aby ti neobstal cely byt,tak ho naucit tie spravne navyky.