icon

Ako riešiť poškodenie bezpečnostných dverí do bytu?

1. feb 2025

Ahojte, poraďte mi prosím, ako riešiť poškodenie bezpečnostných dverí do bytu, ktoré poškodili robotníci pri výmene domového výťahu. Dvere boli veľmi drahé, čo môžem žiadať a ako to riešiť. So správcom domu alebo s nadriadeným robotníkov. Ďakujem za každú radu, nemám s tým žiadne skúsenosti.

deti95060810
1. feb 2025

zavolať policajtov a podať trestné oznámenie...

lukbe
1. feb 2025

Správca s tým nemá nič, podľa mňa. Daj žiadosť o odskodnenie do firmy, ktorej robotníci to poškodili.

biba_18
1. feb 2025

@deti95060810 skôr niečim do nich buchli pri prenášaní a poškodili ich, nie že ich chceli vypáčiť…

biba_18
1. feb 2025

od správcu žiadať súčinnosť a od firmy žiadať náhradu škody. môžu si to uplatniť z poistky..

mondolina
1. feb 2025

s firmou

vanilkovazmrzka
1. feb 2025

@lukbe akoze s tym spravca nema nic? Ved sprostredkuva konkretnu firmu na opravy v spolocnych priestoroch. Takze ja myslim ze kludne moze oslovit jeho a on nasledne bude kontaktovat firmu. V zmluve musia mat nejaku podmienku o odskodneni za pripadne sposobenej skody, a tiez je firma na taketo situacie poistena

viestta
1. feb 2025

@lukbe spravca zastresuje zmluvny vztah medzi spolocenstvom vlastnikov a dodavatelom, takze ano, u spravcu to treba riesit.
Autorka, pisomne sa obrat na spravcu, aj s fotodokumentaciou a ziadaj vykomunikovat nahradu skody od dodavatela

autor
1. feb 2025

@viestta Ďakujem za veľmi dobrú radu, budeme to riešiť cez správcu

autor
1. feb 2025

@vanilkovazmrzka Ďakujem, veľmi dobre napísané, budeme kontaktovať spravcu

autor
1. feb 2025

@biba_18 Ďakujem 😊

lukbe
1. feb 2025

@viestta veď ja sa nehádam, len sa mi to zdalo takto, keďže ide o byt, a nie o spoločné priestory.