icon

Ako dlho vám vypínajú teplú vodu v lete?

29. jún 2025

Na ako dlho vam zvyknu vypnut v panelaku v lete teplu vodu? Mojej mame v inej casti mesta vacsinou na 4 dni. U nas doteraz vypinali na tyzden a toto leto az na 10 dni planuju! nechapem to. v najvacsich horucavach, ked sa clovek potrebuje sprchovat nie ze kazdy den, ale niekedy aj viac krat do dna. a keby aspon dali vediet viac dopredu. ale v piatok som nasla oznam na vchode, ze od dnes nejde tepla voda. a ani teda nejde. nastastie dieta ide od pondelka do piatku k babke, ale pol tyzdna ju to potom este doma pocka. ani vanu nemame, takze ja sa mozem v sprche oblievat vedierkom. a ked jedna pani zalozila v lokalnej skupine k tomu diskusiu, tak sa do nej ludia pustili, ze ma byt rada ze to nie je mesiac. ze to kedysi trvalo aj mesiac a ze sa to v pohode tych 10 dni da prezit. nechapem, asi su to ludia co sa casto nesprchuju. ani riad neumyjem bez kanvice.

viestta
29. jún 2025

dlzka odstavky zavisi od rozsahu prac, ktore pocas nej musia spravit. U nas pre poruchu boli tento mesiac uz 3 neplanovane, prezili sme. Prezijeme aj planovanu.
Riady ma pri odstavke uz netrapia, mam umavcku a na sprchovanie sme kupili zahradnu kanvu na polievanie s ruzicou, s 10 litrami vody sa pohodlne osprchuje kazdy, staci si do nej nachystat teplu vodu. Akurat problem je umyvanie vlasov, ale to nejak v kombinacii s kupaliskom zvladneme tiez.

gaaaa
29. jún 2025

Nám vypli dnes do 9.7.Ale vždy zapnú skôr ako je písané.

luxus10
29. jún 2025

existuju prietokove ohrievace , kt. zapojis do zasuvky a hadicu napojis na sprchovu bateriu, a do ohrievaca hadicu s ruzicou, problem vyrieseny...ak vam to takto robia kazdy rok...

anesim
29. jún 2025

Nam.uz nevypinaju niekolko rokov,ale ked byvala odstavka tak na 2 tyzdne. Vadilo mi to kvoli umyvaniu riadov ( umyvacku sme este nemali) sprchovanie mi nevadilo, umyvanie vlasov trochu ani. . Jediny krat mi to vadilo pri sprchovani, ked sme prisli v piatok z porodnice a potom od pondelka neisla 2 tyzdne tepla voda, bolo to pred 21 rokmi 😁

lucia13022023
29. jún 2025

My sme už mali. Malo to byt 10 dní, našťastie to boli len 4. Ale tak dalo sa to zvládnuť v pohode. Malému som vždy vodu zohriala, aj sebe, muž sa otuzuje, čiže jemu to problem nerobilo.

niekto2hy
29. jún 2025

Nevypinaju.

lukbe
29. jún 2025

Ak sú horúčavy, tak sa dá vydržať aj pod studenou. A to nám alergiu na chlad. Deťom zohrejes. Veď musia urobiť, čo musia. Toto sa predsa dá vydržať.

vanilkovazmrzka
29. jún 2025

Vypnutu teplu vodu som nezazila uz snad 20 rokov. To sa este niekde robi, ze na x dni je vypnuta tepla voda?

autor
29. jún 2025
@lukbe

Ak sú horúčavy, tak sa dá vydržať aj pod studenou. A to nám alergiu na chlad. Deťom zohrejes. Veď musia urobiť, čo musia. Toto sa predsa dá vydržať.

@lukbe tak mne sa neda. to nie je vlazna voda, to je studena az ladova. pusti si studenu vodu a drz pod nou nohu. mozno to tebe nevadi ale ja sa aj v lete sprchujem mierne teplou a nie vlaznou vodou.

doriiis
29. jún 2025

Zas a opäť musím povedať že: zlatý dom.Este keď vypli teplú,ok. Aj tak sa sprchujem v ľadovej vode.Ale keď vypli studenú na 2 dni tak som povedala,že sa sťahujeme a nikdy viac sa do bytu nevrátim.Bol to otras.Oba pripady

autor
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Vypnutu teplu vodu som nezazila uz snad 20 rokov. To sa este niekde robi, ze na x dni je vypnuta tepla voda?

@vanilkovazmrzka to by som aj ja cakala v 21. storoci. ale asi nie sme natolko vyspele mesto.

vanilkovazmrzka
29. jún 2025

Tak stale lepsie ked ju vypnu v lete ako v zime :D tych par dni sa da prezit…

autor
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Tak stale lepsie ked ju vypnu v lete ako v zime :D tych par dni sa da prezit…

@vanilkovazmrzka za mna naopak. aj v lete si budem vodu ohrievat a oplachovat sa. lenze kazdy den. v zime by som dala kazdy 2. den a pouzila viac deodorantu(v zime sa aj tak tolko nepotim a intimne partie sa daju oplachnut lahko).

autor
29. jún 2025
@doriiis

Zas a opäť musím povedať že: zlatý dom.Este keď vypli teplú,ok. Aj tak sa sprchujem v ľadovej vode.Ale keď vypli studenú na 2 dni tak som povedala,že sa sťahujeme a nikdy viac sa do bytu nevrátim.Bol to otras.Oba pripady

@doriiis to mi spravili ked som bola chora. lezala som doma v horucke a oznam na dverach som necitala. nastastie len na den. ale musela som ist do obchodu kupovat balenu vodu. chora...

vanilkovazmrzka
29. jún 2025

Na take oplachovanie sa da predsa pouzit studena voda 🤷‍♀️ vlasy par dni prezijes, alebo sa dohodni ze prides si umyt hlavu k niekomu kde tepla voda tecie

liusa82
29. jún 2025

nám vypínali najviac na týždeň.Niekedy pár dni to iba trvalo.Napísali velakrát aj 10 dní ale vždy to bolo menej.Snažili sa čo najskôr teda.Joj a keď mi to padlo ešte aj ak som mala svoje dni no humus.Viem že som do velkého lavora vodu ohrievala potom zmiešala so studenou aby jej bolo čo najviac a potom takým velkým džbánom liala na seba 😃 Teraz som rada za dom čo sa tohto týka velmi

autor
29. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Na take oplachovanie sa da predsa pouzit studena voda 🤷‍♀️ vlasy par dni prezijes, alebo sa dohodni ze prides si umyt hlavu k niekomu kde tepla voda tecie

@vanilkovazmrzka ja neznesiem studenu vodu. mne to zastavuje dychanie...

belasy_motylik
29. jún 2025

Tak u nás minulý rok menili nejaké časti a boli sme bez vody 4 týždne celé sídlisko a studená bola teda poriadne studená, ale dali sme to nakoniec lepšie ako som čakala, i keď som musela neustále zohrievať na všetko dostatok vody, pretože hygienické štandardy, ktoré máme, som teda nejako znížiť nemienila. Pokiaľ tečie studená a je možnosť ohrevu, tak sa to dočasne dá zvládnuť.

bielasovicka
29. jún 2025

Nám vôbec nevypinaju

patka06
29. jún 2025

Pravidelne v lete už nevypínajú. pred pár dňami bola odstávka - vymieňali potrubia, teplá voda netiekla 5 dní. Zvládli sme, na rýchlu sprchu sme chodili k príbuzným do rodinného domu.
Pamätám si ako dieťa, že v lete pravidelne vypínali na 2 týždne, všetci sme prežili.

autor
29. jún 2025
@patka06

Pravidelne v lete už nevypínajú. pred pár dňami bola odstávka - vymieňali potrubia, teplá voda netiekla 5 dní. Zvládli sme, na rýchlu sprchu sme chodili k príbuzným do rodinného domu.
Pamätám si ako dieťa, že v lete pravidelne vypínali na 2 týždne, všetci sme prežili.

@patka06 nevravim ze neprezijem, ale tych 10 dni v horucavach ma nahnevalo. uz 7 dni oproti 4 dnom mi prisli nefer. navyse som si ani podla toho nemohla dat dovolenku a cast z toho nebyt doma.

rozculena
29. jún 2025

ani si nepamätám,kedy bola naposledy vypnutá

diewcatqoo
30. jún 2025

Nevypinaju u nas teplu vodu. To preco sa robi? Nejaka pravidelna udrzba alebo dezinfekcia potrubi? Och, porazilo by ma, keby som mala byt 10 dni bez teplej vody.

luxus10
30. jún 2025

aj u nas v lete robili odstavky, kym v celom meste neprerobili cely potrubny system, horucovody aj vodovod. potrubia- teraz nie su ziadne odstavky...

tamtamka26
30. jún 2025
@gaaaa

Nám vypli dnes do 9.7.Ale vždy zapnú skôr ako je písané.

@gaaaa ty asi bývaš tam, kde ja... sme na tom rovnako :-/ ide ma poraziť! skúšala som včera sa umyť v studenej, ale to nedáááám ☹

gaaaa
30. jún 2025
@tamtamka26

@gaaaa ty asi bývaš tam, kde ja... sme na tom rovnako :-/ ide ma poraziť! skúšala som včera sa umyť v studenej, ale to nedáááám ☹

@tamtamka26 Vyzerá to,že bývame na rovnakom sídlisku 😊Ja som tiež bola za hrdinku,ale nedala som to. Ale myslím si,že do piatku by nás mohli aj potešiť 🙂

michaela329
30. jún 2025

Pamätám leto v Trnave a dva týždne odstávky 😅 V RK mala svokra tiež týždeň.

tamtamka26
30. jún 2025
@gaaaa

@tamtamka26 Vyzerá to,že bývame na rovnakom sídlisku 😊Ja som tiež bola za hrdinku,ale nedala som to. Ale myslím si,že do piatku by nás mohli aj potešiť 🙂

@gaaaa ja len nerozumiem, na čo bolo potrebné to zastaviť už v nedeľu na obed??! kto už len včera na tom pracoval? my máme našťastie babku na dedine, pôjdem si tam aspoň vlasy umyť zajtra. Myslím, že ak to spustia, tak budúci týždeň..

gaaaa
30. jún 2025
@tamtamka26

@gaaaa ja len nerozumiem, na čo bolo potrebné to zastaviť už v nedeľu na obed??! kto už len včera na tom pracoval? my máme našťastie babku na dedine, pôjdem si tam aspoň vlasy umyť zajtra. Myslím, že ak to spustia, tak budúci týždeň..

@tamtamka26 Ja som tiež neratala,že už včera to vypnú myslela som si,že dnes. Ja si myslim,že hádam na víkend nám už doprajú trochu teplej vody 😊