Vydrží váš pes celý deň bez cikania?
Keď ste v práci, vydrží váš pes necikat? Máme Yorkshire, doteraz som bola doma ale nastupujem do práce. V noci problém nemá,ale cez deň bol zvyknutý ísť von 4-5 x.tsk mám obavy,či to nie je dlhá doba...
@biglovemom ďakujem za radu, čítala som o tom ale popravde sme neboli dôslední, keď sme ju zavreli v izbe tak plakala najviac nonstop ,keď ju necháme v celom byte tak je to lepšie, plače v intervaloch, keď už prichádzame domov tak to počuje a jasne ,ze je vtedy ticho ,len na kamere vidím ako narieka . Už keď počuje auto parkovať na dvore (sme taky malý bytový dom a my sme na prízemí tak počuje) stíchne . Keď prídeme dnu a ideme ju mojkat skučí nám aj na rukách kým sa vysťažuje. Zo začiatku ju ignorujem, pochválim, ze je sikulka a krásne čakala a až potom ju beriem mojkat ale len kúsok, a už pokračujem v bežnom chode. Každé ráno je chvíľu sama kým odnesiem dcéru do školy, potom sa vrátim, idem do obchodu tak aj vtedy je sama ,keď idem do prace tak kým môžem pre nu prísť tak je okolo 1,5hod sama , takto fungujeme stále, s výnimkou prazdnin a víkendov kedy je nonstop s dcérou. Určite robime chybu v tom ,ze sme mäkkí a keď to nie je nevyhnutné tak jej nespôsobujeme tento stres a smútok :-/ berieme ju vsade kde sa dá aj keď by sme nemuseli, je to náš prvý psik tak sme z nej pototo🙈
@20erika07 no naša musela byť fakt sama od malinka, takže vtedy bola ešte bábätko a furt len spala... Tak si asi tak prirodzene zvykla, že ráno ostáva sama... Nerobilo jej to problém. Vaša je už staršia, tak možno naozaj je to aj tým, že ste s ňou stále bolí...
Psi mechúr je úplne inak usposobeny ako ludsky, vydrzi nemocit. Mali sme yorka, ktorý mal noviny(vtedy ešte podlozky neboli), na ktoré chodil cikat, keď nevydrzal, ale zväčša vydrzal.
Panebože 🤦♀️
1. Pes má iný močový mechúr ako človek
2. Pes do seba netlačí 2 litre vody ako človek
3. Pes cez deň keď je sám a nemá podnety SPÍ - a vy tiež v noci nechodíte xkrát na WC či áno?
4. Stačí ísť na akékoľvek sídlisko. Hádam každý desiaty človek má psa. Myslíš si, že tie tisíce ľudí má možnosť chodiť venčiť psa každé 4 hodiny alebo si ho nosiť do práce? 😃😃
Podotýkam, bavíme sa o mladých, zdravých psoch
Odporucam podlozku na cikanie, nech sa netrapi, ked to je dlha doba
Odporucam podlozku na cikanie, nech sa netrapi, ked to je dlha doba
@veronika150999 som veterinar, odporucam najst si niekoho na vencenie alebo vyuzit podlozku. Pes, ktory ma moznost vymocit sa az po 8 a viac hodinach, konci s chorobami mocaku a obliciek.
TY za 9 hodin nejdeš ani raz na malu potrebu.Toto snad nemysliš vážne.9 hodin čakať na malu potrebu.Dlha doba len mi vysvetli kto nejde 9 hodin na malu potrebu.Príklad pôjde von o 7 a potom 16 preboha. Hlavne ked píšeš že každy deň je zvyknuty ísť 4 až 5 krát von. A teraz bude čakať 9 hodin.
@alickapusinka 8-9 hodín pes vydrzi.Co si myslíš ze všetci majitelia psov chodia v noci vencit?Vyvencia večer a potom rano
@lenka188 ja premýšľam načo takí ľudia vôbec majú doma zviera. Nehnevajte sa ale vyskúšajte si vy byť takto celý den
@mizoko a v noci co myslite ze psy chodia doma na záchod alebo všetci majitelia vencia v noci psov?Vyvencia večer a potom ráno.Pes ma prispôsobený mechúr na to aby vydržal 8-9 hodín.A vydrzi aj viac😉😉😉
Že brať do práce, ja som tu už čítala asi všetko.. 🤣 ja napríklad do práce nesmiem zobrať ani deti, nie to ešte psa.. ale hej, nabudúce to skúsim, určite mu tam bude super medzi vysokozdvižnými trubiacimi vozikmi, buchajucimi paletakmi, možno to prežije 😏 nie každý robí v kancelárii za stolom a môže sa zobrať na prechádzku kedy chce..
Ja mám dvoch psov a 9h je doba kedy úplne v pohode vydržia.. a to som bola 10r doma s detmi - staršieho psa máme yorka.. máme ich zvyknutych, že aj keď ideme na celodenny výlet tak vedia vydržať, do 9h vždy prídeme domov..
Robím to tak, že pred odchodom ich vyvencime a keď odchádzame dávam nejakú zuvaciu kosť, nech sa aj majú s čím zabaviť ešte mimo dostatku hračiek čo majú.. prístup majú do celého prízemia.. aj tak celý deň zväčša spia.. keď sa vrátime idú hneď von..
Vydržať vydrží, keď ho to naučíte že sa bude proste odteraz chodiť menej často cikat.
Ale suseda toto napriklad vyriešila tak že okolo obeda jej chodia 2 osoby (podla toho kto stiha) venčiť psa na dlhsie a je to pre toho psika znesitelnejsie ze nemusi drzat plny mechur od rana do vecera ale vie ze naobed ho pridu vyvencit 🙂
Celý deň ? To myslite koľko. Že ho o koľkej ráno ráno vyvencite a potom kedy večer ? Akože poviem toľko. Ráno vás pustím sa vy…. A potom až večer. Či by bolo príjemne. Fenky aj podľa veku. Starší potrebuje častejšie. Vy ste ho vencila 4 x denne je na to zvyknutý. Takte tento príspevok mi príde ako žart. Naučte ho teda na podložku. Ale či sa naučí ak je starší. A nikdy to tak nerobil.
Celý deň ? To myslite koľko. Že ho o koľkej ráno ráno vyvencite a potom kedy večer ? Akože poviem toľko. Ráno vás pustím sa vy…. A potom až večer. Či by bolo príjemne. Fenky aj podľa veku. Starší potrebuje častejšie. Vy ste ho vencila 4 x denne je na to zvyknutý. Takte tento príspevok mi príde ako žart. Naučte ho teda na podložku. Ale či sa naučí ak je starší. A nikdy to tak nerobil.
Tak to je ok. Aj my tak vencime. Ste písala do večera.
Tak to je ok. Aj my tak vencime. Ste písala do večera.
@darinkal jemine nie. Síce niekto venčiť 2-3x denne, ale my sme vždy 5x.
Áno my ráno. Poobede. Večer. Už ma 12. Už sa jej nechce moc chodiť von. Väčšinou prespí. Ale 3x musí byt.
Tak ak pojdee o 6 rano na vencenie a potom o druhej poobede a potom vecer este. Tak to psik vydrzi...len ho musite naucit na ten rezim ze bude chodit von menej casto
Tak ak pojdee o 6 rano na vencenie a potom o druhej poobede a potom vecer este. Tak to psik vydrzi...len ho musite naucit na ten rezim ze bude chodit von menej casto
@nebuska no len malá som mat na to ešte dva týždne, nakoniec od pondelka už nastupujem do práce....no uvidím ako to bude...

@biglovemom ďakujem za radu, čítala som o tom ale popravde sme neboli dôslední, keď sme ju zavreli v izbe tak plakala najviac nonstop ,keď ju necháme v celom byte tak je to lepšie, plače v intervaloch, keď už prichádzame domov tak to počuje a jasne ,ze je vtedy ticho ,len na kamere vidím ako narieka . Už keď počuje auto parkovať na dvore (sme taky malý bytový dom a my sme na prízemí tak počuje) stíchne . Keď prídeme dnu a ideme ju mojkat skučí nám aj na rukách kým sa vysťažuje. Zo začiatku ju ignorujem, pochválim, ze je sikulka a krásne čakala a až potom ju beriem mojkat ale len kúsok, a už pokračujem v bežnom chode. Každé ráno je chvíľu sama kým odnesiem dcéru do školy, potom sa vrátim, idem do obchodu tak aj vtedy je sama ,keď idem do prace tak kým môžem pre nu prísť tak je okolo 1,5hod sama , takto fungujeme stále, s výnimkou prazdnin a víkendov kedy je nonstop s dcérou. Určite robime chybu v tom ,ze sme mäkkí a keď to nie je nevyhnutné tak jej nespôsobujeme tento stres a smútok :-/ berieme ju vsade kde sa dá aj keď by sme nemuseli, je to náš prvý psik tak sme z nej pototo🙈
@20erika07 Chapem ze prvy pes …😅 len ty nevies co bude o rok -dva -pät
Ako sa zivoty zmenia , pes nebude nauceny byt sam a bude problem.
A tym ze pes neni nauceny na to ,trpi vlastne aj on .