Zlatý retriever ako ideálny spoločník do domu
Máme dom so záhradou, ale fenku chceme mať vo vnútri. Teda taký je plán. Máme malé (5r) dieťa, chceme aby bol pes našou súčasťou. Po dlhom rozhodovaní o plemene padlo rozhodnutie na zlatého retrievera. Keď máte nejaké typy aké plemeno by sme ešte mohli, kľudne sem s nimi. Naše požiadavky sú stredné, prípadne väčsie plemeno, spoločenské, ľahko vycvičiteľné čiže nie nejaké extra tvrdohlavé, a aby zvládal dlhé prechádzky, ľahkú turistiku no v daždivom počasí aby mu stačilo vyvenčiť prípadne krátka prechádzka a potom leňošenie s nami a hry prípadne ľahké cviky vo vnútri… asi som rozpísala všetko. No ja by som aj vyžlu, weimara… ale to je veľmi energický pracovný pes a ten by u nás trpel
@anonym_autor je to skvely psik k detom... chlpy vsade :D
Mali sme. Labrador-retrievera (… nikto nevie, bol z utulku) dokonaly pes … ale ano plzol, povydavalo sa. Babatko prislo neskor ako pes a bolo to superz Nami cviceny nebol, pretoze nebolo treba. Jedine, co mu chybalo bolo vediet rozpravat a dozit sa minimalne o 20 rokov viac (co je nerealne, ale bol proste uzasny povahovo a na vyzor pan pes)
Myslim ze ste dobre vybrali.
Za mňa pes s podsadou nepatrí do interiéru. Mám takého a je to môj prvý a posledný - každý deň vysávam, v období presrsťovania aj 2x denne a aj tak sú chlpy a to kefujem denne max obdeň, keby nie tých chlpov je ešte viac, o oblečení ani nehovorím ako tam sa to lepí stačí len jemné obtretie a už sú chlpy. Takže ak vnútri stredné alebo veľké išla by som jedine do pudla. Ak na záhradu tam je tých možností viac.
Za mňa pes s podsadou nepatrí do interiéru. Mám takého a je to môj prvý a posledný - každý deň vysávam, v období presrsťovania aj 2x denne a aj tak sú chlpy a to kefujem denne max obdeň, keby nie tých chlpov je ešte viac, o oblečení ani nehovorím ako tam sa to lepí stačí len jemné obtretie a už sú chlpy. Takže ak vnútri stredné alebo veľké išla by som jedine do pudla. Ak na záhradu tam je tých možností viac.
@anonym_f0f09c Zlatého Retrievera na dvor určite nie, je to jedno z plemien najviac naviazaných na ľudí, trpel by tam.
@anonym_f0f09c Zlatého Retrievera na dvor určite nie, je to jedno z plemien najviac naviazaných na ľudí, trpel by tam.
@mikasa_ackerman kamoška je dlhoročná chovateľka zlatých retrieverov, má dokopy 7 chovných súk a psov, žijú vonku a zaručujem, že netrpia. Dnu chodí maximálne suka kvôli šteňatám na tých pár týždňov v roku. To ako bude pes naviazaný na človeka je o prístupe nie plemene.
@mikasa_ackerman kamoška je dlhoročná chovateľka zlatých retrieverov, má dokopy 7 chovných súk a psov, žijú vonku a zaručujem, že netrpia. Dnu chodí maximálne suka kvôli šteňatám na tých pár týždňov v roku. To ako bude pes naviazaný na človeka je o prístupe nie plemene.
@anonym_f0f09c porovnávaš neporovnateľné - je veľký rozdiel, či sú vonku 2+ psy (a teda tú potrebu spoločnosti si vedia naplniť do veľkej miery aj sami) alebo je vonku jeden zlaťák sám.
@anonym_f0f09c porovnávaš neporovnateľné - je veľký rozdiel, či sú vonku 2+ psy (a teda tú potrebu spoločnosti si vedia naplniť do veľkej miery aj sami) alebo je vonku jeden zlaťák sám.
@wolf_ lenže ona ich nemá vypustené celý deň spolu. Takže porovnávam porovnateľné je jedno, či ten čas pes trávi s inými (príklad denné venčenia) a potom druhú časť s človekom (starostlivosť, hra, tréning, prechádzka, výlet...) alebo len s človekom (samozrejme jediný rozdiel nestačí vypustiť psa a ísť do domu ale treba sa mu ten čas venovať).
Ale keď niekomu nevadí mať všetko od chlpov nech aj takého psa má dnu ale ja mám rada čistotu.
My sme mali retrievera. Bol strašne inteligentný, nevycvičiteľný, robil si čo chcel, hlavne vkuse utekal. Toho psa sme nevedeli udržať doma. A špecialita všetkých retrieverov je valanie sa vo všetkom, v 💩, v blate, v mlakach... a milujú vodu, všade plávajú.
Na deti bol úplne super, keď prešlo okolo neho dieťa s rozkom alebo koláčikom, veľmi jemne a nežne mu ho vybral z ruky a zožral 🤣🤣. Ale nechal sa ťahať za uši, skákať po sebe, od deciek si nechal všetko.
@mikasa_ackerman no to ani nie, náš odmietal byť vnútri, trpel tam a teda naviazaný nebol vôbec, bez problémov od nás odišiel. A nebol sám. Susedia mali dvoch po sebe a povahovo presne to isté. Kamoši mali tiež retrievera a veľmi podobná zdrhacia valacia povaha. Ďalší kamoši to prežívajú akurát teraz a nepomohla ani kastracia
@wolf_ lenže ona ich nemá vypustené celý deň spolu. Takže porovnávam porovnateľné je jedno, či ten čas pes trávi s inými (príklad denné venčenia) a potom druhú časť s človekom (starostlivosť, hra, tréning, prechádzka, výlet...) alebo len s človekom (samozrejme jediný rozdiel nestačí vypustiť psa a ísť do domu ale treba sa mu ten čas venovať).
Ale keď niekomu nevadí mať všetko od chlpov nech aj takého psa má dnu ale ja mám rada čistotu.
@anonym_f0f09c ani som samozrejme nepredpokladala, že by boli 24/7 pustení spolu, a napriek tomu môj komentár platí
Uvažovala by som o bishonovi
@mikasa_ackerman no to ani nie, náš odmietal byť vnútri, trpel tam a teda naviazaný nebol vôbec, bez problémov od nás odišiel. A nebol sám. Susedia mali dvoch po sebe a povahovo presne to isté. Kamoši mali tiež retrievera a veľmi podobná zdrhacia valacia povaha. Ďalší kamoši to prežívajú akurát teraz a nepomohla ani kastracia
@tilly mali ste Zlatého Retrievera s PP?
@mikasa_ackerman ? nas mal budu vonku, ale chodil do vnutra, bol sikovny, vedel si otvorit dvere s kluckou. je pravda, ze mal rad spolocnost, ale chodil dnu, von... v zime bol jasne ze doma pred krbom, ale vacsinu dna behal na zahrade...
@tilly mali ste Zlatého Retrievera s PP?
@mikasa_ackerman nie. Psa sme kupovali pred 24 rokmi, vôbec som neriešila množky, papiere apod. Nebolo toľko informácií. Predtým sme mali PP psa, ale to kupoval môj otec.

mali sme 10 rokov zlateho retrievera vnutri, problem chlpy vsade aj ked denne si vysavala, proste extra velke mnozstvo chlpov, od sedacky, podlahy stacilo ze sa obtrel alebo presiel a padalo to z neho aj ked sme denne vonku vycesavali. Inak povahovo pes super, inteligentny, k detom perfektny....