icon

Ako efektívne vykúriť byt v chladnom počasí?

23. máj 2025

Je asi verejným tajomstvom že podľa polohy sú niektoré byty studenšie iné teplejšie. Švagriná s partnerom prišli bývať do našej bytovky, od vtedy počúvam iba to ako je jej furt zima. Ale aj teraz v máji ako bolo citeľné chladnejšie tak šiel kotol asi 10dní. Moja otázka by bola na uzimené , ktoré bývate v nájme, či máte okrem radiátorov ešte ďalšie prídavné kúrenie?

Strana
z2
aalt
27. máj 2025
@romino

@aalt klima je do 1000e aj s pracou ?
A vlastne nieco take musi byt aj odsuhlasene susedmi, pokial viem.

@romino neviem, urcite zalezi od vykonu a od toho, kolko prace to da namontovat. Ale byvalo to +/- tak. Ak isli jednotky na jednu stenu oproti sebe a nebol problem s elektrikou, ze bola blizko, tak ta praca tam bola fakt minimalna.
Ano, u nas chodievali susedia podpisovat suhlas, ja som vzdy podpisal a neviem o nikom, komu sa to nepodarilo. Pri obecnom asi rozhoduje iba vlastnik.
Izolacia tapetou, je dufam iba vtip.

romino
27. máj 2025
@chlap321

v dnesnej dobe si ludia mslia ako len logicky uvazuju, ale bolo tu za nami niekolko storoci kedy ludia mali este chladnejsie, a zrazu zistili ze akdaju latku na zen ze je menej chladno, neskor zistili ze ak daju latku alebo papier na stenu tak je menej chladno, volalo sa to koberce a tapety.

@chlap321
Kam sa hrabu 18cm hrube polystyreny ci mineralna vlna ...na odhadom 0.05cm hrube papierove tapety, ze 🙂

Strana
z2