Ako oprať drahé tenisky bez poškodenia?
Žienky potrebujem vašu pomoc, mám tieto tenisky za 160€, samozrejme na bielej ukáže každú maličkosť hneď i keď som na to dávala obzvlášť pozor, samozrejme sú už aj spotené z vnútra, zapáchajú. Takže ručné vyčistenie mi nepomôže. Prosím Vás ako ich oprať v práčke aby som predišla poškodeniu?

Take drahe nemam, no periem v pracke na rucnom prani
do pracky na rucne pranie, ale nieco k nim hod, aby sa tam zbytocne moc neobuchali, nejaky jeden uterak alebo nieco... a mozno aj color catcher, aby ti to ruzove nezafarbilo biele casti...
Vrecko na bielizen a smer pracka... ja sa s tym necrcam... ak nepreziju pranie, nie su hodno tolko penazi, aspon v mojich ociach... a ano mame aj drahsie kusky doma no..
mam aj 160 eurove periem vsetky botasky v pracke aj moje manzela aj dcery aj kozene
Tenisky zasadne neperiem uz v pracke a ani s pracim praskom ci avivazou....2 pare Nike tenisiek mi kvoli tomu nezvratne zozltli na podrazkach a koza stvrdla.. preto radsej slahnem do kybla s vlaznou vodou a vypucirujem s dixi samponom co mi ich aspon neznici ako prasek a avivaz ktore su zlozenim agresivne
@mess123 Presne tieto tenisky ma syn, len teda v panskych farbach. Bielo-oranzove. Akurat tento tyzden som ich hodila do pracky s tym, ze uvidim ci preziju. On ich stale nosi, aj na ihriska ci treningy, takze uz ozaj hrozne vyzerali. Hodila som ich do pracky a potom aj do susicky. Prezili a syn je spokojny, ze su opat ciste.
Ja bezne periem botasky v pracke aj na dlhsom programe. Jedny mam uz viac rokov a neodlepili sa. Davam ich do sietky na pradlo.
Prala som už aj drahšie, program na jemné pranie v práčke a hotovo..nic sa nepoškodilo.. dávam do vrecka alebo s uterákmi.
Ja davam len na 20 min program. Vzdy su pekne oprane. A teda syn 3 r ma biele nike, periem ich 2x tyzdenne. Nic im nie je 👍🏼
ved skus do pracky lahsi program fitnes alebo nieco na 15’ nemali by sa poskodit.Inak nevyzeraju na 160€
Ďakujem všetkým čo sa ochotne snažili pomôcť ♥️ na koniec to dopadlo fajn, uvidíme aké budú po vyschnutí ale ostali pokope, som sa bála že sa rozlepia alebo niečo podobné. Plačkovej sa rozpadli oveľa ooooovela drahšie tenisky v práčke 😆 dnes človek nevie čo môže očakávať, niekedy čínske tenisky držia dlhšie pokope ako značkové 🙂
Hlavne ich nikdy, nesuste na slnku. Vždy, v tieni. Skus žlčové nydlo z dm. Alebo sanytol na biele. Vanish sa mi neosvedcil
mam biele Skechers tenisky, cele latkove a v pohode periem v pracke, program rucne pranie, najmensie otacky a jeden velky uterak k tomu, nech to nebucha. Susim v susicke na programe “susenie vonku”
no tak ja kazde tenisky periem rovnako na 30 a na programe na jemne veci. dokonca ich davam aj do susicky a v pohode zakazdym kazde prezili
@kornelies aj segra ich ma, sú super pohodlné. Kvalitné. Ved je rozdiel teniska a teniska. Sú drahšie Nike, aj lacnejšie. Kto sa v tom nevyzná, nech nesudi a nerype. Nie?
mam biele Skechers tenisky, cele latkove a v pohode periem v pracke, program rucne pranie, najmensie otacky a jeden velky uterak k tomu, nech to nebucha. Susim v susicke na programe “susenie vonku”
@zuzuliennka1 na sušiaku?
@zuzuliennka1 na sušiaku?
@barinkova ? v susicke. Nie na susiaku. Mam taku specialnu vlozku do susicky na susenie tenisiek
@barinkova ? v susicke. Nie na susiaku. Mam taku specialnu vlozku do susicky na susenie tenisiek
@zuzuliennka1 áno v sušičke ale program sušenie na susiaku?
Aj my bezne v pracke na 40 st. a potom smer susicka. Ani do sietky nedavame, na kvalitnej teniske sa nic nepokazi
@zuzuliennka1 áno v sušičke ale program sušenie na susiaku?
@barinkova ano, ale je trochu dlhy, ja to priebezne kontrolujem. Tie programy zapinam skor podla toho, kolko ktory trva, nez to, ako sa vola
@barinkova ano, ale je trochu dlhy, ja to priebezne kontrolujem. Tie programy zapinam skor podla toho, kolko ktory trva, nez to, ako sa vola
@zuzuliennka1 áno lebo ja mam 3hodiny na ňom
@zuzuliennka1 áno lebo ja mam 3hodiny na ňom
@barinkova no toto, ze ja tiez asi tak. Ale ja to nedavam na tak dlho, ja to priebezne kontrolujem. Malokedy zapinam tie programy podla toho, ako sa volaju. Skor podla toho, ako dlho trvaju. Aj ked susim bavlnene veci - nezapinam bavlna na 2,5h, vsetko susim na mix - cca 1-1,5h max. A vsetko mam suche
@mess123 mam takéto vrecká na pranie topánok (a to periem aj lodičky)

@mess123 ja sa s tým nemaznam.Dobre umyjem v umývadle práškom a kefou a potom do práčky a sušičky, alebo na terasu.Len dúfam, že Ti tie ružové šnúrky nepustia farbu ja mám čisto biele