icon

Výbava pre psíčkarov – čo by nemalo chýbať?

5. feb 2025

Ahojte. Čo myslite že yb nemalo chýbať vo výbave “psíčkarov” . Budem rada za hocijaké nápady a postrehy

rozculena
5. feb 2025

najprv napíš,čo všetko už máš

zuzanita1609
5. feb 2025

Košík, vodítko, sáčky na hofínka...podľa prostredia. Na dedine za humnami, stačí stopovačka,hafan s reflexnými prvkami a hlavne poslušný pes. V meste by som psa nemala,to skôr škrečka 😁.

autor
5. feb 2025

@rozculena máme v podstate všetky základne veci ( obojok, vodítko, postroj, stopovačka, puller) Hľadám nejaké dobré vychytávky ešte čo by sa zišli.

rozculena
5. feb 2025

https://arazoo.sk/product-slo-5614-TRIXIE-Junio...
https://arazoo.sk/product-slo-17746-NUXIE-R-Spo...
čuchací koberec
stojan na misky,záleží,akého máš psa,nízkemu plemenu to netreba
hebene,kefy,.............

ukgirls
5. feb 2025

skladacia miska na vodu, tasticka okolo pasa na sacky na hovinka plus granule za odmenu (treats), voditko u nas natahovacie ale aj normalne, kedze moj je chlpac- tak niekolko hrebenov kvalitny sampon ,kondicioner plus sprej na chuchvalce, niekolko uterakov-jeden cestovny , flasa na vodu klasika, moj sa viacmenej vzdy u.rie tak v aute je aj velka flasa na oplachnutie zadku ... doma kopa hraciek,kosti na zuvanie a kefka na zuby-este zabalena nepouzita :D u nas must have su zabrany na dvere-kedze chodi macke vyzierat wc-nechutne ale stava sa takze ich mam oddelenych ..

ikonica
5. feb 2025

My kedze chodime aj na dlhsie tury tak nosime aj misku na vodu, nejaka lopticka (hracka na vonku i na doma), muz s nou chodi behat tak ma aj take speci voditko na beh, aspon kym su na sidlisku, v lese uz nie.... V aute ak je na sedadle, tak nejaku podlozku a tiez nejaky postroj pre bezpecnost. Vacsinou cestuje v kufri, prepravku nemame, tak treba nejaku podlozku a dali sme aj mrezu lebo sa stale tahala dopredu k detom... Na srst mame furminator... Treba ti kliestiky na nechty ak nepojdes k vetovi ci do salonu, nieco na odstranovanie zubneho kamena...

janagem
5. feb 2025

Jedna vec čo u nás má úspech, lebo jeden pes je divoký (ale ona sa aj našla urpsotred hôr takže taká divokost jej ostala xD) tak máme v aute v kúri veľkú skladaciu textilnú klietku. Takisto máme klietku aj doma, moji psi sú na klietky naučení, cítia sa tam v bezpečí - takže tam majú utociste plus keď cestujem tak je v aute v klietke v pohode.

lunetak
5. feb 2025

Niečo na zamestnanie hlavičky a odreagovanie sa - čuchací koberček, lízacia podložka, hlavolam, kong ale u nás má najvacsi uspech hracka na pamlsky snoop 🙂 ale kludne sa vselijake taketo hracky na pamlsky interaktivne daju vyrobit so stareho uteraku alebo rulicky od toaletaku 🙂 vdaka takymto aktivitam mozem povedat ze nase stena potom nemalo cas a myslienku vymyslat co vyvedie doma a nikdy sme nic nemali okusane 🙂 tak isto teda nejake pamlsky/hracky na okusovanie

7miriam77
5. feb 2025

Psí šampón, kefa,pelech,.... piškótky 🙂😆

zic
5. feb 2025

hlavne pes by nemal chybat 🙂

luccija
5. feb 2025

Fľaša na výlety mne tá skladacia nevyhovovala, oblečenie, prenosku, deku, pásy na priputanie do auta

zojazoja
5. feb 2025

"Sprej" na čistenie uši.

gribka1
5. feb 2025

Chladiaca podložka na leto, podľa rasy oblečenie.

rozculena
5. feb 2025

väčšinou som si psov strihala sama,takže strojček na strihanie srsti,klieštiky na nechty

jumama
5. feb 2025

Ak byvate v byte, suhlasim, ze zide sa vam v lete chladiaca podlozka. Ak budete mat od steniatka, zidu sa vam jednorazove podlozky, naucite psa cikat iba na to, na jednom mieste... stena sa uci cikat vonku dlhsie, cez den to mozno stihnete ist vela von, ale nevydrzi vam spociatku celu noc. Tak ked nechcete aj v noci chodit von, tie plienky pomozu. Nas vedel az ked mal 4,5 mesiaca cikat vonku bez nehod doma.

ace123
5. feb 2025

Tak tie bezne ti asi hovorit nemusim ale na vycesavanie je najlepsi trimovaci hreben Andis. Je vhodny na podsadu na dlhosrste plemena. V tych plznucich obdobiach skvely aj ked nvm ake plemeno mas. Taktiez sme zistili ze celotelovy obojok je lepsi ako klasicky okolo krku lebo psy nevychovane tahaju a tlacia si na hrtan. Mozu si ho tym aj poskodit a mat trvale nasledky ako stencenie hrtana a chrapanie. Nasa zacala z nicoho nic chrcat po veceroch tak sme presli na celotelovy a nevychovana je stale ale aspon jej voditko netlaci na hrtan a uz nechrci. Taktiez lopticky cervene znacky kong su lepsie ako klasicke zelene tenisaky, dobre sa odrazaju a daju sa umyt. Pelech najlepsi taky co ma vyvyseny okraj, pes ked lezi si moze nan polozit hlavu a ma nieco za chrbtom tak sa citi bezpecnejsie. A zubna pasta pre psa sa nam osvedcila virbac cet enzymaticka s prichutou hydiny. Chuti jej a rozpusta aj plak tak ak sa clovek nevie dostat vsade s kefkou aj pasta pomoze.

ace123
5. feb 2025

A este som zabudla ze roztok na cistenie usi a stikatko na pazuriky. Treba ucit od malicka na to aj na cistenie zubov. Z dlhodobeho hladiska clovek usetri u veterinara nemale peniaze a zdravy chrup u psa je rovnako dolezity ako u ludi.

sandrasstini
5. feb 2025

Okrem pelechu misiek voditka mame reflexny postroj, skladaciu misku na vodu na cesty, nahubok, lizacia miska, mska proti hltaniu, podla psa kabat ci prsiplast, za mna psia pasta enzymaticka a my pouzivame sonicku kefku, mali sme na zaciatku aj velku klietku. Obojok ci tabletka na klieste, pinzeta a klieste na nechty, ale tieto veci riesim u veta ja. Napr co sa tyka chladiacej podlozky raz na nej lezala, ale mame ju keby si to rozmysli. Hracky hlavolami na zabavenie a uz len vela vela lasky! 🙂

ikonica
5. feb 2025

@sandrasstini nad sonickou som tiez uvazovala.. znasa to v pohode? Neviem ci by nasa davala taketo umyvanie, uz len kvoli zvuku a vibraciam. Umyvate kazdy den? My sa snazime aspon raz za cas davat 'cerstve' kosti, hoci potom ma trocha problem s travenim alebo aspon tie tycinky na zuby a tiez mechanicky odstranujeme uz vzniknuty kamen. Isty cas sme pridavali aj nejaky prasok, ktory mal eliminovat povlak ci kamen, ale nemam pocit, ze to fungovalo...

ikonica
5. feb 2025

Este si kupte vidlicku na vytahovanie kliestov... A samozrejme nejako rieste parazity vonkajsie i vnutorne...

sandrasstini
5. feb 2025

@ikonica hej, a to som jej necistila od mala ale ked bola starsia, je z utulku. Takze bola 2x aj u veta na cisteni. Napr vysavacu ci fenu sa boji, takze som najprv cistila bez pasty a tu mala za odmenu na konci. Ked vidi kefku teraz hned si liha uz a caka 😀
Kupila som detsku sonicku, moja ma 7,5 kg takze ta staci. A ide to za mna sto x lepsie ako s obycajnou kefkou alebo s tym naprstkom.
Tie kosti na zuby su za mna 0 bodov, davali sme ale mala som pocit ze to nic nerobi a kosti nejedava ani palicky, parohy ci hracky neoskusuje takze si to nema ako oskrabat ten kamen. Nie cistim tak 2x tyzdenne

ikonica
5. feb 2025

@sandrasstini no vyskusame asi.. mame detsku sonicku kefku, ktoru nikto nepouziva uz... A pastu ktoru davas? Inac nasa je vacsia, ma 27 kg.

sandrasstini
6. feb 2025

@ikonica urcite vyskusajte ta detska bude tiez ok, len dlhsie to zabere ked mate velkeho psika. Teram mame tuto

maxiva
6. feb 2025

Lekárničku pre psy.. Keď si zatrhne pazur, alebo poreze labu... Šikovná vec

ikonica
6. feb 2025
dobryden
8. feb 2025

Hlavne sacky na hovna a flasu na vodu,ak obsti nejaku lavičku,vchodové dvere panelaku(ano) tak to poleje vodou,to troska ten moc zneutralizuje.

lujza123
8. feb 2025

Za mňa:

- nekupuj šteniatku drahý pelech, hlavne nie takému co bude aj vonku byvat. Väčšinou to skôr či neskôr rozkúskuje. Super sú rôzne koberčeky, dečky zo sekáča za pár eur, poslúžia a nemrzi ta ked to občas psíkovi “vybuchne”
Parádny pelech kúp psovi až ked bude dospely

- postroj, skladacia miska na vodu a nejaká dobra kniha o výchove

karolina553
8. feb 2025

Pelech, obojok, vodítko, oblečenie na zimu, loptičky, nejaké lano na hryzenie, koberček, deky, cikací koberček alebo noviny(my sme to používali prvé mesiace na učenie na vonka), interaktívna hračka do ktorej schovať pamlsky, kefu, uteráky, vlhčené utierky(na labky keď príde z vonka), šampón, odmeny samozrejme😉(na začiatok psie piškotky), fľaša na vodu a nezabudni teplomer

nynia
10. feb 2025

Ja sa drzim pravidla menej je niekedy viac takze kvalitny obojok, kratsia vodzka, dlha vodzka (na ucenie privolania), pelech, miska na vodu a krmivo, ak pes nema podsadu hrubsie a tensie oblecenie do nepriazniveho pocasia, aspon jedna treningova, aportovacia a natahovacia hracka, sacky na exkrementy, utetak, kefa. Ak pes nebude chodit do salona aj sampon a kondicioner, kvalitne krmivo. Napr. Ja odmeny nedavam max ked ostava sama doma dostane na hryzenie funkcny pamlsok alebo kralicie usi. Pri vycviku davam dennu krmnu davku na zaciatku a potom fungujeme len s vycvikovou hrackou.

laronsk
Odpoveď bola odstránená