Veľký pes v byte
Dobrý deň. Mám veľkého psa 35kg. Muž ho nechce do bytu. (Mám ho skôr, ako sme sa spoznali s mužom). Prijali by ste kvôli partnerovi/partnerke takéhoto veľkého psa do bytu, alebo by ste taký ústupok nespravili? Zaujímajú ma najmä pohľady nepsíčkarov, či by dokázali takýto ústupok spraviť. Alebo aké riešenie by ste navrhli ?
keď si nájdeš partnera so psom, musíš ich brať buď obidvoch alebo ani jedného. Pes je pre majiteľa člen rodiny
Moj kamos ma 3 veľké psy v byte a žije. Každý to ma inak
Ja určite nie, ak by mal byť pes v dome. Sestra má mačku vnútri a svokra psa. A mne vadia tie chlpy vnútri. Ak psa tak jedine vonku.
35kg mi nepríde zase veľký pes, toľko má staford, pitbull, labrador-plemená čo bežne bývajú v bytoch. Veľký pes je tak nad 50kg nejaká doga alebo bernardín. Autorka mňa by zaujímalo že ako tento problém nastal až teraz? Ako ste do riešili doteraz? Nechodil on k tebe alebo ty k nemu so psom? Ak áno ako to znášal alebo aké ústupky ste robili? Lebo ak s niekým randím asi viem že má psa, stretávam sa s tým psom a ty tu ten problém riešiš ako keby prišiel z jasného neba... Preto ma zaujíma ako ste to riešili doteraz? Predpokladám že ste sa nespoznali predvčerom a od zajtra nebudete spolu bývať.
A keby teba priateľ zamkol v byte od rána až kým by neprišiel z práce? Potom by ste sa šli trochu prejsť a zase šup do bytu. Asi nič moc tak nechápem prečo je to v pohode keď ide o zviera.
Ak má manžel zmysel pre humor,tak by som mu smutne oznámila,že keďže ma postavil pred rozhodnutie, či pes,či on...bude mi veľmi chýbať/manžel/. Ale vážne: skúsila by som psíkovi nájsť nový domov u dobrých ľudí/rodina, priatelia/
Pre mna je domace zvieratko vzdy zaroven clenom rodiny, takze ked prisiel pred rokmi ku mne partner byvat, prisiel s tym, ze ten pes a macky tu proste su a bud sa prida do nasej ,,svorky", alebo nech nechodi vobec. Po par tyzdnoch si tak zvykol, ze teraz ked pride z prace tak sa prv zvita s nimi a az potom so mnou 😂 Asi by som na tvojom mieste skusila navrhnut kompromis, ci si partner dokaze predstavit na skusku taketo spolunazivanie. Dat tomu 2 ci 3 mesiace a ak by nebol stastny ani pes, ani on, tak mozno najst psikovi novy domov. Ak by ti aj toto zamietol, tak neviem...mozno si inak nastavena, ale ja by som taky vztah ukoncila.
Prijala som muzovho maleho psa, s velkym by som mala velky problem, pretoze viem, co to so sebou prinasa. Ale napriek tomu, ze mam toho nasho maleho smrada rada, pre mna je na prvom mieste clovek.
Ja som mala macku, moj muz je na macky alergicky, macka teda isla prec (k mojmu ex). Macka uz je v nebi, moj muz stale so mnou. Nevzdala by som sa chlapa pre macku.
Človek, ktorý dáva ultimáta, nie je dobrý človek. Neskôr môže chcieť niečo iné a čo potom? Ak budete mať deti a niečo sa mu nebude pozdávať, vyhodí ho, alebo Vás opustí? Nevzdávajte sa psa. Nech Vás príjme so všetkým. Veď vedel do čoho ide.
Žiadny ústupok by som nespravila, veď ja napríklad psika beriem ako ďalšie dieťa, to by tiež vyhodil alebo čo, proste, keď sa mu nepáči dovidenia, zase 35 kilo nieje dáky obor mám staforda 26 kiloveho a je to rodinný miláčik lásenka, keď ťa už teraz obmedzuje chlap, nechcem vedieť čo ďalej, zákaze ti chodit von s tým a tým ....
A čo tak otočiť: vzdať sa chlapa, ktorý je možno úplne super, len proste nechce mať v byte veľké plemeno psa?
Ja by som nechcela mať v byte ani malého psa, ani veľkého, ani mačku, ani škrečka, ani korytnačku. Tiež nerozumiem, ak niekto rieši, čo s mačkou, ktorú ľutujú dať na dvor, ale odkedy je dieťa, tak sa zbláznila, nepomáha kastrácia, nič, všetko hneď očúra od kočíka po podložku bábätka, nestíhajú dezinfikovať. Ale ešte sa môžeme zbaviť dieťaťa, lebo mačka tu bola skôr, nie? To sú také príklady, kedy by som po niekoľkých pokusoch povedala, že stačilo, tu natiahneme hranicu. Dieťa je dieťa, zviera je zviera. Ja v tom rozdiel vidím.
Neviem, čo by som robila na tvojom mieste, ozaj nie, je to blbá situácia...Ponaučenie pre každého: ak nechceme mať v byte zviera, netreba ani začínať s niekým, kto také zviera má.
Ináč, neviem, či som psíčkar. Lebo keď odišla naša sučka nemeckého ovčiaka, tak som si myslela, že mi pukne srdce od žiaľu. Ale napriek tomu by som nechcela žiadne zviera mať pri sebe v byte.

Nuž, podľa mňa, pes v byte nie je ideálna možnosť. Nechcela by som.
Ale otázka znie inak.. čo s tým psom urobíš? Necháš ho utratiť? Alebo ako si to tvoj muž predstavuje?
Vy už nemôžete riešiť či áno či nie, ale ako... Pes už existuje.