3-izbový byt prerobený na 4-izbový
Ahojte
Má niekto prerobený byt na 4 izbák?
Pôdorys môjho 3 izbového.. podľa vás ako ho najlepšie prerobiť na 2 detské izby 🙂

Ako tam má tvoja sestra kuchyňu, pri tom množstve dverí???
@h2 veľmi podobne ako tu a jedálenský stôl má v obývačke.
Toto su typicke petrzalske byty.tvoja sestra byva v 12 poschodaku a ma 3 susedov na chodbe vsak? My sme sa rozhodovali medzi takym bytom ako ma tvoja sestra a takym ako mas ty (4az 8 poschodak) vyhral pre nas byt aky mas ty,lebo je to v 4 poschodaku cim menej susedov,tym lepsie.to sme mali len jedno dieta.ale teraz mame 14rocneho a 3 rocnu.to nedame do kopy do jednej izby ani kebyze sa pototo 😮💨
Ja by som to spravila velmi jednoducho bez tazkych prerabok a akehokolvek burania…do najvacsej izby obyvacka spojena so spalnou, nacrt je len ilustracny takze si predstavte krajsi nabytok aj pripadne ine rozlozenie, ale pointa je oddelit postel nejakou kniznico-policou ktora prepusti aj svetlo. Urcite by na dlhodobe spanie omrzelo kazdodenne rozkladanie sedacky, ktora navyse moze byt dost nepohodlna, ja som za normalnu postel a v obyvackovej casti nemusi clovek tancovat, takze podla mna staci aj mensia. A mas 2 detske.
Z kuchyne urobit izbu a do obyvacky dat kuchynsky kut...
@lelelienka súhlasím.
Presunut kupelnu do kuchyne, hned vedla zachoda.
Zrusit logiu a z kuchyne urobit malu detsku izbu.
Z chodby a povodnej kupelne urobit kuchynu. Nebude tam okno, ale to nevadi. Nebudes mat vstupnu chodbu a budes vchadzat priamo do kuchyne, ale aj to by sa dalo prezit.
@dorinecka45 Ano sestra ma na poschodi ešte ďalšie 3 byty😁 ale izby spálňa detská aj kuchyňa sú bez suseda.. ja mám v byte ešte izbu pri kúpeľni asi 4,70x 2,85m na foto su tie izby rovnaké ale su byty kde ma izba viac m2. Najlepšie riešenie je asi naozaj spací kút v obývačke a úložný priestor skrine naproti v hale+ niečo v izbe a vzniknú 2 detske izby.. plánujete prerábať?
môj byt prerobený na 4 izbovy na videu.. kuchynský kut je v obývačke ale je to menšie
Susediaq zrusili balkón, podľa mna je to tiež u vás jediná normalna alternativa. Jedálenský stol by som dala do obyvacky
Autorka zatial nemame premyslene ako to urobit,tiez spekulujeme.ja si tiez myslim ze najmenej invazivne by bolo z obyvacky spravit obyvacko spalnu. Na tom videu co si poslala je to super,ale neviem si predstavit tu investiciu penazi a casu co do toho museli dat 🙈
Naši známy to spravili tak kuchyňu zrušili a spravili ďalšiu izbu, obývačku mali veľkú tak do nej dali aj kuchyňu. Ale bolo to aj finančne drahšie riešenie aj časovo náročné.
Úplný ideál vo vašom prípade mi príde v obývačke spraviť spací kút na posteľ, pekne ho oddeliť od obývačky. Myslím si že sa to úplne vpohode bude dať spraviť.
Toto nijako. Ked chces vacsi, vymente tento za vacsi.
Súhlasím, presúvať kuchyňu je finančne náročné. A za ďalšie ten byt už špecificky, nie každému to vyhovuje (pri predaji napr.)
@lelelienka Toto je asi najlepšie riešenie. 👍
Najjednoduchšie je to co navrhla @lelelienka, s peknym nábytkom to bude super.
Drahšie riešenie nejako presťahovať obývačku do kuchyne.
Ja som vyrástla v 2 izbaku, boli sme 4 členná rodina. Bol to vacsi 78 m2 byt no iba 2 izby. Naši mali spálňu v obývačke za takou pol. stenou
@lelelienka Ďakujem veľmi pekne to je..aj dosť miesta ostane pre sedačku 🙂
@autorka s radostou 😉 nahodila som tam presne tvoje rozmery izby (len teda sirku okna som len odhadla) a tato konkretna sedacka ma 236 cm na dlzku, cize myslim v pohodicke sa vsetko zmesti.
Ja som presne na tento styl mala zariadeny jednoizbovy bytik, kde musi byt v jednej izbe spalna aj obyvacka, mne sa dokonca podaril este aj pracovny kutik, cize vychadzam zo svojich realnych skusenosti a mozem povedat, ze mi to velmi vyhovovalo a nic nechybalo.
@lelelienka v akej aplikacii si o robila prosim?
@macekovam floorplanner, vsetko sa da online, netreba stahovat
@lelelienka ja som tak vyrastala, v 2-izbovom byte, jedna izba bola detská, druhá obyvacko-spalna. Pomerne veľké izby, 6x3,5 cca.

Byt mojej sestry rozloha 64m. Kuchynu ma presunutu do haly. Hneď za stenou v hale je kúpeľňa tak rozvody bolo jednoduché prerobiť.