Veterinárne náklady na francúzskeho buldočka
Taká som nešťastná. Máme pár rôčkov psíka, milujeme ho, je to naša láska, ale to koľko peňazí do neho šlo a ešte pôjde už mi ide na nervy.. to je tak chorľavý pes že až… vždy riešime nejaké trampoty so zdravým, alergie má do aleluja- s tým samozrejme prichádza zdravá kvalitná delená strava, vitamíny a podobne- a potom je tu zrazu chudnutie, zrazu zvracanie, hnačky, potom týždeň je ok, potom zase oči zapálene, potom zase uši, kožné problémy a ideme dookola, niekoľko tisíc EUR už ostalo u veterinára a to je v podstate mladý pes… ach niekedy ma to tak vytáča.. teraz mu z ucha niečo vyteká a zas musíme ísť k vet… máte aj vy svojich psov takto chorľavých? Muž je z toho už tiež veľmi na nervy vidím že ľutuje že sme ho kúpili …., jednak nás trápi že je takto chorý a druhý sú tie nehorázne sumy , keby to bolo raz za čas tak ok, ale toto je vkuse niečo :( Je s papiermi, keby niekto chcel vedieť či je od mnozitela, tak nie- nie je
Ano, ako veterinar v dennej praxi mozem napisat, ze sa na to neda povedat nic ine len "ANO, ZIAL, presne toto su buldocky". A ten, kto tvrdi nieco ine, ma doma maximalne tak VYNIMKU, alebo nezazil velku vzorku buldockov. Nonstop su na veterinach francuzske buldocky, ktore su extremne chore, ledva ziju, maju milion diagnoz a majitelov stoja vela penazi a trapenia. Zial, neuvedomuju si to vsetci potenc. majitelia a kupujuci (bez urazky), ktorym ten psik pride mily, chrochtavy a rozkosny. A nie preslachteny - opat bez urazky, ale nazvem to pravym menom.
Ale je okolo toho posledne roky uz tak obrovska osveta, ze neexistuje, ze ak niekto chce kupit tohto psa a co i len trosku informacii cita a zhana, ze sa k nemu nedostanu aj bohate informacie ohladom ich chorlavosti a problemov. Bohvie ako to bude do buducna, niektore krajiny s tym robia poriadky uz od zakonov, kedze zial dopyt stale prevysuje zdravy rozum...
Je mi to luto majitelka, zial, u buldockov je to jednoducho vo vacsine tak. Ovela ovela castejsie, nez u inych plemien. Bez ohladu na PP/bez PP (samozrejme sance Dg u bezPP su este vyssie ako u PP, ale toto je jednoducho problem plemena a nielen mnoziek).
Nie som psickar a nikdy som psa nemala, mám len základne bezne info o psoch. Border kolia = rozumný pes, ktory potrebuje unavovat hlavu; labrador, retriever = vhodný k detom, francouzský buldoček, mops = preslachteny, zdravotne problémy....
Mali ste s tým počítat, ked ste isli do tohto plemena. Teraz už nic neurobite....
Mas pravdu, veterina stoji teraz velmi vela. Poznam a dobre. Ale trapit zvieta nedokazem, tak to znasam. Uz som viackrat povedala, toto je nase posledne zvieratko a potom kolotoc nanovo, zasa nieco zachranujem a zostava to u nas. Nepoucitelna dobracka som. Tak sa viem vcitit do Tvojich pocitov a odlahceniu penazenky
A to ste nevedeli do coho idete? Nepoviem pred 15 rokmi, ale dnes je net plny infos a zial buldocek drzi too 5 priecok na diagnozy. Mali sme buldocka, dozil 12,5 roka, ale bola to rehola, veterina a starostlivost vysli tak cca na novy bavorak. Cize sa bavime od 30tis eur vyssie. Ja som mu skoro cely cas varila, proste velka obeta, povedala by som, ze deti su jednoduchsia agenda ako ten nas pes. Ale laska to bola ako tram, nelutujem jedineho eura. Len to sem tam boli naozaj knap po etickej stranke, aby netrpel. Ale toto sme riesili vzdy s odbornikmi a tym neslo o tie peniaze, nam tiez nie. Islo o neho a jeho dobro. Ale vela ma to naucilo, dalo iny pohlad na zivot vobec. A ten pes mal nadherny zivot podla mna, miloval ludi a oni jeho. Casto som musela zasiahnut, aby mi ho ludia nekrmili gumovymi cukrikmi a kadecim len z toho dovodu, ze on vedel tych ludi zmotat tak za minutu a spracovat ich ako cesto na buchty 😀 Podla mna on nikdy nepochopil, ze nie je clovek, aspon tak sa cely cas spraval.
Kupili ste preslachtene plemeno a teraz sa cudujete.Clovek ma vyberat rozumom.Teraz uz nic,bud ho date z domu alebo budete do neho vrazat dalsie peniaze,moc na vyber nemas.
Francúzke buldocky sú preslachtene psíky, a majú najviac chorôb zo všetkých to si trebalo preštudovať pred kúpou, je to žrút peňazí, čo poznám všetkych vkuse dáke problemy, operácie proste stovky lietajú každý tyzden
Ano, ako veterinar v dennej praxi mozem napisat, ze sa na to neda povedat nic ine len "ANO, ZIAL, presne toto su buldocky". A ten, kto tvrdi nieco ine, ma doma maximalne tak VYNIMKU, alebo nezazil velku vzorku buldockov. Nonstop su na veterinach francuzske buldocky, ktore su extremne chore, ledva ziju, maju milion diagnoz a majitelov stoja vela penazi a trapenia. Zial, neuvedomuju si to vsetci potenc. majitelia a kupujuci (bez urazky), ktorym ten psik pride mily, chrochtavy a rozkosny. A nie preslachteny - opat bez urazky, ale nazvem to pravym menom.
Ale je okolo toho posledne roky uz tak obrovska osveta, ze neexistuje, ze ak niekto chce kupit tohto psa a co i len trosku informacii cita a zhana, ze sa k nemu nedostanu aj bohate informacie ohladom ich chorlavosti a problemov. Bohvie ako to bude do buducna, niektore krajiny s tym robia poriadky uz od zakonov, kedze zial dopyt stale prevysuje zdravy rozum...
Je mi to luto majitelka, zial, u buldockov je to jednoducho vo vacsine tak. Ovela ovela castejsie, nez u inych plemien. Bez ohladu na PP/bez PP (samozrejme sance Dg u bezPP su este vyssie ako u PP, ale toto je jednoducho problem plemena a nielen mnoziek).
@colsami Zdravim,trosku odbovim od temy ale neda mi nespytat sa odbornika.Ako vnimate po zdravotnej stranke Velkeho svajciarskeho psa?
Chápem tvojmu rozčarovaniu, lebo ono to fakt už nie je len o láske k psovi, ale aj o únave, psychickej aj finančnej. Máme síce len 2,5 ročnú fenku čoko labradora, ale nikdy sme zatiaľ neriešili zdravotné problémy. Bohužiaľ, často sa to stáva aj pri psoch s papiermi (jak už bolo spomenuté vyššie), niektoré plemená sú tak prešľachtené, že si nesú celý rad zdravotných problémov. A chovatelia to nie vždy priznajú, lebo papier nie je záruka zdravia, bohužiaľ.. 🤷🏻♀️ tu nie je moc toho na výber, než len ho dať preč, ak to nezvládate alebo sa s tým zmieriť, že taký je. Držím palce pri rozhodovaní, aby bolo správne. 🙂
Tak jasne, že z domu ho preč nedáme, to nám ani len v kútiku mysli nenapadlo, patrí k nám do rodiny a nejak budeme ďalej bojovať, len človek stále dúfa, že to je to posledné alebo niečo nie vážne a vždy ideme dookola a vždy je chorý nech sa snažíme ako vieme….
Tak jasne, že z domu ho preč nedáme, to nám ani len v kútiku mysli nenapadlo, patrí k nám do rodiny a nejak budeme ďalej bojovať, len človek stále dúfa, že to je to posledné alebo niečo nie vážne a vždy ideme dookola a vždy je chorý nech sa snažíme ako vieme….
@anonym_autor viem ako sa citite, pre dobro toho psa clovek dufa
@anonym_autor Rozumiem a drzim palce. Zial to su buldocky. Ja napr som zvieratka vzdy adoptovala a osobne som si vzdy vyberala tie “najskaredsie” lebo aj ony si zasluzia, lasku… vacsinou sme vet navstivili 1x do roka. teraz moja posledna, ma 11r mam ju od jej 4och rokov a 6,5r sme k vet chodili 1x do roka (mix staff/ angl buldog). Posledny rok ju chytil mocak a to bol kolotoc, ani pisat sa mi nechce. Dopracovali sme sa k e.coli v moc cestach. Bolo to nesmierne narocne aj psychicky (trhalo mi ❤️ vidiet, jak ten 🐶 trpi a neviem jej pomoct) a v neposlednom rade aj financne a nelutujem ani cent.
Nasi znami riesia toto iste. Nonstop u veterinara a lamentuju nad tym, kolko penazi tam uz minuli. Tiez maju francuzskeho buldocka. Hovorila som im to predtym, nez si ho kupili, ze toto nie je dobra volba, pretoze to plemeno je preslachtene a psy su chorlave (v niekolkych krajinach je toto plemeno uz zakazane chovat), tak vraj oni mu zabezpecia nadstandardnu starostlivost a urcite chory nebude. Komu niet rady... 🤷♀️
Vybrať si take plemeno a ešte papierové....čo si očakávala?? Mám 7 psov z ulice a osád, a su na nezaplatenie. Najdrahší bol ten čo ležal s polamanymi kosťami pri diaľnici, lebo potreboval osteosyntezu dvoch končatín. Ponúknite ho niekomu komu nebudú náklady na liečbu vysoké.
Tiež veľa problémov sa dlhodobo dá riešiť prírodnými produktami: Reishi Plus je vynikajúci výživový doplnok o psov s alergiami a intoleranciami atď... Humac by som pridávala 0,5% do stravy atď...
@anonym_autor My máme 10 ročnú mopsinku a to je to isté v ružovom. Mali sme dve, žiaľ jedna dostala anafylaktický šok po uštipnutí včelou a umrela mužovi na rukách, kým stihli prísť na veterinu. Staršia sa drží, má špeciálnu diétu proti tvorbe struvitov v moči, sem tam ideme na biologickú liečbu pri alergii. Ale máme ju poistenú a tieto náklady nám z 80 percent prepláca poisťovňa. Inak je to neskutočne dobrý psík, miluje ľudí, hlavne deti, je pokojná a veľmi pritulná. Najradšej ležka pri niekom na gauči a nechá sa hladkať. Ja neľutujem ani minútu a ani cent. My máme veterinára, za ktorým kvôli cene, rýchlosti vybavenia a starostlivosti chodia až z Bratislavy. Sme zo Seredi.
No bohužiaľ to sú buldočkovia...príprav sa na to že vekom to môže byť ešte horšie..srdce ,problémy s dýchaním a mnoho ďalších diagnóz a hlavne dohľadom citlivého trávenia ..
Zameraj sa hlavne na tie alergie ,robili mu testy ? Ako dopadli?
Infekcie oči/uši budú v jeho prípade s najväčšou pravdepodobnosťou sposobovane práve tými alergiami

tiež sme mali papierového a tiež bol “vadný kus” (slová mojej kamošky). my sme ale nikdy neľutovali - teda, ja určite nie a muž ak hej tak to nikdy nepovedal predo mnou nahlas… mali sme ho 10 rokov a boli to krásne roky, nikdy by som ho nevymenila 🥰 syn ho nosí na krku, tak veľmi si ho chce pripomínať…