Ako oprať drahé tenisky bez poškodenia?

mess123
8. máj 2022

Žienky potrebujem vašu pomoc, mám tieto tenisky za 160€, samozrejme na bielej ukáže každú maličkosť hneď i keď som na to dávala obzvlášť pozor, samozrejme sú už aj spotené z vnútra, zapáchajú. Takže ručné vyčistenie mi nepomôže. Prosím Vás ako ich oprať v práčke aby som predišla poškodeniu?

luccija
8. máj 2022

@mess123 ja sa s tým nemaznam.Dobre umyjem v umývadle práškom a kefou a potom do práčky a sušičky, alebo na terasu.Len dúfam, že Ti tie ružové šnúrky nepustia farbu ja mám čisto biele

1aduliatko1
8. máj 2022

Take drahe nemam, no periem v pracke na rucnom prani

kat_
8. máj 2022

do pracky na rucne pranie, ale nieco k nim hod, aby sa tam zbytocne moc neobuchali, nejaky jeden uterak alebo nieco... a mozno aj color catcher, aby ti to ruzove nezafarbilo biele casti...

anjelicek26
8. máj 2022

Vrecko na bielizen a smer pracka... ja sa s tym necrcam... ak nepreziju pranie, nie su hodno tolko penazi, aspon v mojich ociach... a ano mame aj drahsie kusky doma no..

maca283
8. máj 2022

mam aj 160 eurove periem vsetky botasky v pracke aj moje manzela aj dcery aj kozene

judar
8. máj 2022

Tenisky zasadne neperiem uz v pracke a ani s pracim praskom ci avivazou....2 pare Nike tenisiek mi kvoli tomu nezvratne zozltli na podrazkach a koza stvrdla.. preto radsej slahnem do kybla s vlaznou vodou a vypucirujem s dixi samponom co mi ich aspon neznici ako prasek a avivaz ktore su zlozenim agresivne

sonia.
8. máj 2022

@mess123 Presne tieto tenisky ma syn, len teda v panskych farbach. Bielo-oranzove. Akurat tento tyzden som ich hodila do pracky s tym, ze uvidim ci preziju. On ich stale nosi, aj na ihriska ci treningy, takze uz ozaj hrozne vyzerali. Hodila som ich do pracky a potom aj do susicky. Prezili a syn je spokojny, ze su opat ciste.

nikpa
8. máj 2022

@mess123 keď sa bojíš dať do práčky na krátky program tak ja s klasickou hubkou na riad a s mydlom na pranie zvyknem vydrhnut.

kornelies
8. máj 2022

@mess123 Syn ich ma v inom farebnom prevedeni, farby nepustaju. Navlhcene zlcovym mydlom putovali do pracky na 30 minutovy cyklus, 30 stupnov uz niekolkokrat. 🙂 On totiz v nich hral na telesnej futbal na skvarovom ihrisku. 😱

marca12
8. máj 2022

Ja bezne periem botasky v pracke aj na dlhsom programe. Jedny mam uz viac rokov a neodlepili sa. Davam ich do sietky na pradlo.

diaszoky
8. máj 2022

@kat_ jansom tak dala a cele mi zozltli

leskovael
8. máj 2022

Prala som už aj drahšie, program na jemné pranie v práčke a hotovo..nic sa nepoškodilo.. dávam do vrecka alebo s uterákmi.

minutka
8. máj 2022

Ja davam len na 20 min program. Vzdy su pekne oprane. A teda syn 3 r ma biele nike, periem ich 2x tyzdenne. Nic im nie je 👍🏼

lasoli
8. máj 2022

ved skus do pracky lahsi program fitnes alebo nieco na 15’ nemali by sa poskodit.Inak nevyzeraju na 160€

diaszoky
8. máj 2022

@lasoli mne zozltli aj pri 15 min programe

kornelies
8. máj 2022

@lasoli Staci sa pozriet na nazov a clovek, co sa vyzna v teniskach, vie ich cenu. 😉

mess123
autor
8. máj 2022

Ďakujem všetkým čo sa ochotne snažili pomôcť ♥️ na koniec to dopadlo fajn, uvidíme aké budú po vyschnutí ale ostali pokope, som sa bála že sa rozlepia alebo niečo podobné. Plačkovej sa rozpadli oveľa ooooovela drahšie tenisky v práčke 😆 dnes človek nevie čo môže očakávať, niekedy čínske tenisky držia dlhšie pokope ako značkové 🙂

snezienkaaa82
9. máj 2022

Hlavne ich nikdy, nesuste na slnku. Vždy, v tieni. Skus žlčové nydlo z dm. Alebo sanytol na biele. Vanish sa mi neosvedcil

zuzuliennka1
9. máj 2022

mam biele Skechers tenisky, cele latkove a v pohode periem v pracke, program rucne pranie, najmensie otacky a jeden velky uterak k tomu, nech to nebucha. Susim v susicke na programe “susenie vonku”

lasoli
9. máj 2022

@kornelies ved Nike obycajne ,

jarinka33
9. máj 2022

no tak ja kazde tenisky periem rovnako na 30 a na programe na jemne veci. dokonca ich davam aj do susicky a v pohode zakazdym kazde prezili

snezienkaaa82
9. máj 2022

@kornelies aj segra ich ma, sú super pohodlné. Kvalitné. Ved je rozdiel teniska a teniska. Sú drahšie Nike, aj lacnejšie. Kto sa v tom nevyzná, nech nesudi a nerype. Nie?