icon

Ako oznámiť vlastníkovi bytu graviditu?

15. apr 2022

Pekné sviatky prajem, s partnerom sme pracovali v zahraničí ja som sa vrátila kvôli tehotnosti a musela tu žiaľ ostať tak sme si vybrali byt to som už bola v 9-10 týždni ale majiteľom sme to nepovedali keďže sme ten byt potrebovali, sme slušní a čistotní obaja takže nemáme žiaden problém.. No keďže už bruško začína vykúkať som v 16 týždni už teraz.. Tak by sme to radi oznámili majiteľom lenže mám stres, strach z toho že som to na začiatku zamlčala... Neviem ako im to oznámiť.. Pýtali sa na začiatku prečo som ja ostala na SK a partner v NL povedali sme iný dôvod.. S platením sme zatiaľ problém nemali, navrhli sme majiteľom že zaplatíme aj viac, čo sa aj stalo, teraz tiež máme pripravené peniaze za dva najmy dopredu nie za jeden ako je v zmluve.. Ale chcem poradiť ako to oznámiť majiteľom.. Ako to povedať a vysvetliť celé... Pred tým som už bola dva x tehotná a prišli sme o to v 10 týždni a 21 týždni.. Takže sme z časti boli sami v napätí ako to dopadne.. Sme ochotní nerobiť problémy i keď máme zmluvu na rok, sme ochotní odstúpiť a nájsť si nieoc iné, s nikým nechceme byť za zlé a robiť problémy.

Strana
z8
judit47
24. apr 2022

@tomi97 minimalne v Ba to tak nefunguje. Najomne da rozpocitava podla plochy plus osobomesiace inak platis poplatok sa upratovanie v dome ked mas nahlasaenu jednu osobu a inak dve,tri…rovnako smeti elektrina spolocne priestori atd. To,ze niektori majitelia maju nahlasenu jednu osobu a byvaju tam 3/4 uz je na ich svedomi.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
judit47
24. apr 2022

@tomi97 aha takze kazdy majitel ktory prenajima byt povie spravcovi ze v byte sice byva 5 ludi ale oni si to platia v hornej malikovej takze nebudem platit nic za odpad😂to mas odkial prosim ta?🥴

eeffka
24. apr 2022

@judit47 precitaj si nariadenie vasho mesta, povinnost hlasit sa na odpad ma obcan, nie majitel bytu. Cize je na svedomi a penazenke najomcu kde sa hlasi na odpad a prenajimatelovi je to jedno.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
eeffka
24. apr 2022

@tomi97 no ved pisem o svedomi, ak byvas v ke , mas sa hlasit v ke za 50rocne bezohladu ze mas trvaly pobyt dakde v Budkovciach kde je odpad napr 15e rocne.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
eeffka
24. apr 2022

@tomi97 maju blby system, u nas na dedine ( mam chalupu) platim odpad za vlastnictvo henutelnosti nie za "pobyt", a este samozrejme v meste kde zijeme

tomi97
Odpoveď bola odstránená
tomi97
Odpoveď bola odstránená
eeffka
24. apr 2022

@tomi97 ja nemam zaujem mat trvaly pobyt na vidieku.

tomi97
Odpoveď bola odstránená
nika523
24. apr 2022

@judit47 áno je to tak ak prenajímas byt za smetie tam neplatíš ak máš TP niekde inde platíš tam kde máš TP a tak isto tvoji podnajomnici platia tam kde majú TP a v tom byte neplatí nikto ak tam nikto nemá TP čo je pri väčšine prenajmoch

nika523
24. apr 2022

@judit47 a správca s tým nemá nič spoločné, odpad platíš mestu nie správcovi

judit47
24. apr 2022

@nika523 ja ho platim spravcovi a na zaklade poctu osob v byte .
Rovnako sa mi prepocitca xy dalsich poloziek v zavislosti od poctu osob.

Ano nemusim nahlasit viac ale to je moja vychcanost teda pardon sikovnost ako to tu niekto nazval

nika523
24. apr 2022

@judit47 a mestu neplatíš?

nika523
24. apr 2022

@judit47 či čo platíš aj mestu aj správcovi a správcovi začo keď o odpad sa stará mesto?

zuzanaete
24. apr 2022

@nika523 V Bratislave sa plati za smeti cez spravcu. S mestom sa smeti neriesia. Mozno to tak ma aj nejake ine mesto.

zuzanaete
24. apr 2022

@nika523 Este doplnim. V BA je jedno, kto ma kde trvaly pobyt. Za smeti sa plati podla poctu osob nahlasenych u spravcu. Zvycajne byva dane, ze ak v byte aj nikto nebyva, tak na rozpocet nakladov sa rata 1 osoba.

judit47
24. apr 2022

@zuzanaete to sa im tu cely cas snazim vysvetlit, @tomi97 tu tiez pripomienkoval,ze ci smw v Ba autonomia,ze je to blbost🥴🥴

nika523
24. apr 2022

@zuzanaete aha, to som nevedela, myslela som si že to je všade rovnako

Strana
z8