icon

Znechutenie z pomoci pre zvieratá

24. sep 2025

Milujem zvieratá už od detstva, vyrastala som v dome kde boli stále nejaké, okrem hospodárskych aj psy a mačky. Niekoľkokrát sme si nechali mača, ktoré nám nejaký dobrák prehodil cez plot. V dome však ostali už len moji rodičia ktorí majú svoj vek, ja bývam v meste, v malom byte. Keďže tu nemám priestor na držanie psov a mačiek, aspoň pomáham ako sa dá. v poslednom čase som čoraz viac znechutena nielen z ľudí, ktorí zvieratká vyhadzujú a zanedbávajú, ale aj z ľudí ktorí ich majú zachraňovať. Podľa mňa keď sa človek rozhodne niečo také robiť, tak musí rátať s tým že to nie je jednoduché. Dosť ma mrzí že tá komunikacia z ich strany je nepríjemná, ba priam až agresívna často. Stačí že niečo niekto napíše, ani nie kritiku, už mu píšu že nech nemá blbé poznámky a radšej pomôže. Niekto zviera polutuje na FB a už komentár že keby miesto vypisovania radšej poslal peniaze na liečbu. Mám nastavené aj trvalé prikazy, aj pomôžem keď sa dá, ale proste netlačim tie peniaze. O citovom vydieraní ani nepíšem. Faktúry sa samé nezaplatia, ale už to nie je o Tom že aj malo pomôže, že hocičo aj zdieľanie či komentár pomôže, už hneď len pošlite peniaze alebo si zoberte zviera k sebe a buďte ticho.
Máte aj vy taký pocit? Alebo mám len nešťastie na organizácie ktoré sledujem?

Strana
z2
biba_18
24. sep 2025

nič z toho som nezažila a podľa mňa to priveľmi prežívaš ...

anonym_3d2e33
24. sep 2025

obcas mi vybhne na fb prispevok z utulkov a veru takych komentarov je tam viac ako dost .. uz to ani necitam len preskakujem ..zial niektory to prezivaju az moc a iny vobec ci malo ... neda sa pomoct kazdemu a neda sa ani vyhoviet kazdemu .. pomahaj kolko vladzes-svedomie mas ciste a takychto ludi hold musis vyfilytovat zo zivota,lebo aj tak ty s najvyssim osocovanim najmenej pomahaju

zmrzlinka2021
24. sep 2025

@anonym_autor

Čo niečo napíšeš? Lebo aj to je podstatné....

anjelicek26
24. sep 2025

Vyber si jednu organizaciu a aktivne tam pomahaj, ja to tiez tak robim... nezachranim svet, ked pomoc rozdelim do sto kvapiek... fb/insta a veci tomu podobne som prestala asi rok a pol dozadu prakticky sledovat, odstrihla som sa komplet, nemam na to cas a prakticky mi to dost pomohlo sustredit sa na ine veci...

sissy27
24. sep 2025

@anonym_autor mne tiež občas vyskakujú príspevky rôznych útulkov, ale podporujem len jeden jediný, aj to nie útulok ale záchrannú stanicu pre divo žijúce zvieratá. Ale teda vidím, že niektoré tie útulky fakt hrajú na city, červené veľké písmo, "posledná šanca, inak bude utratený", výkričníky... no ako sorry, nemôže spasiť celý svet a nechcem byť doslova tlačená do takýchto vecí. Ďalšia vec čo absolútne nechápem, je "záchrana" pouličných mačiek. Akože odchytiť, vykastrovať, preliečiť ak treba a pustiť tam kde bola - ok. Ale nie že zoberiem mačku z ulice a hľadám jej nový domov preboha. Veď tých mačiek je nekonečno a teda vidím to u nás na sídlisku - tiež ich tam pár máme, ale očividne sú spokojné tak ako sú. Jeden kocúr ten má snáď 20 rokov a nevyzerá nešťastný 😀
Takže pomáhaj tam, kde to má pre teba zmysel a v takej forme, ako uznáš za vhodné. A ak si niekto neváži tvoju pomoc, tak si ju ani nezaslúži.

autor
24. sep 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Čo niečo napíšeš? Lebo aj to je podstatné....

@zmrzlinka2021 nic strasne, co ja viem, pre príklad dajme tomu že pridajú post ako našli mačiatko v zlom stave, s dobrým úmyslom človek napise komentár že chudatko, snáď to zvládne, a pod tym nejaky rypajuci komentar ze treba prispieť na veterinu a zvládne

anonym_90b88e
24. sep 2025

V poslednej dobe vidím na fb príspevky rôznych útulkov a OZ v zmysle "nemáme krmivo pre 80 mačiek, ak nám nepomôžete finančne, nebudú mať čo jesť a máme faktúru z veteriny za 5000 € a nemáme ju za čo uhradiť"...tak nech sa na mňa nikto nehnevá, robia záslužnú úžasnú prácu, ale zoberiem si toľko na seba, koľko vládzem a nie nabrať 80 mačiek a citovo vydierať ľudí...potom niekomu sa okotí túlavá mačka na dvore, chce mačatá darovať a 300 komentárov od ľudí "však si ich nechajte, však ste mali kastrovať, však oni si vás vybrali"...nedaj boh ak je to náhodou pes, tak to je už človek označený za množiteľa a neviem čo...

madeincssr
24. sep 2025

@anonym_autor vies, ono najlahsie sa rozdavaju peniaze (prispevky, pomoc) niekoho ineho. A anonymita internetu umoznuje kazdemu byt nekompromisnym (priam radikalnym) hrdinom. Kazda vec (aj bez dostatku informacii o oboch stranach) ma rukolapne, jednoduche, zvacsa nespravne riesenie.

zmrzlinka2021
24. sep 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 nic strasne, co ja viem, pre príklad dajme tomu že pridajú post ako našli mačiatko v zlom stave, s dobrým úmyslom človek napise komentár že chudatko, snáď to zvládne, a pod tym nejaky rypajuci komentar ze treba prispieť na veterinu a zvládne

@anonym_autor
ak ide o FB, to ignoruj, tam dnes uz normalni ludia ani nie sú, mladí ludia uz vobec

autor
24. sep 2025

niečo aj ignorujem samozrejme, ale niekedy mi nedá a pozriem si tie komentáre. Akurát ma to ale.sklame, lebo dobre ja síce pomáham pravidelne, ale si poviem že takýmto ľuďom? Čo nie že by si vážili že ľudia to sledujú, podporujú, komentovanie je v podstate žiadúce na FB - miesto toho len agresívne kopu okolo seba, že nikto nič nerobí, nič neposiela

miadi
24. sep 2025

Z reci ludi na nete si nic nerob . Je taka divna doba kde sa ludia tesia ked je Niekto zastreleny pre nazor.. na fb som videla foto vezna co zastrelil daleko CEO poistovne a same trapne komenty ze aky je sexy a su teho len z pohladu nanho ( vraha obdivuju) Proste vela ludom hrabe a ukazuju to na seba na nete.

miadi
24. sep 2025

Ludia kritizuju zeny na MK a to su to vacsinou este dobre komenty . Na fb su dost zle aspon 50% na YouTube je to lepsie . Proste to necitaj ked ta to trapi ludi nezmenis. A zbieratkam vies pomahat aj bez wifi .

anonym_648566
24. sep 2025

Veľmi veľa takýchto "záchranárov" to robí pre peniaze, nie pre zvieratá. A veľa ľudí sa nechá oklamať. Radšej si dobre premyslieť komu poslať peniaze.

anonym_648566
24. sep 2025
@anonym_90b88e

V poslednej dobe vidím na fb príspevky rôznych útulkov a OZ v zmysle "nemáme krmivo pre 80 mačiek, ak nám nepomôžete finančne, nebudú mať čo jesť a máme faktúru z veteriny za 5000 € a nemáme ju za čo uhradiť"...tak nech sa na mňa nikto nehnevá, robia záslužnú úžasnú prácu, ale zoberiem si toľko na seba, koľko vládzem a nie nabrať 80 mačiek a citovo vydierať ľudí...potom niekomu sa okotí túlavá mačka na dvore, chce mačatá darovať a 300 komentárov od ľudí "však si ich nechajte, však ste mali kastrovať, však oni si vás vybrali"...nedaj boh ak je to náhodou pes, tak to je už človek označený za množiteľa a neviem čo...

@anonym_90b88e a najhoršie na tom je, že tie faktúry už málokto zverejní takže ľudia vlastne vôbec nevedia načo sú použité ich peniaze, len slepo veria srdcervúcim príspevkom na fb.

pinkgirl
24. sep 2025

@anonym_autor veľmi si to pripúšťaš. Povznes sa nad tie komentáre. A nakoniec za pusmrnkami je každý frajer.
Vyber si starostlivo jednu organizáciu na sledovanie, bude ťa menej trápiť toľko zvierat.

autor
24. sep 2025

Ťažko povedať ci je všetko tak ako je to vykreslené, verím že veterina aj strava stoja veľmi veľa. Niekedy je ťažko vôbec dohľadať transparentné účty, niektorí nie všetko platia cez tie. Ťažko sa v.tom vyznať. Len mi je ľúto keby som teraz prestala pomáhať viacerým, každý deň nové prípady...

anonym_f1dea3
24. sep 2025

Moja tohto tyzdnova skusenost s utulkom.Mame dom ,zahradu a deti.Chceli sme jedneho konkretneho psa do domu kedze volieru ani budu nemam a aj tak nam ho nedali,lebo bol zvyknuty na postel a ja som povedala,ze do postele psa nepustim.

baboobchod
24. sep 2025
@sissy27

@anonym_autor mne tiež občas vyskakujú príspevky rôznych útulkov, ale podporujem len jeden jediný, aj to nie útulok ale záchrannú stanicu pre divo žijúce zvieratá. Ale teda vidím, že niektoré tie útulky fakt hrajú na city, červené veľké písmo, "posledná šanca, inak bude utratený", výkričníky... no ako sorry, nemôže spasiť celý svet a nechcem byť doslova tlačená do takýchto vecí. Ďalšia vec čo absolútne nechápem, je "záchrana" pouličných mačiek. Akože odchytiť, vykastrovať, preliečiť ak treba a pustiť tam kde bola - ok. Ale nie že zoberiem mačku z ulice a hľadám jej nový domov preboha. Veď tých mačiek je nekonečno a teda vidím to u nás na sídlisku - tiež ich tam pár máme, ale očividne sú spokojné tak ako sú. Jeden kocúr ten má snáď 20 rokov a nevyzerá nešťastný 😀
Takže pomáhaj tam, kde to má pre teba zmysel a v takej forme, ako uznáš za vhodné. A ak si niekto neváži tvoju pomoc, tak si ju ani nezaslúži.

@sissy27 presne, a tie mačky z ulice dajú iba dovnútra, ani pazúr nesmú von vystrčiť 😵‍💫

sevrin
24. sep 2025

@anonym_autor nesleduj FB, to je už len stoka plná dezolátov a tak to tam potom vypadá.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
neviem_123
24. sep 2025

Mne to ide tiez na nervy, nasli sme vyhodene steniatko, kontaktovali utulok tak si prisli pon a vopchali sa k rodicom dovnutra aby videli ci nie sme mnozitelia a prezreli si nasho kastrovaneho psa, ale dobre to chapem, ludia su vselijaki a asi maju zle skusenosti ale co ma fakt vytocilo bolo ze sme nasli vyhodene mača v lese po xy vyhodenych zvieratach kt sme sa ujali sme uz proste dalsie nemohli prijat tak som obvolavala utulky, kastracne stanice atd a normalne na mna nakricali ze oni nemaju miesto a ako si to predstavujem a preco by som si to maca nemohla nechat. Zostala som tak extremne znechutena…ze uz bohuzial nepomaham. (Macku sme si nakoniec nechali, vykastrovali atd ale proste tieto citove vydieracky su hrozne). Zaroven chapem ze to maju tazke hlavne vyhodenych maciek je strasne vela ale neviem mozno by bolo fajn zorganizovat nejaku kastracnu akciu za nizsiu cenu alebo co. Urcite lepsie ako hukat na niekoho kto nasiel vyhodene maca. Btw mali sme 3 vyhodenych psov (postupne, nie naraz) a nespocet vela maciek (naraz max dve). Takze nech kazdy pomaha ako je v jeho silach.

anonym_0d6982
24. sep 2025

@anonym_autor o opustene zvierata sa ma starat stat. Z toho, ako pises, vidno, ze do situacie oztiek nevidis. plne na prasknutie a bez staleho zdroja prijmov. Kvoli vlastnemu pokoju ich prestan sledovat uplne, max si nechaj jedneho dvoch, ktorym obcas posles par eur.

akvi
24. sep 2025

Presne chapem, co ta vytaca, ja tiez toto sledujem a snazim sa aj pomahat a niekedy ma tiez zaraza ton, v akom niektore utulky pisu na siete. Na druhej strane, ja chapem aj ich, pretoze castokrat je to ciste zufalstvo a zufaly clovek robi zufale ciny. Takze beriem tie vylevy niektorych tak, ze v tom momente to je o tom, ze nemaju prachy a premyslaju, ci budu mat cim tie zvierata nakrmit. Sama mam psika adoptovaneho z OZ-ka, babu, ktora ho vedie poznam, vnimam ju, sledujem cinnost, podporujem a je to fajn zena, naozaj robi zasluznu pracu. A za tych 10 rokov napisala asi 10 srdcervucich statusov, ktore presne vyplyvali z cisteho zufalstva, ked sa rozhodovala, ci zaplati dlh na veterine, alebo kupi dietu pre hendikepovane zvierata.. No a tie blbe komentare, ktore obcas hadzu, to ma tiez dve strany, pretoze niektori ludia su fakt uplne dementni a dokazu ich zahltit takymi sprostostami, ze sa necudujem, ze uz im prdnu nervy a odpisu hnusne.. To ich samozrejme neospravedlnuje, ale proste netreba to tak hrozne prezivat. Prestan sledovat taketo stranky, posli par ecok, šír osvetu, ale nejako sa prilis nezahlcuj citanim statusov a premyslanim nad tym..

anonym_a91f35
25. sep 2025

My sme chceli mačku, oslovili sme 3 rôzne OZka s dopytom na konkrétnu, ktorá sa nám páčila a prezentovali ju na adopciu. Neviem, čo sa im nepáčilo, či "malé" deti (školáci 1. stupeň), ale ani z jedného neboli ochotní nám ju dať na adopciu, pritom by bola iba vo vnútri v dome. Po 3. pokuse som sa na to vykašlala a mačku teda nemáme a prešla ma aj ochota prispievať im na krmivo a veterinu. Vyberajú tých majiteľov ako keby to boli mačky s 200-ročným rodokmeňom a pritom nariekajú, že nemajú financie.

anonym_601050
25. sep 2025

Mozno napisem nepopularny nazor, ale podla mna netreba zachranovat kazde jedno zviera. Zvierata stare alebo velmi chore so 100 zdravotnymi problemami by mozno bolo lepsie odprevadit za duhovy most. Takisto agresivne, nesocializovane, niekedy az psychopaticky sa spravajuce psy - a silou-mocou ich idu prevychovavat. Najdu sucku s 8 stenatami a vsetkym idu hladat domovy. Najdu podvyzivene, chore maciatka, samozrejme ich idu liecit a vypiplat. A co potom s nimi? Potom citam, ze utulok ma na veterine dlhy vyse 28000 eur! Ano, to som nedavno citala. A neustale zbierky na krmivo, vydieracky, ze zvierata maju prazdne bruska. A nechcu hocijake krmivo, ale kvalitne znacky, velakrat aj specialnu stravu pre chore zvierata - napr. aj 2kg za 30 eur. To ani ludia tak draho nejedia. Pride mi to ako zacarovany kruh, priam nabalujuca sa snehova gula. Samozrejme, najviac by pomohla tvrda prevencia - prisne tresty za tyranie zvierat, pre mnozitelov, obmedzenie chovu niektorych plemien. A kastrovat, kastrovat, kastrovat.

madeincssr
25. sep 2025
@anonym_601050

Mozno napisem nepopularny nazor, ale podla mna netreba zachranovat kazde jedno zviera. Zvierata stare alebo velmi chore so 100 zdravotnymi problemami by mozno bolo lepsie odprevadit za duhovy most. Takisto agresivne, nesocializovane, niekedy az psychopaticky sa spravajuce psy - a silou-mocou ich idu prevychovavat. Najdu sucku s 8 stenatami a vsetkym idu hladat domovy. Najdu podvyzivene, chore maciatka, samozrejme ich idu liecit a vypiplat. A co potom s nimi? Potom citam, ze utulok ma na veterine dlhy vyse 28000 eur! Ano, to som nedavno citala. A neustale zbierky na krmivo, vydieracky, ze zvierata maju prazdne bruska. A nechcu hocijake krmivo, ale kvalitne znacky, velakrat aj specialnu stravu pre chore zvierata - napr. aj 2kg za 30 eur. To ani ludia tak draho nejedia. Pride mi to ako zacarovany kruh, priam nabalujuca sa snehova gula. Samozrejme, najviac by pomohla tvrda prevencia - prisne tresty za tyranie zvierat, pre mnozitelov, obmedzenie chovu niektorych plemien. A kastrovat, kastrovat, kastrovat.

@anonym_601050 mozno by si svoj nazor prehodnotila, keby si tie "neme tvare" musela sama naveky uspavat. Su to tiez zive bytosti no.

chatte007
Autor odpoveď zmazal
anonym_e4810e
26. sep 2025

Asi aj viem,ktore OZ myslis...maju dost agresivnu komunikaciu, akoby sme my boli zodpovedni,ze tulave macky a psi, ktore nikto nechce nemaju co zrat. kto chce nech im podpori ich hobby... Ty nemusis samozrejme, a ani nemusis mat vycitky,kvoli citovym vylevom nejakych zien na FB.

anonym_563d75
26. sep 2025

@anonym_autor mali sme podobnú skúsenosť s jedným útulnom pani reagovala agresívne ale ktovie aká by som bola ja keby denne vidím toľké utrpenie.Treba sa nad tým povzniesť

anonym_e5f1f3
26. sep 2025
@anonym_0d6982

@anonym_autor o opustene zvierata sa ma starat stat. Z toho, ako pises, vidno, ze do situacie oztiek nevidis. plne na prasknutie a bez staleho zdroja prijmov. Kvoli vlastnemu pokoju ich prestan sledovat uplne, max si nechaj jedneho dvoch, ktorym obcas posles par eur.

@anonym_0d6982 Preco by sa o to mal starat stat?Ak su plne utulky,treba to utratit.A kto to ma platit este napis ze my s nasich dani,nie?Normalne utratit.A za dalsie regulovat chovatelov,ci chovnych alebo kazd kto chova zviera mal by sa vediet dokazat postarat aby sa potom takto nemnozili.

Strana
z2