Prejavy alergie na psíkov

afra
29. okt 2012

Ahojte mamičky, poraďte mi prosím, aké boli prejavy vašich detí na alergiu na psíkov. Môj malý má skoro rok. V januári mal zápal pľúc a odvtedy je každý mesiac chorý. Doktor to najskôr ignoroval a mal som malému dávať kvapky na kašeľ, do nošteka kvapky a vit.C. Teraz v novembri, keď ho mal očkovať ho začal konečne "liečiť" Dal mu ATB (1. krát mal ATB v januári) a poslal nás na imunológiu alergológiu. Tá nám odkázala, že nás nevyšetrí (lebo nemá aspoň 1 rok malý), ale napísala malému lieky na 3 mesiace s odporúčaním, že máme z bytu odstrániť všetky zvieratá. Po troch mesiacoch sa máme ozvať, či lieky zabrali a ak nie, tak nás vezme. Malý vyrastal pri psíkovi do 10mesiacov, potom nám psík zomrel. Odvtedy je už 2. krát chorý. 🙄 Teraz máme zajednaného nového psíka a po dnešku nevieme, či psíka vziať a či nie (máme 3 týždne ešte na rozmyslenie).
No a keď je chorý, tak je bez horúčky, má zapálené hrdlo-niekedy až stratí hlas, soplíky má maximálne 4 dni a úplne tuhé zelené.
Prosím mamičky, čo máte skúsenosti s alergiou na psíkov raďte! 🙂

cairka
29. okt 2012

@afra , opisuješ moje staršie dieťa vo veku tvojho syna. Aj u nás sa tento stav zvalil na psíka, keď mala malá 2 roky sme sa sťahovali a psík ostal u môjho otca. Stav malej sa nijako výrazne nezlepšil, naopak pridali sa peľové alergie, neskôr sa vyvinula astma (alergická a pozáťažová) - to sme už doma žiadne zviera nemali. Ako malá rástla, tak chcela nejaké zviera a ja sa priznám, že tiež ma tá myšlienka nedesila 😝 , tak sme to vo veku 5apol roka skúsili s morčaťom (že prinajhoršom by sme ho posunuli neteri) , ale nijak sa jeho príchod neprejavil na zhoršení, alebo zlepšení stavu. Potom jej robili opakované testy na alergológii, to sme sa priznali, že máme morča, tak ju testla doktorka aj na to, aj mačku a psa. Zo zvierat jej vyšla alergia len na mačku, takže už máme doma k morčiatku aj psíka, pre istotu krátkosrstého, takže chlpy vôbec nemáme a v pohode. Alebo teda v pohode, ako astmatik má už vyše mesiaca kašeľ, lenže v rokoch, kedy sme doma nemali žiadne zviera bol ten kašeľ v tomto vlhkom a studenom období taký istý. Pokiaľ si nepozorovala výrazné zhoršenie chorôb kým ste mali psíka, oproti chorobám teraz, tak by som povedala, že psíka môžte. Možno by stálo za to, ale to neviem, či môže obvodná, keby zobrali malému krv a poslali na alergo testy. Len to neviem, či nerobí práve len alergológ.

afra
autor
29. okt 2012

@cairka detsky lekar nas poslal tam, ze nech nam vezmu krv u alergologicky, ale ta nam odkazala, ze mu krv brat nebude. Skusim zavolat doktorovi, ci by mu nevzal on a neposlal na rozbor. Ja si tiez nemyslim, ze je to psikom. Skor to davam za vinu tomu, ze doktor tomu nevenoval nejako pozornost a tak mozno nebol dobre dolieceny. ALe po dnesku mam v tom taky chaos 😕 U nas ani z jednej a ani z druhej strany nie je alergia u nikoho na nic.

sevi
29. okt 2012

moj syn (vtedy ked sa zacala prejavovat alergia 4rocny) sa zacal v noci dusit.najprv nic strasne sem tam sa mu zle spalo,obcas zakaslal zo spanku.reku ze suchy vzduch mame v izbe tak som to riesila vlhcovacom.kasel sa pocas dalsich noci opakoval castejsie a ani lieky na kasel nezabrali.nakoniec sa zacal v noci dusit.doslova.nevedel sa nadychnut.zacal moc plakat co to este zhorsilo.museli sme hned na vzduch (aj ked bolo chladno) a hlavne som maleho musela upokojit. Opakovalo sa to len raz za noc a nie kazdu noc. Verdikt-alergia na psikov. Aj po "zbaveni" (samozrejme nie doslova) psika sa to sem tam opakovalo-len v noci,cez den ani naznak alergie-ale lieky na alergie a astmu nam pomohli.

sofiadurovic
9. máj 2014

@sevi ahoj sevi je to už dávno čo si sem dala tento príspevok ale chcem sa opýtať presne tento istý problém mám ja s malou začalo to asi dva tri mesiace čo sme si doniesli domou psíka teda na dvor asi 8 mesačného labradora a od januára sme stihli byť so zápalom priedušiek v nemocnici asi po dvoch týždňoch doma sme zas dostali antibiotiká lebo mala stále kašeľ a neprechádza to občas v noci má taký silný kašeľ až sa dusí ale presne ako píšeš neni to každú noc občas a občas sa cez deň prejavuje soplík aj včera sme skončili s antibiotikmi a už má zas dnes soplík a trošku je taká zachuchmaná tak sa chcem opýtať či pomôže dať preč psíka či to tvojmu dieťatku dáko vyliečili a ako robia také testy malým deťom sme objednané k alergológovi a či má aj inú alergiu zistenú ďakujem za radu Blanka

sofiadurovic
9. máj 2014

@sofiadurovic a samozrejme aj iné maminky až mi viete odpovedať prípadne poradiť tak Vám vopred ďakujem 🙂