Ako pridať štýl a farby do kúpeľne?
Ahojte,
poraďte do akej farby/štýlu by sa pustili. Nejaké doplnky, kos na pradlo, pod zrkadlo ide ešte polička na kefky atd.
Hociake inšpirácie sú vítané- neviem to doladiť. Príde mi fádna, chladná. 🤔

@hruska91 Ako prvé by som zrušila ten záves. Prepáč, je desný. Určite lepšia voľba sklo, alebo radšej nič.
Pod umývadlo by sa mi ešte hodila skrinka. Farebne ju máš neutrálnu, takže doplnky môžeš viac menej akejkoľvek farby.
Daj bielu skrinku, zaves prec a doplnky mozes menit podla nalady.
A kos na pradlo? Ísť do drevenej? Či prutenej? Či bielej?
Tieto závesy sú u mňa jedna strašná hrôza. Aj ja by som tam dala sklo...kôš za mňa prútený. Ak ti môžem odporučiť pozri ,,modrú strechu,,.tam je veľa nápadov a zrealizovaných kúpeľni 😉
Prútený kôš a nejakú rastlinu.
Mame zaves, lebo ked sme robili kupelnu, tak sa nam ziadne sklo nepacilo. Hlavne bol problem s upevnenim. Kupelnu mamu v podobnej farbe ako vy. Len teda zases je tiez do hneda... kamoska ma sklo doma, teraz bude prerabat kupelnu a vravi, ze sa tesi, ze to sklo vydrbe a da tam len zaves. Vymenila by som umyvadlo za vacsie a dala skrinku velku a tiez iesto regalu by som dala vysoku skrinku (ikea godmorgon bielo moreny dub, to mame aj my a kazdemu sa to paci a ja som mega spokojna). A potom by som uz ken nejaku rastlinu zelenu dala.
@hruska91 zaves by som vymenila za iny, ruzovy, do zlto zelena, alebo s kvietkam, rastlinkami. Neviem kam chces dat tie pohariky na zubne kefky, lebo to umyvadlo je viac nez male. Ladit mozes vo farbe dreva toho regalu. Alebo si vyber co sa ti paci a co ta potesi. Nie su to velke polozky a vies ich rychlo vymenit.
Ak este nemas osusky, nechces cisto biele, sla by som do zltej, horcicovej, staroruzovej. K tomu by som doladila zaves a kobercek.
Na stene kde je zrkadlo mi chyba skrinka. Dala by som skrinku s dvierkami a zrkadlom. Nezabera z priestoru, hlboka je mozno 15 cm. Nech mate miesto na male flasticky.
Mas tam okno, mozno by tam prezila mala paprad, filodendron/potosovec, alebo nieco ine mensie do tmavych priestorov.
Mna by v takom malo umyvadle nebavilo umyvat si ani ruky, nie to tvar a zuby. Viac ako farba doplnkov by ma trapila funkcnost. Mini umyvadlo bez odkladacej plochy a chybajuca skrinka so zrkadlom.
@hruska91 záves by som nechala, kvôli ľahkej udrzbe. Ale dala by som ho v nejakej jemnej farbe, aby nepôsobil rusivo. Závesnu skrinku pod umývadlo, bude to lepšie vyzerať so zakrytym sifonom. Nejaký kvet, do políc veci nejako pekne naaranžovať, prutene kosiky, Textílie by som dala v jasnej zelenej ..
Pridala by som mach, tomu sa páči vo vlhkom prostredí. Vymeniť záves kľudne aj za biely napríklad. A doplnky drevené 👌🙂
@hruska91 škoda,že nie je foto aj z iného uhla. A nad sprchou je tiež okno,či sa mi len zdá? Je to celkovo tak nešťastne riešené podľa mňa. Síce už musíš pracovať s tým co je,ale aj wc mi príde tak odveci dane. Skôr by sa mi hodilo medzi vaňu a radiator - teda pod okno. A do okna určite kvet,k záchodu koberček,takisto k vani. Ak sa ti dá k vani uchytiť sklo,tak vymeniť namiesto zavesu. A doplnky by som dala farebné,keďže dlažba,obklad sú také jemné.
Poličku by som vymenila za uzavretú skrinku. Pod umývadlo skrinka tiež a zrkadlo väčšie, výraznejšie asi aj s rámom. Teraz je toľko krásnych zrkadiel.
Záves by som dala niečo ako toto https://www.lidl.sk/p/livarno-home-sprchovy-zav...
Závesy nie sú zrovna in, ale zase ak pozeráme na praktickosť, záves lepšie ako nič. Sklo vyzerá modernejšie
Dala by som drevené doplnky, prútený kos - odtieň dreva ako doplnky a nejaké zelené živé kvety/kvet. A je z toho príjemná kúpeľňa. Jajaj, q do toho regálu tiež košíky
@hruska91 Urcite uz nedavaj ziadne dalsie doplnky. Uz teraz je tam toho prilis vela na tak malom priestore. Ked mas tak malinku kupelnu s tak komlikovanou konstelaciou prvkov, musis ju co najviac vizualne zjednodusit. Ziadnu dalsiu farbu. Zostan pri bielej a tej sivodrevenej co mas na podlahe. Doplnky vo farbe svetleho dreva co si sem pridala sa vobec nehodia k tej farbe dreva co mas na podlahe. Ani prutene nie, lebo maju vyraznu strukturu a farbu, bol by to dalsi rusivy element. Ty potrebujes nieco hladke, biele a ja by som volila leskle aby ti to miestnost presvetlilo, ale teraz je v mode matna, tak to je uz tvoja prefeencia.
V prvom rade vymen zrkadlo za co najvacsie. V sirke umyvadla a aby zacinalo bud hned nad umyvadlom, alebo na prvej spare kachliciek a islo az po hornu liniu okna, alebo az po svetlo. To ti miestnost aj vizialne zvacsi.
Umyvadlo je preco taketo kde vidiet rury? Tie treba schovat v skrinke ak sa da. A musi byt take miniaturne? Neda sa aspon sirsie dat? Ak das sirsie, daj aj sirsie zrkadlo. Cim vacsie zrkadlo, tym luxusnjsie to bude posobit. Urcite nedavaj skrinku so zrkadlom. To zabera vela priestoru.
Policku pod zrkadlo urcite nie. Vsetky veci a hlavne zubne kefky odkladaj do skrinky pod umyvadlo. Na umyvadlo sa ti aj tak zmesti iba ta jedna nadobka na mydlo. Aj tu vol v cisto bielej, alebo priesvitne sklo.
Zaves by som dala priesvitny, aby bol co najmenej viditelny a tym padom zaberal vizualne co najmenej miesta. Nemenila by som za sklo. Neznasam skla v kupelni. Vsetky zacnu po case plesniviet v sparach.
Tie sampony z okna odlozit. Okno je vizualne silny prvok. Treba ho ozdobit. Mne sa pacia crepnikove kvety ale ty nedavaj ziadnu paprad co zaberie kus priestoru. Nieco male. Mne sa pacia aj umele.
A ten kvet bude jedinny farebny element v celej miestnosti. Podla toho by som volila aj uteraky.
Kobercek vo farbe dlazby
Silnejsie svetlo. Je to cele velmi pochmurne a nejake pekne tienidlo na svetlo. Mozno mas uz teraz, len nevydno.
Policku vymenit za uzavretu skrinku bielu.
Kedze dnes robia sklá na vanu všade na mieru za normalne ceny, nie ako atyp, dajte si spraviť sklo, rozhodne. Dnes vám spravia aké aj nechceš. Ten záves je nieco strašne 🙈
Skoda, ze ste vanu/sprchovy kut nedali pod okno na sirku, uzka kupelna by sa opticky skratila a vzniklo by viac miesta. Umyvadlo by som vymenila za vacsie so skrinkou, k nemu vacsie zrkadlo, moze byt aj s ramom (neutralny sedy/cierny). Zaves prec, zbytocne rozdeluje aj tak uzky priestor. Miesto otvorenych polic by som volila uzavrete skrinky, sivobezove k dlazbe alebo neutralne biele. Doplnky bud sive, bezove alebo cierne.
@kp7333 ak ma takeho chlapa, ktory pocas sprchovania sa vytopi pol kupelne, tak by mi bola uplne u prdele, ze zaves rozdeluje kupelnu... je to kupelna, ktora sa pouziva nie katalogova... 😂😂
@guiseppinka zaves sa da nahradit otvaratelnym sklom, ktore nie je take rusive
@kp7333 ano, ale zalezi od toho ako to upevnis a hlavne, ci to mas kde upevnit, my s tym mame problem napr. A kazdeho, koho poznam a ma to sklo, tak na to nadava, ze to je masaker...
@kp7333 Podla mna sa tam sklo neda dat koli tomu ze vana je sirsia ako okno. To sklo by muselo koncit pod oknom a bolo by prilis nizke. Ale suhlasim s tym ze ten vanovo sprchovy kut by bol idealny pod oknom na sirku. My to tak mame.

Zaves vymenit za sklo.
Otvorenu policu pod oknom za uzavretu nepriehladnu skrinu.
A potom uz mozes ist do farby akej chces.