icon

Ako odstrániť zápach z umelého stromčeka?

Dnes o 07:30

Po rokoch živého stromčeka sme s ťažkým srdcom minulý rok kúpili umelý.
Dôvody nebudem rozoberať že prečo, proste máme už druhé Vianoce umelý.
Minulý rok po nazdobeni úplne hnusný smrad, asi po ako umeline, plaste. Nepomohlo ani vetranie, resp. po nejakom čase ten smrad bol menej intenzívny.
Tento rok sa už mesiac vetral vonka. Zdalo sa že to bude ok. Včera sme ho nazdobili, a ženy ten smrad je tu opäť 😰. Je mi z toho normálne na grc.
Už mi je jasné, že na budúci rok nehrozí, aby som ho opäť postavila. Ale teraz dajte prosím nejaké typy, čím ten smrad aspoň zmierniť. Niečo ako pohlcovač pachov…?
Je to 3D stromček, čiže určite nebol najlacnejší. Na stránke má samé pozitívne recenzie. Aj mne sa páči, naozaj je pekný. Ale proste je mi divné, že nikto tento zápach v žiadnej recenzii nespomenul.

biba_18
Dnes o 07:35

nám smrdel iba prvý rok, druhý už nie 😏 dokonca sme na vianoce piati - a smrdel iba mne, tým ostatným 4 to vraj nesmrdelo - tak neviem 🤷‍♀️
ako si ho skladovala? ja som ho mala iba v krabici, nedávala som ho do igelitu…

autor
Dnes o 07:43
@biba_18

nám smrdel iba prvý rok, druhý už nie 😏 dokonca sme na vianoce piati - a smrdel iba mne, tým ostatným 4 to vraj nesmrdelo - tak neviem 🤷‍♀️
ako si ho skladovala? ja som ho mala iba v krabici, nedávala som ho do igelitu…

@biba_18 Mali sme ho v krabici v garáži.
Ináč aj mne muž hovorí, že on to už ani dáko necíti. Ja si už pripadám ako vadná. Normálne mi je až ťažko na žalúdok a pocit, že ten smrad mám zažratý až kdesi v hrdle.

svokrinjazykmonika
Dnes o 07:49

@anonym_autor celý život máme umelé stromčeky, nikdy mi žiadny nesmrdel.

biba_18
Dnes o 08:00

@anonym_autor ten prvý rok som to tak mala, normálne ma hlava bolela z toho ... 😔
takže neviem ti pomôcť, ale verím ti lebo viem aké to je ... tak hádam niekto poradí. držím palce ...

unicornlady
Dnes o 08:53

Na začiatku smrdel dosť, viac sme vetrali. Ale to asi prvé roky bolo cítiť viac.

Ale každý rok, keď sa donesie do obývačky, tak cítiť tú umelinu, ale nie už tak silno. A to ho máme niekoľko rokov.

simsalabim
Dnes o 08:54
@svokrinjazykmonika

@anonym_autor celý život máme umelé stromčeky, nikdy mi žiadny nesmrdel.

@svokrinjazykmonika tiez stale umely, uz druhy a nikdy sme takyto problem nemali. Najmladsia dcera navyse zvykla mat v izbe taky mensi, asi 1.20m a tiez nesmrdel. Normalne som prekvapena. Oba kupovane tak pred 15 rokmi, mozno viac.

autor
Dnes o 09:11
@simsalabim

@svokrinjazykmonika tiez stale umely, uz druhy a nikdy sme takyto problem nemali. Najmladsia dcera navyse zvykla mat v izbe taky mensi, asi 1.20m a tiez nesmrdel. Normalne som prekvapena. Oba kupovane tak pred 15 rokmi, mozno viac.

@simsalabim No ja si myslím, že tie staršie stromčeky nesmrdeli, aspoň čo mali viacerí známi. Tie ihličia mali síce umelé, ale bol to iný materiál - také mäkké štetinky.
Ale teraz sú tie full 3D stromčeky vyrábané komplet z plastu, akoby takého tvrdeného (neviem ako to správne pomenovať). A to je úplne iný materiál.

simsalabim
Dnes o 10:04
@anonym_autor

@simsalabim No ja si myslím, že tie staršie stromčeky nesmrdeli, aspoň čo mali viacerí známi. Tie ihličia mali síce umelé, ale bol to iný materiál - také mäkké štetinky.
Ale teraz sú tie full 3D stromčeky vyrábané komplet z plastu, akoby takého tvrdeného (neviem ako to správne pomenovať). A to je úplne iný materiál.

@anonym_autor je to mozne, my mame makke stetinky, ako hovoris. Takze si ho budeme opatrovat, aby sme nemuseli kupit smrdiacu rarohu.

natalka13
Dnes o 10:08
@anonym_autor

@biba_18 Mali sme ho v krabici v garáži.
Ináč aj mne muž hovorí, že on to už ani dáko necíti. Ja si už pripadám ako vadná. Normálne mi je až ťažko na žalúdok a pocit, že ten smrad mám zažratý až kdesi v hrdle.

@anonym_autor tie ftalaty-zmakcovadla budes dychat vzdy aj ked uz nebudes zapach citit.