icon

Ako prestavať starý dom na letné sídlo?

4. feb 2024

Ahojte, zdedila som starý, dlhý dom, štyri izby sú prechodné. Riešili ste niekto takúto prestavbu? Aby boli nepriechodné. Viem že by som mala ísť za architektom ale chcela by som sa len trochu inšpirovať. Mám aj nejakú predstavu ale rada by som sa inšpirovala. Dom by mal slúžiť ako letné sídlo

Strana
z2
anna_anicka83
11. feb 2024

Autorka, keď sme ešte mali málo detí aj financií, tak plán bol takýto. Z chodby sme mali dvere do prednej izby do ulice, potom do kúpeľne (veľkosti komory), samostatný záchod a potom do kuchyne. Z kuchyne do obývačky, z tej do spálne. Na našom dome ešte urobili prístavbu, čiže z tej spálne sa išlo do takej pol izby a potom ešte zvonku letná kuchyňa. Pôvodne sme mali v pláne vybúrať kúpeľňu, záchod a stenu do kuchyne. Vybudovať novú kupeľňu s WC (to sme vlastné spravili aj teraz), nový priechod do kuchyne, zbúraná priečka medzi kuchyňou a obývačkou (tam sme museli dať kovový trám). Čiže vznikla kuchyňa s obývačkou a jedáleň a stadiaľ sa ide do spálne. Zo spálne do pol izby, kde je šatník (u nas sa ešte spravil prechod do tej pôvodnej letnej kuchyne a tam je technická, práčovňa aj mini kúpeľňa s WC). Čiže jedna nepriechodná izba vpredu a druhá tá spálňá, do ktorej sa ide síce cez tú kuchyňo-obývačku, ale to ja beriem ako taký verejný priestor😁. Myslím, že na letné sídlo to stačí. My sme potom plány zmenili. Ale v podstate ten spodok máme takto.

andreakotesova
11. feb 2024

@anna_anicka83 my sme tiež od jedného suseda cca 50 cm (ta predna časť domu) 🙂

beataxxx
11. feb 2024

@sonuela poslala som Ti nakresy a foto🙂

Strana
z2