icon

Ako integrovať umývačku do staršej kuchynskej linky?

5. feb 2024

Ahojte riešil niekto situáciu že si dával umývačku riadu do staršej kuch linky? Momentálne na celú novú linku nemame ale umývačka je v našej domácnosti už potrebná ako soľ 😁 je to moc komplikované? Chceme jednu skrinku 60tku dať preč a namiesto nej dať umývačku. Predpokladám že mám hľadať vstavanú umývačku však? A budú tam potrebné nejaké úpravy od stolára?

Strana
z2
viestta
5. feb 2024

vstavana umyvacka nema vrchny dekel, ten maju len volne stojace a tie vsetky ti tam vojdu ak sa odmontuje vrchny dekel

lucianne
5. feb 2024

skus popozerat na internete popripade skocte do obchodu a popytajte sa.Zober muza meter najblizsie elektro a pokukajte.My sme teraz kupovali novu lebo nam povodna vydrzala az 5rokov 🙈 mame ikea linku vysoku a nozky na mycke mame vykrutene na doraz 😂mama ma klasicku linku pre mna nizku a mycku volne stojacu ma v pohode pod linkou.

roja01
5. feb 2024

Ja mam volne stojaciu umyvacku riadu Elektrolux, iba som odmontovala horne viko, aby sa zmestila pod pracovnu dosku. Netreba demontovat pracovnu dosku. 60cm siroka skrinka sa da vytiahnut z pod pracovnej dosky, staci iba odskrutkovat par srobov. Ja mam na stene za dolnymi skrinkami 2 zasuvky na elektricku ruru a piezoelektricke zapalovanie plynovych horakov. Ak to mas tiez tak, da sa tam pridat aj 3.el.zasuvka na umyvacku riadu.

nixie144
8. feb 2024

Mám umývačku 60 cm Elektrolux, uz 13 rokov pod prac. doskou. Odmontovala som vrchný dekel a vošla tam, 82cm na výšku má. A zapojenú ju mám na predlžovačke, kde je spolu s kanvicou a mikrovlnkou. Navyše staré rozvody v byte a nikdy nič neskratovalo a to išli aj naraz. Predlžovačka visí za umývačkou asi 20 cm od podlahy. Teraz idem kupovať novú a zase to urobim tak. Vstavané majú problém, čo dáš na prednú stranu, lebo je to len plech s dierami a navyše aj dole musíš dat dosku. Chod do obchodu a popozeraj a popýtaj sa, či sa dá dať horná doska dolu a potom nájdeš lacnejšiu na nete😉 a objednáš 👍

autor
9. feb 2024

@nixie144 vďaka áno pýtali sme sa aj v elektre kde predávajú umývačky a teda že v pohode môže ísť aj na predlžovačku. Tak to spravíme tak, lebo moc na výber nemame 🤷‍♀️

ivuska027
9. feb 2024

Prosím Ťa nerob paniku, umyvacku kúp voľné stojacu a dajte z nej dole vrchny panel. Pod linku sa vojde. Čo sa zastrcky týka, kľudne do predlzovacky. To nie je indukcia pre pána jána, že to potrebuje vlastnú fázu 🤦‍♀️ Mali sme to v byte 15 rokov a keby sa neprestahujeme do domu, tak ďalších 30 rokov by tak bola 😉

autor
9. feb 2024

@ivuska027 no ja som do týchto vecí totálny laik a manžel sa tiež nevyzná 🙈 v obchode povedali áno môže ísť na predlžovačku, aj tu veľa ľudí tak radí ale napr keď sme googlili návody ako svojpomocne zapojiť umývačku tak všade bolo zdôraznené že musí mať svoju zásuvku a nepoužívať predlžovačku. To isté je aj v návode od tej konkrétnej umývačky čo chceme kúpiť.. ako ja nechcem robiť paniku, ide mi len o to aby mi to “panelaková elektrika” vydržala 😁 nové káble máme len v jadre, čiže kuchyňa a kúpeľňa, ostatok staré.

autor
9. feb 2024

@lucianne oj len 5 rokov vydržala? 🙈 akú ste mali značku? Ja chcem ísť do bosch, dúfam že to je dobrá voľba.

viestta
9. feb 2024

Kedze na trhu su predlzovacky kadejake, ja na tvojom mieste zavolam elektrikara alebo aspon cloveka, kotry rozozna fazu od nulaku a dam na tej umyvacke vymenit kabel, keby ten povodny bol kratky. Nova flexosnura nestoji majetok, a ani kamos co sa vyzna do drotov nezoberie vela penazi a budes mat istotu. A kedze sa tomu nerozumiete ani jeden, tak poproste aby vam tu snuru aj kupil taku, ktora v pohode znesie aj tie prudove odbery co ma umyvacka, ked zapne ohrievanie vody
A k vydrzi, pred mesiacom mama vymenila skoro 20 rocnu Bosh-ku za novu Bosh-ku

autor
9. feb 2024

@viestta áno, necháme to už kompletne na nášho známeho, aj keď sa k nám už tento mesiac asi nedostane.. ale radšej počkáme ako keby sme mali niečo domrviť 😅
No tak to krásne vydržala, celkovo čo som počula tak väčšinou si bosch-ky chvália. Síce sme vybrali jednu z tých lacnejších, ale tak spolieham na nemeckú kvalitu 😁

lucianne
11. feb 2024

praveze bosh 😂🫣 mame od nich vsetky spotrebice aj novu mame boshku 😂 a uz mate hotovo zapojene?

alexashe
15. júl 2024

Ahoj,prosím ta ako ste doriešili umyvacku,pre akú ste sa rozhodli?vstavanú,alebo volne stojacu?máš nejaké tipy na co si dat pozor,ak ste to už zrealizovali?my máme identický problém,tiež už existujúca linka a rovnaká dilema+ neviem načo si dat pozor pri kúpe.Dakujem krasne

rastikm
11. jan 2025

zdravím, chcem poprosiť o radu...chceme kúpiť umývačku riadu, ale výška linky je 83,5cm a potom je nad tým pracovná doska ..samotná umývačka má 85cm..moja otázka - keď dám dole vrch umývačky tak by sa mi pod pracovnú dosku vošla stojaca umývačka riadu? ďakujem

viestta
11. jan 2025

@rastikm ano, v pohode vojde. Uz mame tretiu umyvacku takto zasupnutu pod pracovnu dosku, Skoda, ze sa uz dnes tazko dostanes k podstavnej umyvacke, ktora je uz dodavaa bez vrchneho krytu, takto zbytocne platis za nieco co nepotrebujes a aj tak to skonci v odpade. Ta prva co sme mali bola kupovana ako podstavna

saxana000
11. jan 2025

Mu sme meniki vstavanu za vopne stojacu horny dekel sme odmontovali a pekne zasunuli pod pracovnu dosku.ak ju umiestnis vedla umyvadla a nie na opacny koniec kuchyne kabel aj hadica musia dociahnut.ak si pred tym umyvacku nemala bude treba vymenit syfon za taky co bude mat dierku na odpad a poriesit privod vody.

rastikm
11. jan 2025

@viestta ďakujem veľmi pekne

lanelly
4. nov 2025
@viestta

@rastikm ano, v pohode vojde. Uz mame tretiu umyvacku takto zasupnutu pod pracovnu dosku, Skoda, ze sa uz dnes tazko dostanes k podstavnej umyvacke, ktora je uz dodavaa bez vrchneho krytu, takto zbytocne platis za nieco co nepotrebujes a aj tak to skonci v odpade. Ta prva co sme mali bola kupovana ako podstavna

@viestta Ahoj, riešime svoju prvú umývačku riadu, potrebovala by som poradiť, pre akú sa rozhodnúť. Ako čítam, asi najlepšia voľba je Bosch, ty máš akú prosím? Má byť voľne stojaca, ktorú zasunieme namiesto skrinky, len neviem, na aké parametre si dať pozor. Ďakujem.

viestta
4. nov 2025
@lanelly

@viestta Ahoj, riešime svoju prvú umývačku riadu, potrebovala by som poradiť, pre akú sa rozhodnúť. Ako čítam, asi najlepšia voľba je Bosch, ty máš akú prosím? Má byť voľne stojaca, ktorú zasunieme namiesto skrinky, len neviem, na aké parametre si dať pozor. Ďakujem.

@lanelly mame uz druhu Bosch-ku, prva umrela po takmer 20 rokoch. Paramere som nejak specialne neriesila, nechcela som so zasuvkou na pribory a s automatickym otvaranim dvierok.

lanelly
4. nov 2025
@viestta

@lanelly mame uz druhu Bosch-ku, prva umrela po takmer 20 rokoch. Paramere som nejak specialne neriesila, nechcela som so zasuvkou na pribory a s automatickym otvaranim dvierok.

@viestta ďakujem za odpoveď, prečo prosím bez automatického otvárania a zásuvky na príbory? Rada si nechám poradiť, pretože nemám s tým žiadne skúsenosti.

lanelly
4. nov 2025
@viestta

@viestta Myslíš kvôli vlhkosti a pracovnej doske?

viestta
4. nov 2025
@lanelly

@viestta ďakujem za odpoveď, prečo prosím bez automatického otvárania a zásuvky na príbory? Rada si nechám poradiť, pretože nemám s tým žiadne skúsenosti.

@lanelly mne sa do zasuvky nechce ukladat a pri automatickom otvarani moze para sposobit napucanie pracovnej dosky. Pri nasom systeme pouzivanie, riad vyschne v umyvacke aj pri zavretych dvierkach, lebo vacsinou ju pustame na noc a vyberame niekedy v pribehu dna

lanelly
4. nov 2025
@viestta

@lanelly mne sa do zasuvky nechce ukladat a pri automatickom otvarani moze para sposobit napucanie pracovnej dosky. Pri nasom systeme pouzivanie, riad vyschne v umyvacke aj pri zavretych dvierkach, lebo vacsinou ju pustame na noc a vyberame niekedy v pribehu dna

@viestta To je pravda, s tou doskou... Môžem vedieť, aký máš typ?

viestta
4. nov 2025
@lanelly

@viestta To je pravda, s tou doskou... Môžem vedieť, aký máš typ?

@lanelly ja mam 45, nejaky model zo stvorkovej rady, kupovana asi pred troma rokmi

lanelly
4. nov 2025
@viestta

@lanelly ja mam 45, nejaky model zo stvorkovej rady, kupovana asi pred troma rokmi

@viestta ďakujem🙂

Strana
z2