Ako a kedy nakladáte umývačku?

27. jan 2021

Pekny den len nedavno sme si prvy krat kupili umyvacku riadu, vstavanu. Chcem sa opytat ako to robite vy, kedy kladiete riady do umyvacky? My sme dvaja a nemame az tolko riadu, preto napriklad zapinam zatial tak raz z den-dva ako sa riady nahromadia. Zaujima ma vsak to ze kedy kladiete riady dnu, my napriklad ked mame riady nechcem ich nechavat na linke alebo v dreze posobi to velmi skaredo ale zase neviem, ked ich priebezne davam do umyvacky mam zase cely cas otvorene dvierka aby to dnu nepachlo a nehromadil sa smrad. Ked umyvacku spustim, medzitym sa narobia dalsie riady a neviem ako to spravne robit nechcem spinave riady nechavat na linke ci v dreze a neviem ci sa moze kladnut ich dnu a zatvorit ked sa umyvacka este nejde pustat?? Poradte.

ninusa221
27. jan 2021

Ako kedy proste niekedy idr myčka aj 2 krat denne pustim ju aj naobed aj vecer alebo až na druhy deň🤷🏽‍♀️

hipuska
27. jan 2021

U nás ide 2-3 krát denne. Veď ju zapni vždy večer, ráno vyložis. Počas dňa dávaj dnu riady a nič nemáš na linke, dvierka zatvorené. Akože nechať tam špinavé riady viac ako jeden deň, by som nerobila. Veď tie mycky sú už teraz inteleg. Prispôsobia si vodu/energiu

snehulak7
27. jan 2021

Ahoj. Ja to dávam dnu všetko, neznášam to mat na linke. Ak to spustíš v ten deň, smrdiet to nebude. Na druhý deň už áno. Keď spustím umývačku a zistím, že mám ešte veci, tak ju normálne otvorím a odložím tam veci. Aj po 15 minútach ako už je zapnutá, zväčša to aj tak ide aspoň hodinu.

autor
27. jan 2021

Ďakujem no ja nechcem zapinat vecer kvoli susedom, byvam v byte

fokuska
27. jan 2021

Postupne nakladam. Ked nakladam dalsie veci, tak niekedy musim poprehadzovat "usporiadanie" :D mam rychly oplach 5 minut, ktory sluzi presne na to ked sa riad zbiera a dvierka mam normalne zatvorene a ani nahodou nic nepachne. Ale u nas ide umyvacka denne - zacnem vecami po ranajkach a niekedy je uz po obede plna, vtedy ide vecer este raz. Davam do nej vsetko - aj hrnce, panivce, pekace, noze, misky, nie len taniere a pribor, takze nie je problem ju naplnit za pol dna.

autor
27. jan 2021

Teraz ju chcem napriklad zapnut lebo je uz plnsia. Po veceri vsak zostanu dalsie riady a ja neviem co s nimi ci ich nechat dreze alebo dat do rana do umyvacky? Rano nebude plna vacsinou neranajkujeme a zajtra na obed 2 priblre a 2 taniere + 2 taniere a pribory z vecera sa neoplati pustat poloprazdna. Neviem si to nejak prisposobit 😔

baccio
27. jan 2021

To je tak hlučná že ju nemôžeš pustiť v noci? Našu skoro vôbec nepočuť keď je zapnutá.Ja ju púšťam prevažne v noci keď ideme spať na eko program ten je dlhší ale úspornejší. A cez deň keď sa nazbiera rýchlo tak ju pustím tiež.

li1
27. jan 2021

U nas sa pusta tak kazdy druhy den, tiez sme len dvaja. Priebezne do nej vsetko davame, mam tam citronovu vonku zavesenu, smrad malokedy som zachytila 🤷‍♀️ Vacsinou bud po obede, ked sa doplni najviac riadmi alebo ju vecer nastavim aby sa zapla tak o 5tej rano a ked sa zobudim ju vylozim. Tiez sme na byte ale hluk nerobi, nezobudi ani nas ani psa tak verim ze ani susedov 😊

hipuska
27. jan 2021

Ak zapnes teraz, tak ešte stíhaš vyprázdniť a naplniť. Ak teda nechceš pustiť...ja dakedy používam oplach. Dám trošku jar+ocot a necham opláchnuť čistou vodou -cca 10 min.

mirage
27. jan 2021

mat tak tvoje starosti.. keby si prisla k nam a uvidela plny drez od vecera do rana, kludna pustim az rano umyvacku. U nas ide estetika bokom, teda mame podla mna peknu kuchynu, ale take, ze nic na linke a nic v dreze, to sa stava malokedy.

snehulak7
27. jan 2021

Al pustíš teraz, tak ju večer výber a hod tam špinavé z večere. A ak ešte neskoncila a umývanim, tak to tam ešte hoď počas toho ako umýva.

sylvinka0402
27. jan 2021

A nemôžeš si to umyť normálne rukami? Zapínať alebo čakať na my ku kvôli 2tanierom a príborom? Strašná dilema fakt

zuzanaete
27. jan 2021

My pustame umyvacku kazdu noc po 23tej na dlhy program. Susedia neriesia a myslim, ze ani nie je co riesit. Spalnu mame vedla kuchyne a pri zaspavani ju vobec nepocujem.

autor
27. jan 2021

@sylvinka0402 mozem si to umyt rukami ale ako pisemv uvode este len nedavno sme prvy krat kupili umyvacku. Ak mam nadalej umyvat rukami nemusela som ju kupovat myslim ze umyvacka nie je na okrasu. Pytam sa tu na radu ako to maju ostatni pri mensej spitrebe riadu. Preto ak nemienis poradit k veci, rypat mozes inde.

pralinka25
27. jan 2021

tak bud ju pusti po veceri alebo tie 2 tanieriky prezijes v dreze do rana. umyvacku plnim priebezne a riady tam mam vo vnutri dokial nepustim. a dvierka su zavrete

drakvak
27. jan 2021

My tam aj dva dni nakladáme niekedy, málokedy púšťame, keď nie je celkom naplnená. Dvierka zatvorené, samozrejme, keď je dnu nejaký špinavý riad. Občas to je cítiť pri otváraní, ale nič hrozné. A aj večer zapíname, nie je hlučná, tiež sme v bytovke a na nejaké zvuky spotrebičov z okolitých bytov sme zvyknutí (ak to nie je vŕtačka v nedeľu o siedmej ráno, tak v pohode 😉).

fokuska
27. jan 2021

A ty obed nevaris? Pride vam donaska? Ze mas po obede len taniere a pribory?
U nas len ranajky: 2 hrnceky a 2 taniere, denko, noz a ak robim teple ranajky, tak aj panvica, miska, vareska a pod. Obed: hrniec na polievku, naberacka, denko, miska, vareska, na druhe jedlo zas - hrniec, panvica, miska, denko, noz, nejaka vareska, alebo obracacka, 2 hlboke taniere, 2 plytke, 2 salatove misky, pribor.. k tomu este struhadlo, alebo ine veci, pekac, alebo plech na pecenie a hned je plno. Za hodinku-dve podla toho aky program dam je umyte, vylozim a po veceri mozem nalozit zasa. Ale u nas sa teda dost vari, mame radi varene vecere, niekedy aj teple ranajky, jeme nieco na deisatu a olovrant, takze nemusim filozofovat nad tym kde necham riad, lebo sa to stale toci - nalozit, vylozit.

autor
27. jan 2021

@fokuska asi mate cas no my dvaja sme vacsinou od rana do vecera v praci, doma ranajkujeme malokedy. Ked sme doma tak sa samozrejme vari vtedy sa normalne pusta ale povacsine minieme zopar riadov za 2 dni a neviem ci mozem nechat riady tak dlho v umyvacke. Predtym sme umyvacku nemali ani doma ked som este byvala preto neviem ako to funguje.

nelca84
27. jan 2021

kludne zapni aj na treti den, mne sa tiez niekedy nenazbiera ani za dva dni, ranajky v praci, obed v praci... nikdy mi nic nesmrdelo a umyvacka si poradi aj so zaschnutymi taniermi, neboj, vyskusaj

mirage
27. jan 2021

@fokuska was ist das? Denko?

cimage
27. jan 2021

Otazka: Je vam potrebna umyvacka riadu, ked mate 2taniere a pribor za den? Ked sa doma vari,alebo su deti, nazbiera sa aj 2x za den. Ja by som radsej rucne umyla hned po jedeni tych par kuskov ako to skladovat v umyvacke.

mirage
27. jan 2021

presne, je vas malo 🙂 splodte deti 🙂 u nas cez vikend aj 2x ide.

tenerifka
27. jan 2021

Vkladam priebezne, na linke ani v dreze nic nenechavam, a bud ju zapinam po 22,00 h., kedy nas stoji elektrina 50%, ale vacsinou cez deñ, ked svieti slnko, lebo vtedy ide energia zo solarnych panelov. Pred vkladanim trochu oplachnem, nic nesmrdi, je to zavrete, neriesim

alexk12
27. jan 2021

Načo si kúpili my ku nechápem trochu zmysel celej tejto.... 🙄

jasminet
27. jan 2021

@mirage doska na krajanie 😀

3petka
27. jan 2021

U nas cez týždeň ide každý deň vždy večer a cez víkend 2 krát. Ja ju plním kým nie je plná a potom zapnem. Ak náhodou je tak že večer mám prázdnu a dávam tam veci z večere tak počkajú až do ďalšieho dňa. Nič sa im nestane a ani umývačke, umyje pekne a ani mi nikdy nesmrdí, tým že tam ostal riad. (jasné že riad cítiť keď je neumytý ale umývačka je zatvorená tak to prežije)

mykka
27. jan 2021

my sme traja, umyvam vacsinou 1x za den, obcas sa podari na 2 varky, niekedy je riadov malo a ide az ob den....vzdy vsetko nakladiem hned po pouziti do nej, nic na pulte / v dreze nenechavam, ale mycku uplne nezatvaram, iba privriem, nedoklepnem, cize sa to tam akoby "ventiluje" a zaroven neni do nej vidiet co tam je/nie je....ale nikdy mi z nej nic nesmrdelo, ani ked ju zapnem az o 2dni.......a zapinam ju vzdy vecer, ked si v kuchyni vsecko popracem, ked viem ze uz nikto nebude hladny/smadny, posledna vec pri odchode z kuchyne je cvaknut na nej ON a idem hore do postele....a strasne sa pri tom pred muzom "tvarim" ze umyvam riady a on je na seba tak strasne pysny ze mi toto doprial 😀 (lebo dobre vie, ze z duse neznasam umyvat riady, to je zabijak casu pre mna)

lucka_ke
27. jan 2021

2 taniere by som opláchla ručne a keď varíte viac (víkend) by som zapla po dojedení keď nechceš na noc

drakvak
27. jan 2021

@cimage Ide o nižšiu spotrebu vody a šetrenie času, pre nás je umývačka veľký pomocník. Ľudia sa ale vždy budú rozdeľovať na dve skupiny - tých, ktorí umývačku majú a oceňujú a tých, ktorí ju nemajú a ani nechcú. V oboch skupinách sú pre aj proti, každý nech si to zariadi, ako mu to vyhovuje.

anjelicek26
27. jan 2021

Na linke nenechavam nic, vsetko ide hned do umyvacky, ide 2-3x denne, je nas sest, tak sa inak neda... nepachne nic, ani to nestihne.