Umývačka a usporiadanie kuchynskej linky

emiliamilka
24. aug 2020

Ahojte baby, ženy, mamičky, dámy ale kľudne aj oteckovia, páni..
ešte od rodičov som zvyknutá na nejaké takéto usporiadanie linky:
Horné skrinky : taniere, misky, poháre (všetky možné druhy), koreniny, nádobky na potraviny a ešte nejaké ďalšie veci podľa miesta
Dolné skrinky: hrnce, väčšie misky, spotrebiče (hriankovač, mixér ručný, mixér stojany, ryžovar atď... )

No chceme kúpiť umývačku riadu (ideme prerobiť celú kuchyňu) a viem že niekto si v takom prípade dáva taniere do dolnej skrinky pri umývačku. Ak to takto máte, čo máte v horných skrinkách?
Vďaka 🙂

osky
24. aug 2020

Taniere urcite nie do dolnej skrinky-je to nehygienicke.
V dolnych skrinkach mam hrnce,panvice,pekace,
Nejake kuchynske elektrospotrebice.
Taniere,pohare,salky,misky....vsetko v hornych skrinkach.
Umyvacka byva zväcsa pri drese,a ta skrinka pod dresom predsa je ina,tym ze tam mas vlastne trubky z dresu ..
Ja tam mam pripravky do umyvacky,vrecka,servitky,vechte...
Jednu dobu som tam mala krabice na triedeny odpad...

fokuska
24. aug 2020

@emiliamilka Nedavaj si veci do linky tak ako maju ostatni, len preto, ze ini to tak robia. Usporiadaj si kuchynu podla seba, aby vyhovovala tebe.
To, ze budes mat umyvacku vobec neznamena, ze by si musela mat taniere dole - ani v tom nevidim logiku. To je problem vyberat veci z umyvacky a ukladat ich do hornej skrinky? V umyvacke umyvam vsetko, nie len taniere, cize to by som potom podla tejto logiky nemala mat v hornych skrinkach vobec nic :D

elzus
24. aug 2020

@emiliamilka my ked sme si dali robit kuchynu novu tak som aj tri krat prekladala veci kym som si nasla system a na ten musis prist sama, co kde ti vyhovuje ale taniere ma nikdy nenapadli dole tam su hrnce, pod umyvadlom pripravky do umyvacky, handry a ine somarinky. Ani by som tam nemala miesto na ne. Ale je to na tebe ako ti to bude vyhovovat a co kde chces mat po ruke.

krisbar
24. aug 2020

Ja napr nemam horne skrinky, mam len policu cez celu kuchynu a tam veci ktore sa dennodenne pouzivaju - misy, sita, pohare, salky, dzbany, nad sporakom dozy s potravinami.. ... a dole v suplikoch mam taniere a pribory a hrnce. Umyvacka by mala byt hned pri dreze...ale zase...nie kazdemu to idealne vyjde.
Zariad sa ako tebe vyhovuje. Absolutne nesuhlasim, ze je nehygienicke mat taniere dole...a co je na tom nehygienicke? Ved su ciste zavrete v cistej skrinke.
Akokolvek si to ulozis, tak to budes mat. Nepozeraj na nejake rady "mudrych", ale na to ako najefektivnejsi priestor vies vyuzit u seba.
Ja som napr tu policu chcela, lebo neustale umyvam ovocie, zeleninu, cize pre mna by bolo neefektivne stale otvarat skrinku/suflik kvoli misiam a sitam. Mam ich priamo nad drezom.
Mrkni este nejake napady na modrej streche. Tam je viac diskusii na taketo temy.

lenuliatko84
24. aug 2020

Mas rovnake usppriadanie asi ako 90% domacnosti a mas to dobre

emiliamilka
autor
24. aug 2020

@fokuska to nie.. len ma zaujímalo čo môžu mať v horných skrinkách... Lebo napríklad mama si kúpila novú linku..veci upratala po starom ale v niektorých dolných skrinkách má miesto doslova robené na taniere ( ale dala si tam varechy a nejaké misky ), tak má zaujímalo že keď si niekto dá dole tie taniere čo má potom hore..

emiliamilka
autor
24. aug 2020

@krisbar a mohla by som poprosiť fotku.. napadla ma tiež kuchyňa bez horných skriniek ... Bola by taká vzdušnejšia, keďže ju máme úzku nebola by taká stiesnena

alazala
24. aug 2020

@emiliamilka my máme taniere v plnovýsuvnej širokej zásuvke hneď vedľa umývačky. Umývačka je napravo od dresu. A napravo od umývačky skrinka na taniere a príbory. Tým, že taniere sú v zásuvke nezohybam sa ani sa nemusím naťahovať hore, len preložím hneď vedľa. Je to super!

emiliamilka
autor
24. aug 2020

@alazala to znie super...

alazala
24. aug 2020

@emiliamilka a hore máme len jednu policu, na nej sú iba poháre. Inak je nad linkou okno. Čiže všetko dole schované v zásuvkách

alazala
24. aug 2020

@alazala ale zas my máme fakt veľkú kuchyňu, oproti linke ostrov a ešte vedľa vstavané skrine na potraviny atď.. Keď máš menšiu treba viac špekulovať, premysli si ako a co robíš v kuchyni všetko zaradom si spíš a nakresli, treba premyslieť a nájdeš riešenie. V každom prípade odporúčam hlavne tie plnovysuvy dole, nie obyč police

modrava
24. aug 2020

@emiliamilka ak mas zaujem poslem ti do ip fotku. uzka dlha kuchyna bez hornych skriniek..

emiliamilka
autor
24. aug 2020

@modrava áno prosím.. naša je tiež úzka a dlhá .. ďakujem 🙂

fokuska
24. aug 2020

@emiliamilka Napriklad my nemame tolko hornych skriniek ako spodnych a ani nie su take vysoke ako v klasickej linke - takze hore su pohare, salky, hrnceky, dzban, cajnik, caje, kava, koreniny a ochucovadla.

krisbar
24. aug 2020

@emiliamilka pozri na Modrej streche, je tam.aj vela albumov. Aj ja tam mam svoj. A aj na pintereste mas vela inspiracii

duduska25
24. aug 2020

@emiliamilka toto je moja linka. V hornych skrinkach mam svuatocny servis, pohare na stopke, vsetky pohare a salky a za digestorom male salky na kavu a v uplne hornej vsetky manualy od spotrrbicov aby som ich inde nehladala. Dolu mam pri vinoteke hrnce a pokrievky, umele misky a veci na pecenie. Potom kose, umyvacku, taniere mam v druhom sufliku pod indukciou. Taniere mne praveze vyhovuju mat nizsie kedze som krpata.