Ako opraviť umývadlové rameno alebo inštalovať novú batériu?
Ahojte, mám v kuchyni batériu s takýmto ramienkom. Tecie mi po kvapkách tam, ako je zaskrutkovane o batériu. Pozerám teraz takéto ramienka, že sa dajú kúpiť zvlášť a netreba meniť celú batériu. Našla som napr v obi že majú rameno 20 CM, 25 CM a 30 cm. To si len zmeriam to čo mám doma s malo by to pasovať? Nebude tam iný závit na tej matici? Či radšej kúpiť celú batériu? Ale to zas neviem, či by som ako žena zvládla sama vymeniť... Prodim poraďte...dakujem

@madeincssr takúto mám batériu. Tiež rozmýšľam že to odkrútim a pôjdem s tým...
Niekedy tieto veci staci len dobre v octe odkamenovat, ak je tam nejake tesnenie, vymenit ho a dotiahnut to dobre.
@madeincssr aha, popozeram, vďaka.
A aj to vytokove sitko demontovat a dobre vyoctovat.
@madeincssr no to je škaredé, kúpila som byt a toto bolo v takom stave, tak kľudne by som vymenila aj celé rameno alebo aj bateriu, ale neviem či to sama urobím alebo radšej volať nejakého chlapa
Tak zalezi aj co tečie...ak je to kartuša Tak ti výmena fajky nepomoze
@rachel36a toto tečie. Ale vyzerá cele to rameno také už staré, hrozne... Batéria ok.
@rachel36a presne takéto rameno ohnuté tam mám a terlcuevto tam kde je tá skrutka... Ale možno to ani není originál rameno k tej batérií... Nakoľko tu hocičo bolo tak urobené len aby bolo... Ono to kvapka po trosicke
Ja ta chápem...ale je rozdiel ci to tečie lebo je zle tesnenie za par centov, alebo treba vymenit kartuš, čo jednak ty nevieš posudit lebo sa v tom nevyznás, a ani to vymeniť nevieš a nie na každej batérií sa to vymeniť da...fajku budeš kupovať zbytočne, to tvoj problém nevyrieši pokiaľ nie je vyslovene prasknutý závit a pod
@rachel36a aha, tak asi najlepšie kúpiť nové...
Ak to ramienko nie je origo k tej baterii, tak mozno to tam tecie preto. V tom pripade mozno aj nove, kupene podla stareho, bude tiect (muselo by sa kupovat podla baterie). Cize bude to chciet sikovneho kutila, co vie robit vodarinu. Pri demontazi/vymene baterie sa musi zastavit privod teplej aj studenej vody. Mas pod drezom/umyvadlom na oboch vodach uzatvaratelne ventily? Ak nie, tak potom kdesi zastavit vodu v celom byte.
Ked van tecie zo spoja medzi bateriu a ramienkom staci vymenit tesnenie, zober ramienko od obchodu a spytaj sa na tesnenie
Netreba vždy nove. Len treba vedieť v com je problém. A to ty nevies.
@rachel36a no ani netuším... Dnes keď som ho lepšie pozrela, najlepšie asi kúpiť nové a nebabrat sa s jednotlivými dielmi ..

Ja by som s vymontovanym starym ramienkom radsej zasiel do dobrej predajne s vodoinstalacnym materialom a kupil tam, ktore mi doporucia.
Mozno na starom najdu problem a predaju ti len nove tesnenie. Pri tej prilezitosti kup a vymen aj vytokove sitko na konci ramienka. Stare daj na niekolko dni do cisteho octu, potom dobre povyplachuj a odloz si na dalsiu vymenu.
Keby si na baterii nieco demontovala, nepouzivaj (ani nedovol nikomu pouzit) na chromovane povrchy ziadne klieste/hasaky (poskodenie), len vidlicove kluce prip. nastavitelny francuzsky a idealne cez handru ci kusok koze.