icon

Veľký pes v byte

3. jún 2025

Dobrý deň. Mám veľkého psa 35kg. Muž ho nechce do bytu. (Mám ho skôr, ako sme sa spoznali s mužom). Prijali by ste kvôli partnerovi/partnerke takéhoto veľkého psa do bytu, alebo by ste taký ústupok nespravili? Zaujímajú ma najmä pohľady nepsíčkarov, či by dokázali takýto ústupok spraviť. Alebo aké riešenie by ste navrhli ?

Strana
z2
abbey1
3. jún 2025

Za mňa pes v byte nie je ideál, ale majú ho tak milióny ľudí, čiže prežijete i vy.
Chápem, že partner nemusí byť movbik zvierat, ale ten pes je tvoj, máš za neho zodpovednosť, čiže na výber nie je.
Teraz žije pes kde?
Ani môj muž nikdy nemali doma v byte zvieratá. Časom sa už v manželstve naučil, a keď mi s dcérou cestujeme, kŕmi psa, kocúra, degu, proste všetko, čo je doma 🙂
A už predycha i psa na gauči 🙂

kvieta
3. jún 2025

Skôr sa Ťa opýtam, či by sa Ty vzdala svojho psa kvôli mužovi?

andreakotesova
3. jún 2025

Za mňa určite nie. U mňa by nemohol byť ani vo veľkom interiéri domu. Bez ohľadu na veľkosť psa.

lentilka
3. jún 2025

Som zvedavá, aké riešenia ľudia napíšu. Neviem si predstaviť, že by som vyhodila psa von či ho dala preč kvôli chlapovi.

akbara77
3. jún 2025

Pes v byte je týranie. A 35 kilovy detto.

kvieta
3. jún 2025

A aká je to rasa? Ja som mala boxera a úplne v pohode v 3-i byte. Keď sme boli u našich v dome, tak isto prespal tú istú časť dňa vo vnútri ako u mňa v byte. Venčenie, vybehanie, udržiavanie poriadku a nie je to problém a hlavne žiadne týranie.

madeincssr
3. jún 2025

No psik je velky zavazok na roky. Chapem teba aj partnera. Velky psik vas bude silno privazovat byt doma, lebo vsade s nim nemozete. Nik v rodine by ho nemohol vziat na dom/dvor tak, aby si s nim zostala v kontakte? Doteraz ste ako fungovali spolu (vsetci traja)? Myslim volnocasove aktivity s prenocovanim, vylety, dovolenky (auto, bus, vlak, letecky...)

biba_18
3. jún 2025
@lentilka

Som zvedavá, aké riešenia ľudia napíšu. Neviem si predstaviť, že by som vyhodila psa von či ho dala preč kvôli chlapovi.

@lentilka ani ja 😲

biba_18
3. jún 2025

aké je to plemeno?
ale neviem či by som chcela takého muža ktorý by chcel odo mňa aby som sa zbavila svojho psa ...

biba_18
3. jún 2025
@akbara77

@akbara77 to povedal kto, ty? záleží aké je to plemeno a ako sa mu venujú ...

loliki
3. jún 2025

Kúpte si dom so záhradou. Tam sa pes aj muž zmestia, len si musia rýchlo vybrať svoje miesto a strážiť si ho. 🙂

tanickalab
3. jún 2025
@biba_18

aké je to plemeno?
ale neviem či by som chcela takého muža ktorý by chcel odo mňa aby som sa zbavila svojho psa ...

@biba_18 Suhlasim. Pes tu bol skor ako muz. Akoze co doteraz o nom nevedel ci ho schovavala v pivnici? 😀

barka1
3. jún 2025

Neviem, ci by som tak to ustupok ako nepsickar vedela spravit. Asi ano. Ale chápem, ked niekto povie nie.
Inak diagnóze "psickar" nie uplne rozumiem. U mna je na prvom mieste človek.

lucia13022023
3. jún 2025

Určite by som psa nepredala/nedarovala/nenechala u rodičov len kvôli mužovi.
Ale, chápem aj pohľad muža, že v byte velkeho psa nechce.

januska12323
3. jún 2025

Čiže muž má byt, ty sa chceš prisťahovať so psom a on ho nechce? Teraz s ním bývaš kde? Na mieste muža by som tiež psa nechcela ale zase na ulicu ho nevyhodím.

melanta
3. jún 2025

Nemám psa a myslím si, že je dosť možné, že by som si s chlapom so psom ani nezačala. Práve preto, že by som psa v byte ani v dome nechcela. Môj názor nepsíčkara na tvoju situáciu je, že ak by som psa či mačku mala, tak by som si nevedela predstaviť vzťah s niekým, kto by môjho psa/mačku nebral ako moju súčasť. Nevzdala by som sa psa kvôli chlapovi. Veď aj ako nepsíčkar viem, že pes je súčasť rodiny.

klotildabazarik
3. jún 2025

Pokial ho nedavas do garsonky tak v pohode 😂ved aky je rozdiel mat psa a decko😂to je uplne jedno😂

rachel36a
3. jún 2025

Nie, pre mňa je pes v byte neprijateľný, a už vôbec nie taky velky

lienka9
3. jún 2025

Kamaratka mala zlateho retrievera a nastahovala sa priatelovi do bytu.zvykol si a vybral si ze je pre neho dolezitejsia ona,ako svoje vlastne pohodlie (s ohladom na plznutie,rozmery psa a pod)..ak ma odmietavy postoj uz teraz,lepsie to nebude :/ ale to je presne tak akoby si kala deti,ak ta lubi berie ta aj s detmi,psami,mackami vsetkym..

madeincssr
3. jún 2025
@lienka9

Kamaratka mala zlateho retrievera a nastahovala sa priatelovi do bytu.zvykol si a vybral si ze je pre neho dolezitejsia ona,ako svoje vlastne pohodlie (s ohladom na plznutie,rozmery psa a pod)..ak ma odmietavy postoj uz teraz,lepsie to nebude :/ ale to je presne tak akoby si kala deti,ak ta lubi berie ta aj s detmi,psami,mackami vsetkym..

@lienka9 hmmm, zaujimal by ma (nielen) tvoj nazor na vec, keby to bolo v opacnom garde. Teda ci by si si do svojho (ultra cisteho, vymazleneho) bytu zobrala byvat milovaneho partnera s jeho velkym psom.

petracandle
3. jún 2025
@akbara77

@akbara77 týranie je čítať takého stupídne komentáre...nezáleží od veľkosti ale od plemena!

Nemecká doga je jedno z najväčších plemien a potrebuje byť v interiéri- by som chcela vidieť ako vy vydržala chudiatko niekde na dvore.

Na zahrade majú psíky koľkokrát menej pohybu ako v bytoch, kde si s nimi idú zabehať každý deň, zatiaľčo len polihujú na záhrade

kiki68
3. jún 2025

Pes v byte je oki, staci dorziavat hygienu, psa dlho vencit, dopriat mu cas vonku. Tak zalezi ako sa dohodnete, ci taky vztah ma buducnost. Psa asi len tak nedas niekde prec.

kiki68
3. jún 2025

My sme mali buldocka, tiez som sa s nim nastahovala k priatelovi, teraz uz muzovi nepsickarovi. Normalne si na seba zvykli a bolo. Chlap mi raz povedal, ze bez toho psa ani netusil, koho mame susedov. Takto ho zrazu ludia spoznavaju 😂 No, tak clovek proste spozna ludi a okolie vdaka venceniu. Psovi byt nikdy nevadil. Hlavne to nebolo plemeno do exterieru.

deti95060810
3. jún 2025

pes bol skôr ako manžel... nebola by som ochotná ustúpiť. pes by mal miesto aj na gauči.

alenka58
3. jún 2025
@petracandle

@akbara77 týranie je čítať takého stupídne komentáre...nezáleží od veľkosti ale od plemena!

Nemecká doga je jedno z najväčších plemien a potrebuje byť v interiéri- by som chcela vidieť ako vy vydržala chudiatko niekde na dvore.

Na zahrade majú psíky koľkokrát menej pohybu ako v bytoch, kde si s nimi idú zabehať každý deň, zatiaľčo len polihujú na záhrade

@petracandle mne môj pes ani na záhrade nechce byť, ťahá sa dovnútra a chodíme venčiť 3 x

ismarela
3. jún 2025

Podľa toho aká rasa, pozerať sa každý deň na slintajuceho psa a utierať to po ňom, každý deň vysávať chlpy ktoré len čo sa o mňa obtrie hneď zostanú na oblečení by som teda fakt nechcela. Plus čím je pes starší tým viac smrdí.

mamutka
3. jún 2025

Vyberáte spolu byt? Nemôžete kúpiť dom?
Či sa planujes sťahovať k chlapovi ktorý ma svoj byt? Je tu zástup diskusií, kde ženy majú rovnaký problém, pes/nepes…”roky sme spolu, vsetko som v byte vynovila z mojich peňazí, vzťah neklape, nemám kam ísť. Úspory menám, všetko čo teraz odložím je BSM ale byt je len jeho, lebo ho mal už predtým” ty si ešte doplň “zbavila som sa kvôli nemu kedysi aj psa. To len tak, skoro mimo tému.
Potom, čo čítam kona by som sa k chlapovi do bývania nikdy nesťahovala. Bud zit vo svojom, alebo kúpiť spoločne.

muchotrafka298
3. jún 2025

Moji susedia maju dvoch velkych loveckych psov v 3-izbovom byte. Su tri dospele osoby a 2 velke psy. Zvladaju to myslim OK. Ostatni v dome to zvladame horsie, kedze ich nezvladaju a odmietaju im davat nahubky pri venceni.

olimuc
3. jún 2025

Mala som ca 50kg v byte (dokonca aj v prenajatom) … ja som tiez doniesla psa do vztahu, ale moj byvaly s tym problem nemal. Ked sme sa rozisli chcel si ho nechat …. Samozrejme, ze pes isiel so mnou. Inac je to tvoj muz alebo frajer? Je to vas byt, alebo jeho? Pokial je to frajer a je to jeho byt, nestahovala by som sa (ano len za podmienky, ze mam vlastne byvanie kt prenajmem a akceptuje psa) … pokial kupujete byt spolu snazila by som sa ho prwsvedcit. Mne by pes domov prist mohol, ale lenzvyknuty byt vnutri a znasanlivy aj k inym zvieratam

klementinka58
3. jún 2025

Manzel mal za slobodna pekinskeho palacoveho psika, ja som to tolerovala, aj ked nebola som z tej rasy nadsena, dost bol uvrcany...Potom ked pes umrel nakolko mal svoj vek, sme si kupili spolocne zlateho retrievera...ten bol super...hlavne sme ho kupovali kvoli synovi, ktory mal vybuchy zlosti no odkedy sme mali psa vybuchy prestali.

Strana
z2